Denerwująca gra V3

A ja dzięki samolotom w naziemkach czuję się super. To robi mega klimat, kiedy toczę puszkę i nad głową słyszę wirniki, widzę samoloty, płomienie, działka, wybuchy. Ekstra i chyba mój ulubiony element wt, cała ta otoczka wojenna, chociaż z czasem jej ubywa niestety. Rzecz jasna jestem za podniesieniem kosztów użycia samolotów jakoś co najmniej dwukrotnie, ale mimo to nie czuję, żeby specjalnie mnie bombiły, nie ginę od nich raczej częściej niż od czołgów. Może jestem po prostu kiepskim graczem i nie biorą mnie na cel :P (nie licząc tych paskudnych yaków, one nikogo nie oszczędzają)
Czy tryb tylko czołgowy jest potrzebny? Myślę, że utrudnienie zdobycia samolotu rozwiąże problem, ale jeśli społeczność tego tak pragnie, to czemu nie? Martwiłbym się tylko o czas oczekiwania na grę, bo grałbym tylko i wyłącznie w mieszanym trybie i trochę boję się, że w razie takiej sytuacji gaijin znowu coś namiesza przy mm i Niemcy będą walczyć z Niemcami w realistykach…

2 Likes

Utrudnienia już zostały zaimplementowane. Czasami muszę lecieć Skysharkiem 15 km, żeby zrzucić bomby. Jeśli jakiś kamper przez ten czas nie zmienił pozycji — cóż, skill issue. Moim zdaniem CAS to integralna część rozgrywki. Zamiast wałkować ten temat po raz setny, lepiej zabralibyście głos w sprawie nerfienia premek, które kupujecie za gotówkę.

2 Likes

Oni po prostu nie dopuszczają do siebie tej myśli:

To jak z plaskoziemcami i antyszczepionkowcami - twardy beton do tłumaczenia. Jest jak jest - w okretach są samoloty, w czołgach są samoloty = był czas przywyknąć.

Jedyny beton jaki tu jest to ten co nie rozumie że ktoś mógłby woleć coś innego niż on XD

2 Likes

Antyszczepionkowcow wogole czy tych od covidu?

w bitwach morskich sie paskudnie lata bo aa sieje no i wyzszym br nie wpuszcza

znaczy co, czolgisci to covidianie a bomby to dawka przypominajaca?

Jedyny beton to ten co nie rozumie, że war thunder zaczął od lotnictwa, czołgi i statki to DLC do samolotów. To jakbyś chciał by twórcy Warcrafta zaimplementowali League Of Legends jako tryb gry…

Beton chyba nie zrozumiał, że czołgi są od prawie 12 lat w grze a samoloty były pierwsze bo ich część była gotowa zanim WT jeszcze był.

Dodatkowo beton podał przykład, który by miał sens gdyby już istniało rozwiązanie w warcrafcie, które pozwoliłoby na działanie lola i częściowo ono by już działało, ale twórcy nie chcieliby go całkowicie dać “bo nie”.

2 Likes

No zobacz, zupełnie jak w czołgach z samolotami.

Na pewno tak je traktują. Statki jeszcze rozumiem, ale czołgi to akurat spora baza grających, więc mogliby je zacząć traktować równorzędnie do fruwadeł.

Mhm, takiego czegoś jeszcze nie widziałem:

Tyle się najeździłem kołowcami, a nie widziałem jeszcze, że te kółka mogą odpadać.

Tak samo to:

jak strzelisz w pociąg to się zatrzyma. W gemeplayu to co prawda wiele nie zmienia, no ale zawsze. Odkrywam ficzery pewnie po latach. :D

1 Like

[quote=“kowan69, post:1808, topic:673”]
No zobacz, zupełnie jak w czołgach z samolotami.
zupełnie nie ta skala zjawiska

i tak czolgi sa w pewnych kwestiach traktowane na bardziej preferencyjnych zasadach niz lotnictwo, np wylaczone friendly fire, tanie koszty napraw i niska kara za tk ;)

1 Like

Gracze bombowców to też spora baza graczy. Żądam osobnego trybu TYLKO DLA BOMBOWCÓW. Bez tych wstrętnych mysliwców które tak mocno zaburzają rozgrywkę. Jak mam grać biednym He-177 jak te ohydne Migi i Spitfire nie dają mi żyć… :P

Leauge of Legends wywodzi się z moda do Warcrafta (wprowadzonego bodaj z update Frosen Throne). A twórcy odmówili rozwoju tegoż moda i jego implementacji do gry bo woleli rozwijać swój zamysł gry (co i tak przyniosło im spore dochody). A teraz nie trzęś się tak bo beton nierówno Ci zastygnie i będziesz mieć kłopoty ze zbieżnością.

Czołgi są 12 lat w grze… No i co z tego? Ty też jesteś w grze od tylu lat - to chyba pora by wymienić cie na lepszego, bardziej optymalnego gracza? Narzekasz na brak jakiegoś pato-trybu (ale by tam był płacz o kwestie balansu np. takiego T-95), zaś inne smaczki jak czołgi widmo, w które walisz po 7 razy a te zmieniają nagle swe ustawienie (chyba pl wysoki miał)

mokry sen zomberow i wymuszajacych pve farmerow
zas bedzie kwik bo event startuje i trza by cos pofarmic
(j tam bede kwiczal dopiero przy nastepnych skrzynkach xD)

idealnie zbalansowana rozgrywka to teciak vs teciak na idealnie lustrzanej mapie ze sloncem zawieszonym posrodku (zamiast teciaka wstawic pezete szermana lub ulubiona konserwe)

ps dlaczego jeszcze eac probuje sie odpalac jak wt przeszlo na battleeye

1 Like

Kolejny bug z rzędu. XD mi wywala Battleye jak uruchomię w tle sterowniki AMD :)

Co do zoomberow, lubię to na symkach… MiG-23 podjada advarki i A10… Choć najlepszy ubaw jest na takim 7.3-8.3, wystarczy latać w okolicy wrogiego lotniska a fragi same wlatują. Aż szkoda ze Meteor ma tylko 19 min paliwa…

ze starymi sterownikami od zielonych bitewne oko sie nie gryzie, przynajmniej jeszce nie zauwazylem
a ze logo eac sie pojawilo z prosba o wprowadzanie zmian na kompie to sie zdziwilem

lataj na 80%, mniej zre
jak pare razy musialem szybowac na lotnisko albo urwalem skrzydla to juz nie mam przepustnicy na maxa stale otwartej no i paliwa pilnuje XD
btw, meteor ma dodatkowe baniaki z paliwem? te ery przeskoczylem to nie wiem
niby ktoremus cos tam wisi pod skrzydlem
slimaaaak to nie dziala
Could not contact the game client po kliknieciu w show ingame wna slimakowym rynku… w starej wersji

No i ile twórcy stracili bo nie chcieli go wprowadzić? Moim zdaniem dość dużo a nic złego by to nie zrobiło

Wiele samolotów nie ma dodatjowych zbiorników mimo, że posiadały je w rzeczywistości. Taki Seahawk czy Meteor to przyklady… Nie, te Meteory z folderu też nie mają, za to dostały Hvar i RP… Bardzo potrzebne.

O trzymaniu przepustnicy na uwięzi staram się pamiętać…
Ile lat czekaliśmy by Arado Ar234 c1 dostalo spadochron? Tyle poczekamy na zbiorniki. (nawet gdzie mam tu fotę z Attaker)

Ja ci tu znajduje niszę, podsuwam biznesplan, a ty nadal nic… Ech… No beton no…

jakby tak do tego przysiasc poszukac instrukcji i wymeczyc bugreporta moze bylo by szybciej
niezgodny z rzeczywistoscia czas wysuwania podwozia w jakims ruskim latawcu zostal dosc szybko poprawiony

Tak… A jak podsuwalem choćby manual chieftaina mk5 za kilkadziesiąt funtów na księgarni internetowej to jedyne co odpowiedzieli to, że na 1 stronie jest Top Secret. XD spoko, poszukam instrukcji do Abramsa na Temu i instrukcji celowania ICBM na Aliexpress… Prędzej ULQ przestanie spamic o “ONLY (S) TONKS” , niż devsi ogarną Bugreporty o tej treści. A jest tego masa:
Od flar do Mig-23BN (temat stary) po najnowsze problemy.

o te notki sie przytentegowuja i wymagaja potwierdzenia o odtajnieniu
z abramsa chyba sporo jest declassified, ino przepisu na uranowe wkladki chyba jeszcze nie odtajnili

[email protected] jak znasz niemiecki klepnij maila z pytaniem czy uzywali flar w tym migu a jak tak to niech podesla fotke czy cos

wg ichniej rozpiski brakuje 2 zewnetrznych tankow na paliwo i wieszaka na atomowke malej mocy

1 Like

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

1 Like