19 września 1969 roku Mi-24 po raz pierwszy wzbił się w powietrze, stając się później jednym z najpopularniejszych śmigłowców na świecie. Był to pierwszy radziecki śmigłowiec bojowy i pierwszy na świecie z chowanym podwoziem, co pozwalało mu osiągać większe prędkości. Do 1986 roku pozostawał rekordzistą w tej kategorii wśród śmigłowców, kiedy to pilot testowy Gurgen Karapietian osiągnął prędkość 368,4 km/h!
Mi-24D jest tym czasowo dostępny z 30% zniżką!
Ten helikopter jest dostępny z 30% zniżką, w cenie 5992 Złotych Orłów. Będzie można go kupić tylko w trakcie trwania promocji.
Kiedy: Od 19 września (13:00) do 22 września (13:00).
Gdzie: ZSRR > Śmigłowce > Maszyny premium.
- Mi-24D to modyfikacja z 1976 roku z ulepszonym karabinem maszynowym i przeprojektowaną kabiną załogi. Pomimo znacznej masy zachowuje imponującą prędkość. Może przenosić PPK Falanga o doskonałej penetracji pancerza, podwieszane działka kalibru 23 mm, dziesiątki rakiet oraz bomby o masie 250 lub 500 kg.
30% zniżki na Mi-24P HFS 80 (Niemcy) i Mi-24P (Włochy)!
Niemiecki śmigłowiec Mi-24P HFS 80 (era VI) i węgierski (w drzewku włoskim) Mi-24P (era VI) również są objęte 30% zniżką i kosztują po 6111 Złotych Orłów.
Kiedy: Od 19 września (13:00) do 22 września (13:00).
Gdzie: Niemcy/Włochy > Śmigłowce > Maszyny premium.
- Modyfikacja Mi-24P miała na celu wzmocnienie uzbrojenia śmigłowca. W 1975 roku na pokładzie Mi-24 zainstalowano dwulufowe działko kalibru 30 mm GSz-30-2k, aby zwiększyć skuteczność zwalczania jednostek opancerzonych. W 1981 roku Mi-24 wszedł do seryjnej produkcji i wkrótce potem został dostarczony sojusznikom, w tym NRD i Węgrom. Mi-24P służy Węgrom do dziś. Oprócz potężnego działka, ten wariant ma dostęp do pocisków powietrze-powietrze R-60 i pocisków przeciwpancernych Szturm.