Siema czy mieliście tak że wygrywaliście kilkanaście razy pod rząd nie ważne czy to bitwa realistyczna czy zręcznościowa i w zawsze wam dobiera słabych graczy (wcześniej tak nie miałem) o co w tym chodzi ?
Pewnie kwestia godzin w jakich grasz. W pewnych godzinach masz więcej dzieci, w innych mniej. Do tego dochodzą gracze z innych stref czasowych, np mi się o wiele łatwiej gra przeciwko graczom z USA. Gracze z Rosji czy generalnie europy wschodniej są cięższymi przeciwnikami.
Właśnie to nie jest kwestia godzin bo gram teraz około 19:00 i dalej to samo.Da się to jakoś zmienić ? Bo to nie jest przyjemność tak grać
Wiesz, to może zależeć od wielu czynników, nie tylko tego co wymieniłem poprzednio. Być może grasz na niskich KB, gdzie grają nowi gracze, którzy dopiero uczą się gry. Być może grasz nacją, która akurat na danym zakresie KB ma pewną przewagę. Może być też tak, że grasz akurat na KB, gdzie jest bardzo dużo popularnych premek (dla danej nacji lub ogólnie), co z automatu daje pewną przewagę.
Gran teraz w większości rosyjskimi
ZSRR akurat jest jednym z łatwiejszych drzewek. Zależy jeszcze w jakim zakresie KB grasz, przykładowo na KB5.7-6.7 mają całkiem mocne czołgi. Podobnie jest z T-54 czy późnymi IS, w zasadzie wystarczy wycelować w przeciwnika i masz jedno zabicie co strzał, podczas gdy Twoje maszyny całkiem często będą odbijały amunicję inną niż chemiczną. Grając KB 7.3 do mniej więcej 8.7 całkiem często pewnie będziesz natrafiał na graczy w TURM III, który właściwie jest jednym wielkim jeżdżącym zasobnikiem amunicji proszącym się o detonację.
Jak pisałem, dużo zależy od konkretnej klasyfikacji bitewnej Twojego zestawu maszyn, a samo ZSRR jest jedną z łatwiejszych nacji ;)
Jestem począrkowym graczem level 10
I dzisiaj miałem 2 przegrane na 11 bitew
Mam kb 5,7 zarówno na nacji niemieckiej jak i rosyjskiej
Teraz już mi na przykład losuje trudniejszych przeciwników .Czy to przez to że zagrałem wczoraj 2 bitwy na kb 1.0 ?
Nie, wyszukiwanie przeciwników jest kwestią czysto losową. Raz masz lepszą drużynę, raz gorszą.
Czyli jak miałem przez 2 dni dobre wyniki i wygrane i teraz już tak nie jest to to jest losowe ?
Tak, zgadza się. Matchmaker WT nie bierze pod uwagę Twoich umiejętności czy ilości wygranych bitew. Też czasem mam tak, że jeden dzień mam praktycznie nonstop wygrane bitwy, innego dnia mam same przegrane. Jest to kwestia czysto losowa, jedyna różnica to faktycznie serwer na którym aktualnie rozgrywa się mecz oraz czasem pora dnia (dzieci siedzą przed komputerem albo siedzą w szkole).
Tak, “czysto losowe” są częste ciągi ze zbioru zero-jedynkowego. Zwłaszcza zerowe w naszej puli IP.
A świstak bierze i zawija w te sreberka…
Tobie to wyjątkowo się nudzi jak widać, o innych teoriach spiskowych nikt nie chciał słuchać to przypałętałeś się na to forum, czy jak to było? Między 1 a 0 jest mnóstwo liczb po przecinku, całe nieskończoność, więc z losowością jest całkiem spore pole do manewru.
Nie zapomnij potem założyć tej foliowej czapeczki ;)
Zbiór jest zero-jedynkowy, gdyż możliwymi wynikami są zwycięstwo lub porażka. Tylko te dwie liczby całkowite (konkretnie: naturalne) wchodzą w grę. Żadnych “po przecinku”. Matematyka z podstawówki się kłania…
Wierz dalej w oficjalny opis świata WT, który świetnie wyjaśnia wszelkie wątpliwości i meandry rozgrywki, to może nawet zostaniesz Wykładowcą, bo prezentujesz odpowiedni poziom dociekliwości, wiedzy i inteligencji. Trzymam za Ciebie kciuki.
PS zdążyłeś przeczytać mój pierwszy wpis? Jeżeli tak, to pomyśl, a jeżeli nie, to życzę powodzenia.
Owszem, widziałem, nic odkrywczego nie napisałeś. Chyba dalej nie rozumiem o co Ci chodzi. Za wynik bitwy odpowiada zgranie drużyny. Raz trafia się lepsza, raz gorsza, sam matchmaker nie ma na to wpływu, łączy tylko poszczególnych graczy w drużynę A i B na podstawie KB oraz wybranych nacji.
Edit: ostateczny wynik bitwy zależy od samych graczy, matchmaker nie ma wpływu na sam przebieg bitwy ani na wygraną którejkolwiek z drużyn.