Su-33 czy JF-17 który samolot wybrać?

Mam jedynie Mig-23ML z wyższych poziomów ale chciałbym coś nowego. Który z tych dwóch jest łatwiejszy w graniu?

1 Like

su, jak juz sie dochrapiesz do 2x wiecej aam
skonczy sie kasa to grinduj migiem23ml, drzewkowe jety to drogie zabawki

1 Like

Dzięki za podpowiedź. Podoba mi się ten SU-33 z wyglądu no i ma sporo rakiet radarowych ale kurcze kusi mnie bardziej ten chiński Jf-17 bo na YT widziałem, że nadaję się on również co CAS z uwagi na bomby laserowe a w czołgach mam akurat wysokie BR. Ten chiński jet rozumiem, że ma dobre rakiety tylko mało? Ma te Fox-3?

1 Like

Su-33 ma BR 13.0, więc będzie Ciebie non stop podpinało do 14.0, a tam samoloty walą głównie rakietami fox-3 i ciężko cokolwiek ugrać nie mają takich rakiet, ja chyba wolałbym JF-17, chociaż nie grałem ani jednym ani drugim, grałem natomiast Su-27, a to bardzo podobny samolot do Su-33.

2 Likes

Coraz bardziej skłaniam się do JF-17. Mało rakiet ale z moimi umiejętnościami to i tak pewnie wszystkich nie zdążę odpalić. Taka wersja stock czy to Jf17 czy Su33, zaraz po zakupie ma jakieś rakiety?

1 Like

JF-17 raczej na pewno ma dwie rakiety typu Fox-3 i dwie jakieś słabsze na podczerwień, a co do S-33 to ma dwie radarówki (trzeba cały czas trzymać namiar, to są chyba rakiety Fox-2) i dwie na podczerwień jakieś badziewne. Musisz sam je obejrzeć.

1 Like

Zaraz po odblokowaniu masz dostęp do 2xPL-5EII i 2xSD-10(A), czyli jeden typ ARH i IR. Obydwa te pociski są bardzo dobre, a do tego samolot też jest bardzo zwinny. Ja go w większości przypadków używałem w bitwach naziemnych i radził sobie świetnie. Można zabrać 4xbomby GPS ze skrzydełkami 500kg + 2 pociski IR albo 2x bomby 500kg + 2 pociski IR + 2 pociski ARH. Zależnie jaka jest sytuacja w bitwie :)

1 Like

latalem oboma tyle ze sim, su bardziej mi siadlo i latwiej robic missile spam

po 2 szt radarowych i 2 szt ir na start o ile pamietam

nie wiem jak na rb ale na sim potrafi po kilka rakiet leciec w twoim kierunku, czesc da sie zestrzelic ale imho im wiecej tym lepiej ;)

1 Like