Raz na kilka-kilkanaście bitew zdarza się, że FPS spada do 1 na kilkanaście-kilkadziesiąt sekund.
Czy ktoś ma podobny problem? Dzieje się to u wszystkich graczy uczestniczących w bitwie.
Jeśli masz ten sam problem, kliknij tutaj: https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/tNWHRlNwm9dw
Tutaj nagranie z powtórki, nawet na powtórce dzieje się to samo
Boże kochany, za jakie grzechy znowu ten gość:
Co ja mam znowu zrobić? Wszystkie pliki dołączone, napisałem że to się działo u wszystkich graczy w bitwie, nie tylko u mnie.
Ten “Gość” jest na tyle ogarnięty, że do swojej pracy przygotował prawdopodobnie kilka podobnych gotowców i po prostu je wrzuca w sekwencji Ctrl+A Ctrl+C Ctrl+V jako odpowiedź na problem. I gotowe, można odpocząć. To standardowa “procedura” obsługująca wszelakie serwisy. Ta wstępna “faza” ma zniechęcić do dalszego drążenia tematu wszystkich mało upartych i niedociekliwych. Trzeba się przebić przez tę “bańkę”, aby mieć jakiekolwiek szanse na uzyskanie czegokolwiek.
A wiesz o tym, że “ten gość” nie ma pojęcia kto jest po drugiej stronie, nie zna tej osoby, dlatego z góry odpisuje ową “formułką”, która pomaga większości osób nieobeznanych dobrze z komputerami?
Nic nie dzieje się bez przyczyny, zawsze mógł “olać” ticket i zająć się czym innym.
Ja mam z nim niezbyt dobre wspomnienia. Raz napisał, że nie był świadomy że w grze powtórki można przewijać. Drugim razem przypiął etykietę info requested, po czym gdy dodałem to co było potrzebne, nigdy już nie odpowiedział.
Mam takie same wspomnienia - z czasów jak raportowałem(jeszcze na starym forum) to byli Beestar, Knight of the Abyss, i jeszcze jakiś trzeci mod techniczny, i wszyscy raczej ogarniali temat. Co to się chłopu stało???
Ja nie mam już takich przycinek, przynajmniej na symulacji, poza wspomnianym spadkiem FPS do 1.
Takie przycinki u mnie zniknęły jak zmniejszyłem na minimum Jakość oświetlenia globalnego.
No ale co sprzęt to inne problemy ;)
Też miałem przycinki, chociaż u mnie to chyba wynika ze słabej konfiguracji sprzętowej.
Dla posiadaczy kart graficznych od nVidii jest względnie prosty fix na to, a przynajmniej na zminimalizowanie efektów tych przycinków. Pominę standardowe rzeczy typu aktualizacja sterowników.
W Panelu Sterowania NVIDIA trzeba wejść w
Zarządzanie ustawieniami 3D
Ustawienia programu, znaleźć aces.exe (klient WT)
Edit: Tryb niskiego opóźnienia powinien być włączony. Wyłączyłem przy okazji eksperymentowania ;)
Poustawiać zgodnie ze screenami. U mnie akurat jakość jest na “jakość”, chociaż przy słabszych konfiguracjach warto ustawić na “wydajność” kosztem jakości.
Po zmianie ustawień, warto zrestartować komputer, po czym w samym WT zmienić Tryb niskiego opóźnienia NVIDIA Reflex na “Boost”:
Mi to bardzo pomogło, płynność samej rozgrywki generalnie wzrosła, a stutter już nie jest taki drastyczny. Czasem nadal doświadczam spadków FPS, ale nie jest to już do 1-15 fps, a ze 120/90 (zależnie od trybu gry) do ~60-70.