Przegląd filmowy 13.10.2025

W zeszłym tygodniu opublikowaliśmy kilka ekscytujących filmów dla entuzjastów War Thundera. Zagłębiamy się w temat śmigłowca Mi-35P „Phoenix”, który budzi ciekawość swoją enigmatyczną nazwą. Doświadcz „baletu powietrznego” i dowiedz się, jak skutecznie wykorzystać czołgi z aktywnymi systemami ochrony. Ponadto omawiamy zaktualizowaną mechanikę odradzania się i drony zwiadowcze.

Pamiętaj - możesz w każdej chwili włączyć napisy!

Mi-35P: nie taki, jaki się wydaje

Jedną z najważniejszych nowości w najnowszej aktualizacji są maszyny dywizjonowe: maszyny, które każdy aktywny członek społeczności może zbadać i odblokować. Tym razem nagrodą jest rosyjski Mi-35P „Feniks”, a jego oznaczenie budzi wiele pytań.

Thunder Show: PODNIEBNY BALET

Witajcie w Thunder Show i najbardziej magicznych momentach minionego tygodnia! Magia, o której mówimy, wiąże się z dużymi kalibrami i ogromnymi ilościami materiałów wybuchowych.

Jak grać czołgami z systemami ochrony aktywnej

Broń rakietowa pojawiła się na polu walki w połowie XX wieku i szybko stała się prawdziwym zagrożeniem dla czołgów. Wraz z wynalezieniem PPK zakończył się wyścig o coraz grubsze pancerze stalowe, a jego miejsce zajęło nowe wyzwanie: poszukiwanie wszelkich środków pozwalających zatrzymać głowice kumulacyjne. W tym celu inżynierowie wojskowi opracowali pancerz kompozytowy, pakiety ERA, wielowarstwowe „kanapki” z różnych materiałów i wreszcie systemy ochrony aktywnej — technologie zaprojektowane w celu niszczenia nadlatujących pocisków w powietrzu.

Zmiany dotyczące Punktów Odrodzenia i Zwiadu

W ostatniej aktualizacji zmieniono mechanikę działania dronów zwiadowczych oraz sposób obliczania punktów odrodzenia samolotów. Dzisiaj chcielibyśmy szczegółowo omówić wszystkie zmiany.

1 Like