Przedstawiamy War Thunder Wiki 3.0!

Wiki War Thunder to wspaniałe miejsce, w którym można poznać wszystkie szczegóły dotyczące maszyn i mechaniki gry, co pozwoli Ci poszerzyć swoją wiedzę na temat War Thunder i ogólnie maszyn wojskowych. Dziś z dumą udostępniamy wersję Wiki 3.0, zawierającą zupełnie nowe funkcje i układ strony, które zapewniają jeszcze lepsze doświadczenie dla wszystkich.

Zupełnie nowy i dynamiczny design

Każda strona na nowej Wiki War Thundera została znacznie poprawiona, aby była bardziej dynamiczna, płynna i ułatwiała znalezienie tego, czego szukasz.

Uaktualnienia stron maszyn

Strony maszyn zostały przerobione i ulepszone. Sekcja nagłówkowa od teraz lepiej przedstawia wszystkie najważniejsze informacje o maszynie bez potrzeby przewijania strony. Chcesz zapoznać się z dostępnymi dla poszczególnych maszyn kamuflażami? Nie ma problemu, na stronie maszyny znajduje się sekcja z odnośnikami do tych kamuflaży, prowadzącymi prosto do WT Live i Gajin Market.

Ważne aspekty maszyn, takie jak charakterystyka lotu, ogólne cechy i rodzaje amunicji, zostały zaktualizowane, aby były łatwiejsze do zrozumienia. Dodano również menu uzbrojenia dodatkowego dla każdego samolotu.

image

Zaawansowana funkcja wyszukiwania

Przy tysiącach maszyn w grze znalezienie dokładnie tego, czego szukasz, może zająć trochę czasu. Dlatego wprowadziliśmy zupełnie nową, zaawansowaną funkcję wyszukiwania. Możesz teraz wyszukiwać według nacji, roli maszyny, ery, klasyfikacji bitewnej, statusu, kolekcji, a także rodzin maszyn.

image

Porównaj maszyny

Zobacz, jak maszyny wypadają na tle innych dzięki zupełnie nowej funkcji „Porównaj”! Przejrzysta strona porównuje wyraźnie oznaczone statystyki dla każdej maszyny, co znacznie ułatwia wizualizację.

image

Zaangażuj się i pomagaj w ocenie maszyn

Oceniaj każdą maszynę na podstawie jego osiągów dzięki zupełnie nowej funkcji oceniania przez graczy. Oceny są dostosowane do typów maszyn, na przykład samoloty można oceniać pod kątem charakterystyki lotu, a pojazdy naziemne pod kątem opancerzenia, dzięki czemu łatwiej będzie zrozumieć, co inni gracze sądzą o danej maszynie.

image

Zaangażuj się w artykuły o maszynach

W Wiki 3.0 położyliśmy duży nacisk na zaangażowanie społeczności w zawartość wiki.

Dzięki nowemu formatowi każdy może wejść na wiki i pisać własne artykuły. Niezależnie od tego, czy chcesz pisać o historii, przewodnik po maszynach, czy po prostu masz coś ciekawego do powiedzenia o swoich ulubionych maszynach, możesz podzielić się swoją wiedzą i umiejętnościami pisarskimi ze społecznością. Po zatwierdzeniu, każdy może przeczytać i ocenić twoją pracę!

To jednak nie wszystko! Za czas poświęcony na tworzenie artykułów otrzymasz Złote Orły! Ich ilość będzie odzwierciedlać długość i jakość artykułu. Aby poznać wszystkie szczegóły i wymagania, zapoznaj się z naszym przewodnikiem dla autorów.

image

Tworzenie stało się łatwiejsze

Narzędzie edycji nowej wiki zostało zaprojektowane w taki sposób, aby było jak najprostsze, więc nawet jeśli masz ograniczone doświadczenie w tej dziedzinie, będziesz w stanie wskoczyć i zacząć tworzyć z łatwością. Edytor umożliwia szybkie i łatwe formatowanie tekstu oraz wstawianie tabel, zdjęć i filmów.

image

Zaktualizowane i konfigurowalne profile

Profile graczy są teraz spersonalizowane i w pełni zsynchronizowane ze statystykami w grze. Ile lat grasz w grę, ile bitew masz na koncie, a także twój awatar w grze są teraz wyświetlane na wiki w twoim profilu.

image

Ciemny motyw i pełna obsługa urządzeń mobilnych

Nie martw się, Twoje oczy są bezpieczne! Żadna strona nie jest kompletna bez ciemnego motywu, teraz zaimplementowanego w Wiki 3.0. Ponadto Wiki jest znacznie lepiej zoptymalizowana pod kątem urządzeń mobilnych, dzięki czemu możesz być na bieżąco z pojazdami i mechanikami gry w podróży!

image

Zapoznaj się z War Thunder Wiki 3.0 i daj nam znać, co myślisz!

Wesprzyj Wiki, kupując ten specjalny zestaw!

Zestaw War Thunder — “Wiki 3.0”

War Thunder — “Wiki 3.0” pack

Zestaw zawiera:

• Oznaczenie “Oczytany ślimak”
  • Tytuł “Intelektualista”
  • 300 Złotych Orłów

1.99€
SKLEP

5 Likes

Nowa wiki ładniej wygląda ale nie wiem czy jest bardziej funkcjonalna. Przykłady:
Jak mam ocenić mobilność M36? na 2 czy n 5? Wcześniej było pros i cons gdzie miałem napisane że stockowa mobilność ssie. I jest to prawda. Ale w pełni ulepszona jest naprawdę świetna. Ciężko z obecnego systemu to wywnioskować.
Tak samo samoloty. Jak elitaryzowałem jakiegoś jaka czy coś takiego, szło mi na początku słabo. Nie wiedziałem co robię nie tak. Wszedłem na wiki i doczytałem że maszyna źle sobie radzi na wysokości powyżej 3000m i zmieniłem taktykę. Od tamtego momentu poszło cacy. Na nowej nic takiego nie ma.
Dzisiaj szukałem Miga-21. Wcześniej wszedłem w pierwszego lepszego kliknąłem w link do rodziny mig-21 i pokazywało mi listę wszystkich. Teraz dokładnie muszę wiedzieć czego szukam i gdzie jest w drzewku.
Uzbrojenie- kolejna sprawa. Wiele dział, KMów, rakiet itd było opisanych. Plusy minusy, na jakich wozach się znajdują. Teraz nic takiego nie ma.
Podsumowując- ładnie wygląda, ale zatraciła swoją pozytywną funkcjonalność. W zasadzie teraz nawet nie wiem czemu służy.

2 Likes

Może zawierała za dużo “baboli”? ;)

1 Like

Nom bez wątpienia. Bombowce Ki-49 są dobrym przykładem przez lata były tam takie pro jak duża szybkość pozwalająca uciec wrogim myśliwcom czy coś w ten deseń. Tylko że po wielu zmianach br to było po prostu kłamstwo. Co jest trochę zabawne bo dla tych późnych to był w zasadzie jedyny pro i mnóstwo consów. Nie zmienia to jednak nadal dużego problemu. Jak ocenimy uzbrojenie Shermana z 75mm? Po badziewnym stockowym pocisku M79 czy po atomowym M61? Spójrz na PO-2 maszyna tak słaba że została usunięta z gry ale ma sporo likeów i została oceniana prawie we wszystkim na 5 na 5 i tylko w dwóch kategoriach ma 4 na 5. Tutaj taka drobna historyjka. Lata temu jak zaczynałem grać w WT w pewnym momencie odpaliłem M3 GMC half track wiadomo nie ma zbyt dużej przeżywalności, ma dobre działa ze sporą penetracją. No ale tragiczny jak na br czas przeładowania. Jak skończyłem go elitaryzować z dość słabym wynikiem końcowym, by wyładować frustrację wpisałem w google coś a’la M3 to siajs. Przeniosło mnie reddita gdzie była rozmowa o nim. Jeden gościu napisał mniej więcej coś takiego: Co wy gadacie M3 jest super uwielbiam się nim ustawiać i przeprowadzać zasadzki, niszczę wszystkich to moja ulubiona maszyna w grze. Jednak inny powiedział sprawdzam. Poszukał go w wt sprawdził staty i wyszło że faktycznie siedzi i cały czas gra M3 tylko żę ratio killi i zgonów było mocno negatywne. I tutaj leży problem jeżeli ktoś kocha jakąś maszynę nawet jeżeli w grze jest z tego czy innego powodu słaba to będzie ją oceniać na plus. To tak jak parę lat temu kiedy każda aliancka maszyna 4.7 a było takich parę notorycznie walczyła z panterami i tygrysami dostając mocnego łupnia. Ale na każdym możliwym forum gracze Niemcami pisali: nie to bzdura spójrzcie na mocne strony macie stabilizator bla bla bla. Więc tu jest druga strona medalu. Wystarczy chcieć by nasza zabawka była spoko i wpisywać o maszynie która przez zawyżony br sobie nie radzi, a której używamy jako karmy same oceny 5 na 5. Gracz który nie sprawdza tego w google czy na forum będzie myślał że to jego skill issue a nie realna sytuacja. Nie wiem może to tylko, ale jakoś poza estetyką mi totalnie nie podeszło to nowe wiki.

1 Like