Witam, czy wy też macie rozmazany obraz przy włączonym ray tracingu? Chodzi o to, że grę mam ustawioną na full tak, że obraz żyleta a gdy włączam ray tracing robi się gryczana jakość (nie mam włą czonego dlss). Gdy weszła aktualizacja firebirds to ray tracing działał znakomicie na najwyższych ustawieniach, a karta graficzna była bardzo obciążona. Teraz rtx na ultra a karta ledwo włącza wentylatory. nie wiem o co come on. Może ktoś ma tak samo albo ma jakiś pomysł.
A jak masz ustawioną grafikę konkretnie? U mnie wszystko jest na max detalach. Włącz sobie DLSS i ustaw na “Natywna” (wtedy nie masz “DLSS” tylko “DLAA” - nie ma skalowania, sam antyaliasing).
U mnie nie rozmywa gry.
No i ja mam tak ustawione, dlss na natywnej pomaga w zwalczeniu “kwadratowych krawędzi” ale znowu na monitorze wygląda jak posmarowane mydłem (to jest to ostatnie zdjęcie), wracając, pierwsze zdjęcie to jest to idealne ale bez rtx (tak wyglądał u mnie obraz z rtx na początku), drugie jest z rtx na ultra, ostatnie rtx i dlss na natywnej. Może się czepiam ale mam telewizor zamiast monitora XD no i ta jakość mnie strasznie zdenerwowała. Ale doceniam każdą radę.
Starałem się zrobić zrzuty w pełnej rozdzielczości.
Wiesz, może to być kwestia samego wyświetlacza. DLAA oferuje najlepszy typ antialiasingu na chwilę obecną, dla mnie SSAA właśnie “mydli” ekran.
Ray Tracing generalnie widać na morkych lub szklanych powierzchniach, najbardziej różnicę widać na bitwach lądowych na mapach Miasto Słońca oraz Alaska (możesz sobie bitwę niestandardową założyć, bez botów, pozwól na puste drużyny, pojeździć po prostu i ocenić). Tutaj masz moje pełne ustawienia:
Wyświetlacz
Jakość
Renderowanie i RT
Pozostałe
Swoją drogą, gramy na tej samej rozdzielczości (mam monitor 1080p).
Przy rozmytych teksturach może pomóc ustawienie “Przybliżenia widoku” w ustawieniach Postfx.