Premiera aktualizacji „Tajskie kły”!

Pobierz tapetę: 1920x1080 - 2560x1440 - 3840x2160

Oto Tajskie kły, trzecia aktualizacja War Thunder w 2025 roku!

Czas na Tajskie kły! W tej aktualizacji dodaliśmy mnóstwo nowych maszyn, od klasyków z II wojny światowej po współczesne maszyny, a także kilka nowych mechanik i ulepszeń rozgrywki. Sprawdźcie wszystko, od SAMP/T, Sky Sabre i BUK, po M55 z ogromnym działem, aż po bombowiec B-66B z czasów zimnej wojny z bardzo szczegółowym kokpitem. Drzewko sił lądowych Japonii zostało wzbogacone o cztery nowe czołgi z Tajlandii, w tym Stingray i BM Opłot-T, co zwiększa różnorodność ich składów. Jeśli lubisz duże okręty, sprawdź potężne okręty premium USS Maryland i HMS Nelson! Dostępne są również nowe Mosquito, rzadka wersja Bf 109 oraz trzy nowe Hornety, dwa australijskie i jeden kanadyjski, co oznacza, że każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od tego, jakie maszyny preferujesz. Na koniec wprowadziliśmy kilka zmian wizualnych w Polsce i Europie Wschodniej, dzięki czemu wyglądają one lepiej niż kiedykolwiek!

Zapoznajcie się z listą zmian, aby zobaczyć wszystkie poprawki, maszyny i inne funkcje, które zawarliśmy w tej aktualizacji.

Pojazdy naziemne: czołgi z Tajlandii i zestawy przeciwlotnicze!

W Tajskich kłach wprowadziliśmy do Japonii cztery tajskie czołgi, aby urozmaicić to drzewko. Poznajcie klasyczne modele M60A3 TTS i M163, a także Stingray, który był eksportowany wyłącznie do Tajlandii. Wisienką na torcie jest BM Opłot-T, ukraiński czołg podstawowy eksportowany do Tajlandii, który charakteryzuje się dobrym opancerzeniem, siłą ognia i prędkością jazdy do tyłu!

BM Opłot-T (Tajskie czołgi)

Kontynuując to co zaczęliśmy w poprzedniej aktualizacji, w Tajskich kłach dodaliśmy cztery nowe wielopojazdowe PZR. Trafiły one do Wielkiej Brytanii, Francji, Włoch i ZSRR, co oznacza, że każdy kraj w grze ma teraz zaawansowany pojazd przeciwlotniczy najwyższej ery! Te potężne systemy mogą zaatakować i zniszczyć kilka samolotów wroga jednocześnie.

Sky Sabre

SAMP/T

Buk-M3

Mamy nowego rekordzistę! Poznajcie M55, wyposażony w potężne działo kalibru 203 mm z ciężkim pociskiem HE, co czyni go największym konwencjonalnym działem czołgowym w grze — rekord ten przez wiele lat należał do FV4005. Ponadto T58 z obrotową wieżą i automatem ładującym (co oznacza doskonały czas przeładowania!) trafia do USA jako zestaw premium.

M55

T58 (Zestaw)

USA

ZSRR

Wielka Brytania

Francja

Chiny

Japonia

Niemcy

Włochy

Szwecja

• CV 90105 TML

Nowy model:

Niemcy: Tiger II (Nr 1-50), poprzednio (P) — zaktualizowano model, dodano nowe gąsienice, ulepszono moduły wewnętrzne

Samoloty: nowa wersja Bf 109, B-66B i Hornet Wspólnoty Narodów

Tajskie kły wprowadza do Wielkiej Brytanii trzy nowe samoloty Hornet, dwa australijskie warianty dostępne do zbadania oraz jeden kanadyjski wariant premium. Samoloty te mają unikalne barwy swoich sił powietrznych i są wyposażone w potężne uzbrojenie do walk powietrznych i naziemnych.

CF-188A (Zestaw) i dwa RAAF F/A-18

Jeśli jesteś miłośnikiem samolotów z okresu II wojny światowej, z pewnością docenisz nowy samolot premium Bf 109 T-2. Była to wersja rzadkiego samolotu pokładowego Bf 109 T-1, który sam w sobie był odmianą samolotu z serii Emil. Wprowadziliśmy również trzy nowe norweskie wersje Mosquito dla Szwecji w ich historycznych barwach oraz dwie (wersja nocnego myśliwca i wersja marynarska) dla Wielkiej Brytanii.

Norweskie i brytyjskie Mosquito

Bf 109 T-2 (Premium)

Poznajcie Qing-6 dla Chin, zapewniający mnóstwo frajdy z latania łodzią latającą z dużą ilością bomb i potężnymi działkami obronnymi kalibru 23 mm. Dodaliśmy również B-66B, który pojawi się w grze jako klasyczny bombowiec odrzutowy z czasów zimnej wojny, wyposażony w mnóstwo bomb, radar i szczegółowo odwzorowany kokpit!

Qing-6 (Premium)

B-66B

Wiele samolotów otrzymało również mechanikę zrzutu paliwa! Pełną listę znajdziesz w głównej liście zmian.

USA

Niemcy

Japonia

Chiny

Wielka Brytania

Szwecja

Francja

• F-16A OCU (Belgia) (Maszyna dywizjonowa)

Izrael

Szczegółowe zmiany w modelu uszkodzeń:

USA: A-10 (wszystkie wersje) — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów samolotu, zostały dodane.

ZSRR: Su-25 (wszystkie wersje) — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów samolotu, zostały dodane.

Zaktualizowane kokpity:

Wielka Brytania: Meteor F Mk.8 (wszystkie wersje) — kokpit został zaktualizowany, dodano więcej szczegółów.

Francja: Meteor F Mk.8 — kokpit został zaktualizowany, dodano więcej szczegółów. Fokker G.IA — dodano szczegółowy kokpit

Izrael: Meteor F.8 — kokpit został zaktualizowany, dodano więcej szczegółów.

Helikoptery: indonezyjski Mi-35, AH-64E, nowe modele uszkodzeń i kokpity!

Tajskie kły wprowadza nowego Mi-35 dla ZSRR oraz kolejnego dla Japonii w postaci indonezyjskiej wersji. USA otrzymują również AH-64E z potężnymi pociskami powietrze-ziemia AGM-179 JAGM-MR.

Dodano również CM-502KG dla Z-10ME i LMUR dla Mi-28NM, które zapewniają potężną siłę rażenia pocisków typu „Wystrzel i zapomnij” w bitwach łączonych. Wiele śmigłowców otrzymało również nowe modele uszkodzeń i szczegółowe kokpity. Pełną listę znajdziesz poniżej!

Nowy kokpit Comanche

USA

• AH-64E

ZSRR

• Mi-35P (Maszyna dywizjonowa)

Japonia

• Mi-35 (Indonezja)

Szczegółowe zmiany w modelu uszkodzeń:

USA: MH-60L DAP — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane.

Niemcy: Mi-24 (wszystkie wersje), SA 313B Alouette II — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane.

ZSRR: Mi-24 (wszystkie wersje), Mi-28 (wszystkie wersje), Mi-35M — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane. Mi-35M — Dodano stronę wyświetlacza wielofunkcyjnego (MFD).

Wielka Brytania: Superhind — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane.

Chiny: Z-10 — Zaktualizowano model, dodano MAWS.

Włochy: Mi-24 (wszystkie wersje), A-129 (wszystkie wersje), T-129 — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane.

Francja: SA 313B Alouette II — stare moduły zostały dopracowane, a nowe, mające wpływ na funkcjonalność systemów śmigłowca, zostały dodane.

Sweden: Mi-28A — old modules have been detailed and new ones affecting the functionality of aircraft systems have been added.

Israel: AH-60 — old modules have been detailed and new ones affecting the functionality of aircraft systems have been added.

Zaktualizowane kokpity:

USA: RAH-66 — Dodano szczegółowy kokpit.

Marynarka: potężne okręty USS Maryland i HMS Nelson!

Dwa wielkie okręty, USS Maryland i HMS Nelson, dołączają do was jako okręty premium, zapewniając potężną siłę ognia.

USS Maryland (Zestaw)

HMS Nelson (Zestaw)

Do gry trafia okręt USS Charles F. Adams wyposażony w pociski RIM-24A, zapewniający ciekawą rozgrywkę z wykorzystaniem pocisków, a także lekki krążownik Gloire o dużej szybkostrzelności dla Francji!

USS Charles F. Adams

Gloire

Dodano możliwość przełączania podczas bitwy między prowadzeniem ognia tylko z dział głównych a salwą z dział głównych oraz dodatkowych jednocześnie. Możesz przypisać skrót klawiszowy i zmienić ustawienia domyślne w sekcji Sterowanie > Marynarka:

• Przełączanie ostrzału z dział głównych i dodatkowych jednym przyciskiem
  • Domyślne strzelanie z dział głównych i dodatkowych jednym przyciskiem jednocześnie (ustawienie domyślne)

USA

• USS Maryland (BB-46) (Zestaw)
  • USS Charles F. Adams (DDG-2)

Wielka Brytania

• HMS Nelson (28) (Zestaw)
  • HMS Saumarez (G12)

Francja

• Gloire
  • Aisne (Premium)
  • L’Intrépide

Niemcy

• Z51

ZSRR

• MPK-33

Włochy

• Baleno MC-492

Japonia

• IJN Hiei
  • IJN Tsugaru

Mapy i misje: dwie mapy zyskały odświeżoną grafikę!

Kontynuując trend odnowy wizualnej lokacji, grafika Polski i Europy Wschodniej została ulepszona dzięki nowym, szczegółowym budynkom, poprawie krajobrazu, nowej roślinności i nie tylko. Ta estetyczna aktualizacja sprawia, że lokacje wyglądają naprawdę pięknie, zachowując jednocześnie swój oryginalny, znany układ.

Polska (wizualnie odświeżona)

Europa Wschodnia (odświeżona wizualnie)

Steruj radarem za pomocą myszki!

Sterowanie radarem samolotu może stanowić spore wyzwanie, ponieważ aby wszystko działało sprawnie, trzeba skonfigurować kilka skrótów klawiszowych, a następnie je zapamiętać. Z tego powodu umożliwiliśmy teraz sterowanie elementami radaru za pomocą jednego kliknięcia. Na komputerze PC użyj kursora myszy (naciśnij klawisz Alt), a następnie zmień tryb sterowania radarem. Wokół radaru pojawi się dziewięć ikon. Możesz najechać kursorem na każdą z nich, a interfejs wyjaśni, do czego służy dana opcja. Wyświetla również skrót klawiszowy dla każdej z nich, dzięki czemu nie musisz szukać go w ustawieniach.

Ponadto możesz kliknąć lub przeciągnąć ekran radaru, aby przesunąć obszar namierzania celu, a dwukrotne kliknięcie celu spowoduje zablokowanie go w celu śledzenia, co jest bardzo przydatne!

Nowe samoloty z atomówką

Dodaliśmy trzy dodatkowe samoloty zdolne do przenoszenia broni jądrowej do trybu Arcade i Realistycznych bitew naziemnych o Klasyfikacji Bitewnej 11,3 i wyższej. Samoloty te są szybsze i wyposażone w środki przeciwdziałania, dzięki czemu lepiej nadają się do współczesnych warunków, dając ci więcej możliwości zrzucenia ładunku jądrowego po jego zdobyciu:

• Su-24M z bombą ☢RN-28 dla ZSRR i Chin
  • F-111F z bombą ☢B61 dla USA, Izraela i Japonii
  • Tornado IDS ASSTA1 z bombą ☢B61 dla Niemiec, Wielkiej Brytanii, Włoch, Francji i Szwecji

Tornado IDS ASSTA1

Nowa fizyka niszczenia drzew

Drzewa mają teraz nowy model fizyczny, który pozwala na ich proceduralne niszczenie! Strzel do jednej części drzewa, a zamiast przewrócić się w całości, pień pęknie, a gałęzie odpadną.

Jest jeszcze wiele do sprawdzenia!

Zapoznaj się z pełną listą zmian, aby poznać wszystkie ulepszenia i dodatki!

Pobierz aktualizację i wejdź do bitwy!

5 Likes