Premiera aktualizacji „Seek & Destroy”!

To dobrze, że dobrze, ale podejrzane ;)

1 Like

To dzisiaj szturmy są chyba zablokowane.
Mam założone na samolocie 6 rakiet a w opisie są tylko 4.
Aktywności dywizjonowej oczywiście mi nie pokazuje w ogóle.
Ja pierdziele…

Wątpię żeby Fokker poszedł na 3.0 mimo że ma te osiem luf, pamiętaj że to dalej jest kaliber 7,7 mm. Wystarczy że taki Spitfire Mk 1 sobie ledwo radzi już na 3.0, gdzie jedynie nadrabia zwrotnością a reszta jego właściwości to takie wielkie meh.

Jest już raport po rusku, zatwierdzony przez tech-moda. Teraz trzeba poczekać aż naprawią (tak z kilka dni, tygodni…)

Już chyba naprawili. Przejadę się i zobaczę XD

Niby naprawili, ale za symulację, która skończyła się o 20:52 nie dostałem expa dywizjonowego :(

Czy usunęli możliwość “zalockowania” np hellfire’a czy bomby naprowadzanej laserowo na jadącym czołgu?

No i ta ikonka selektora uzbrojenia w samolotach, jeśli samolot nie ma noktowizji, to tej ikonki też się nie da zminimalizować/zwinąć

Jest bug, gdy na helikopterze wyłączony jest radar to nie da namierzyć czołgu. Na samolotach trzeba włączyć w opcjach aktywację radaru na początku bitwy.

W samolotach jest podobnie. W trybie TWS gdy radar wykryje cel, nie da się zaznaczyć bazy. Znacznik cały czas wskazuje nam cel powietrzny.

Co to za dramatyczny update dla samolotów na topce xD chyba najgorszy od mojego początku w WT.
Nie wiem co za kretyn wpadł na pomysł dodania rakiet typu Fox-3 ale niech go zwolnią.
Ewentualnie wszystko co ma rakiety typu Fox-3 na lotniczych niech dostaną br. w okolicy 14.0
Taki mirage 4000 dosłownie stał się niegrywalny.
Mapy kompletnie niedostosowane do tego typu uzbrojenia.
Mig-21 Bizon na 11.7 to jest jakiś żart?
Przecież to będzie grało na Kfir Canard, który nie ma dosłownie żadnych szans na to.
2x Aim 9G vs 2x R-73E i R27R1. Piękny balans.
Znaczna część samolotów w przedziale tego miga, nie ma nawet rakiet typu “all aspects”.

Nie mówie o radarowym lockowaniu, tylko o zablokowaniu celownika/lasera na czołgu, czy to jadacym czy stojacym, tak jak to można było zrobić przed aktualizacją

O tym problemie dokładnie mówię

Okej, czyli na TRAMie muszę włączyć radar, aby móc zablokować celownik na czołgu i wtedy mu zrzucić gbu -10, albo wystrzelić skippera?

Musisz włączyć opcję automatycznego włączenia radaru na początku bitwy w opcjach. Wiem, że to brzmi bezsensownie, bo jedno nie jest powiązane z drugim i też wiem, że TRAM nie ma radaru :)

1 Like

Właśnie, dlaczego go nie ma? Wyszła już druga “premka” z radarem Air to Ground, a TRAM jest nadal pomijany.

Według tego dokumentu, był wyposażony między innymi w radar dopplerowski AN/APQ-153,
radar do “skanowania” (nie wiem jaki jest polski odpowiednik search radar) terenu AN/APQ-156, oraz AMTI - przeszukiwanie celów powietrznych i FLIR - odbiornik podczerwieni.

Dokument NAVAIR 00-110AA6-5 z listopada 1979 roku

1 Like

A ja mam pytanie - jak wyłączyć pierdzielniętą na środek ekranu ikonę “Visual weapon selector” Shift + A?

2 Likes

“Niedasię” :) Chyba że masz customowe uzbrojenie.

Może ktoś zgłosi “wyżej” że to badziewie nie jest nikomu potrzebne i wk…denerwuje?
Nieprzypisanie żadnego przycisku do tej funkcji też nie pomaga.

1 Like

Nope. To właśnie przy okazji lotu B18B ze zdefiniowanym przeze mnie ładunkiem to zaobserwowałem.

@Stona @EuroDoragon2 I summon thee ;]