Ktoś potrafi mi wytłumaczyć, dlaczego grając A-10C, nie dostaję premii do badania “nowej” nacji,
ale grając np. Wielką Brytanią, Buccaneerem S.2B premię już dostaję? W tej linii nawet nie ma strzałki do pola “Premia do badania maszyn”.
Premia do badania maszyn w nowej nacji przekłada się tylko na badaną maszynę, a nie na modyfikacje. Tym samym, jeśli masz już wszystkie samoloty w drzewku USA wybadane, nie otrzymujesz premii grając samolotami USA, ponieważ nic nie badasz.
W screenie z Buccaneera premia zawiera się w badaniu F-111C, w modyfikacje powinno pójść ~45k punktów badań (sądząc po wolnym expie).
Tak, ale jeśli masz wybadane np całe drzewko USA, dostajesz premię do badania maszyn w każdej pozostałej nacji. Limit to 5 bitew dziennie na nację i rodzaj maszyny, tzn 5 bitew lotniczych na samoloty, 5 bitew na naziemki i 5 na okręty czy śmigłowce.
Tutaj pewna uwaga - jeśli w bitwie lądowej użyjesz maszyny innego typu, np samolotu, to też zużywasz jeden “bonus” do badania dla samolotów.
No ale jak to się ma do tego, że nie dostałem premii do kolejnej nacji? Screen jest z tej dzisiejszej bitwy, jak widać zakończyła się już.
W pierwszych 15 minutach dostałem SL i punkty za skuteczne akcje.
Latając samolotem USA nie możesz badać samolotu np UK. Bonus polega na tym, że jeśli masz topkę w USA, to grając UK dostajesz bonus do samolotu który badasz w UK.
Według mnie opisy nie są tak skomplikowane, w większości przypadków, gdy ludzie dopytują o coś w komentarzach to jest to wynik pobieżnego przeczytania artykułu.
Nasze teksty tłumaczone są przez ludzi, jeśli potrafisz wskazać jakiś problem w jednym z poprzednich tekstów o wydarzeniu lub innym tekście to zachęcam, a także do wskazywania błędów na bieżąco
Uważam, że aktualnie mamy świetnych tłumaczy :) jest ich więcej niż można policzyć na palcach jednej dłoni, zajmują się tłumaczeniami tekstów na stronę ale i w grze. Wszyscy jesteśmy jednak tylko ludźmi i popełniamy błędy, dlatego tak jak wspomniałem w przypadku tłumaczeń tekstów w grze, między innymi błędnych opisów osiągnięć, których tłumaczenia sięgają 10 lat wstecz, aby wspominać o tych błędach to zostaną poprawione tak szybko jak tylko się da :)