Podejrzanie mało frontline'ów w lotniczym AB

@Stona_WT @EuroDoragon2 @Saharczyk
Od pewnego czasu, to jest jakieś 2-3 aktualizacje sprzed “Lewiatanów” obserwuję gwałtowny spadek ilości meczy typu Frontline w przedziale BR 3.3-3.7 na AB; także Conquesty zdają się być tym dotknięte, ale w mniejszym stopniu. W ich miejsce od ciula jest Dominacji, to teraz najczęściej występujący typ meczu.

Dajcie znać komu trzeba bo to coś podejrzanie na buga wygląda.

5 Likes

Bez kitu, wróciłem do WT po kilku latach przerwy z tyt. przesiadki z PZ na konsole i teraz ciężko grindować bombowce skoro ciągle losuje dominacje powietrzną… Pomimo łapek w dół na mapkach dominacji powietrznej i tak ciągle losuje mi takie. Irytujące niesamowicie. Z uwagi, że nie przenosi progresu z PC na konsole to u mnie dot. bitw BR: 1.0-2.0. Jakiś dev/mod mógłby coś zdziałać?

2 Likes

Czekamy na odpowiedź w tej kwestii.

2 Likes

Nie ma frontline, bardzo rzadko. Czasem jedna na cały dzień się trafia. Dzisiaj też miałem jedną. Za szybko ludzie ekspili szturmowce i bombowce i ślimok zabrał.

2 Likes

Nowy rekord - dziś wieczór 6 dominacji pod rząd :]
EDIT:
Rekord pobity, dzisiaj w nowej sesji gier siódma dominacja pod rząd ;] Ale potem się popsuło, i dla odmiany Ground Strike Burbon Island dostałem.

1 Like

Problem z małą częstotliwością tego trybu gry może wynikać z małej ilości map w tym trybie. Aktualnie dostępne są 4 mapy w tym trybie.

To raczej nie to. Już dawno temu schowano część frontline’ów, i zostały tylko Foothils, African Canyon, Mozdok, oraz Mountain Ridge, co nie przeszkadzało aby się pojawiały regularnie. Aż do ‘buga’ pod względem częstotliwości tak to wyglądało:

1. Ground Strike
  2. Frontline/Domination - mniej więcej po równo, z leciuteńkim przechyłem w stronę dominacji.
  3. Air Conquest

Jak z Air Domination to nie wiem, bo rzadko gram na BRach gdzie to występuje, poza tym jak się już trafi natychmiast wychodzę z tego powalonego trybu.
W każdym razie, było generalnie dobrze, różnorodność typów meczy w lotniczym AB była akuratna. Teraz to ino dominacje aż do porzygu.

A apropos dominacji - mimo ostatniego ich wysypu Berlina coś nie ma, nie pamiętam kiedy ostatnim razem grałem na tej mapie.

2 Likes

Ehhh Ślimaki to jednak nie umią w balans…teraz przegięli w drugą mańkę, i nie tylko Frontline’ów, ale i dominacji nie ma, same Ground Strike’i oraz okazyjnie Air Conquest. Od serii 7 dominacji pod rząd 9 lipca o 10:06 trafiły mi się(BR 3.3):

• 2 Dominacje na Smoleńsku pomiędzy 15 a 16 9.07
  • 2 Air Conquesty pomiędzy 18 a 19 9.07
  • 2 Dominacje pomiędzy 9 a 10 10.07
  • Air Conquest na wzgórzach Golan o 13:53 10.07
  • 2 Air Conquesty w Wietnamie o 22 10.07 i drugi trochę po północy 11.07

A tak to same mecze Ground Strike. Rzecz jasna, ni jednego nawet Frontline’a.
Chociaż z 2 złego to już lepiej to wygląda w obecnej postaci, przynajmniej i piloci bombowców mają co robić zamiast służyć za tarcze strzelnicze, albo próbować łapać lotniska na samobója.

Dyć do Peruna, jak trudno jest ustawić rotację typu:

• 60% meczy to Ground Strike’i lub Frontline’y
  • 40% meczy to Dominacje, Podboje, albo Powietrzne Dominacje(tych to góra 5, no 10%)
2 Likes

Bo wiesz, to jest młoda firma, uczą się jeszcze ;)

Był problem z nisko unoszącymi się chmurami w bitwach powietrznych, to dodali spawn w powietrzu.
No i informacja o pogodzie po wybraniu miejsca spawnu (bawi mnie to na symulacji, gdzie nie bardzo jest wybór czy startujemy z ziemi czy z powietrza).

Nie da się zrobić jednostek naziemnych AI o różnych stopniach celności w prowadzeniu ognia, to jedne się zostawia, drugie usuwa.

2 Likes