Podejrzanie mało frontline'ów w lotniczym AB

@Stona_WT @EuroDoragon2 @Saharczyk
Od pewnego czasu, to jest jakieś 2-3 aktualizacje sprzed “Lewiatanów” obserwuję gwałtowny spadek ilości meczy typu Frontline w przedziale BR 3.3-3.7 na AB; także Conquesty zdają się być tym dotknięte, ale w mniejszym stopniu. W ich miejsce od ciula jest Dominacji, to teraz najczęściej występujący typ meczu.

Dajcie znać komu trzeba bo to coś podejrzanie na buga wygląda.

5 Likes

Bez kitu, wróciłem do WT po kilku latach przerwy z tyt. przesiadki z PZ na konsole i teraz ciężko grindować bombowce skoro ciągle losuje dominacje powietrzną… Pomimo łapek w dół na mapkach dominacji powietrznej i tak ciągle losuje mi takie. Irytujące niesamowicie. Z uwagi, że nie przenosi progresu z PC na konsole to u mnie dot. bitw BR: 1.0-2.0. Jakiś dev/mod mógłby coś zdziałać?

2 Likes

Czekamy na odpowiedź w tej kwestii.

2 Likes

Nie ma frontline, bardzo rzadko. Czasem jedna na cały dzień się trafia. Dzisiaj też miałem jedną. Za szybko ludzie ekspili szturmowce i bombowce i ślimok zabrał.

2 Likes

Nowy rekord - dziś wieczór 6 dominacji pod rząd :]
EDIT:
Rekord pobity, dzisiaj w nowej sesji gier siódma dominacja pod rząd ;] Ale potem się popsuło, i dla odmiany Ground Strike Burbon Island dostałem.

1 Like

Problem z małą częstotliwością tego trybu gry może wynikać z małej ilości map w tym trybie. Aktualnie dostępne są 4 mapy w tym trybie.

To raczej nie to. Już dawno temu schowano część frontline’ów, i zostały tylko Foothils, African Canyon, Mozdok, oraz Mountain Ridge, co nie przeszkadzało aby się pojawiały regularnie. Aż do ‘buga’ pod względem częstotliwości tak to wyglądało:

1. Ground Strike
  2. Frontline/Domination - mniej więcej po równo, z leciuteńkim przechyłem w stronę dominacji.
  3. Air Conquest

Jak z Air Domination to nie wiem, bo rzadko gram na BRach gdzie to występuje, poza tym jak się już trafi natychmiast wychodzę z tego powalonego trybu.
W każdym razie, było generalnie dobrze, różnorodność typów meczy w lotniczym AB była akuratna. Teraz to ino dominacje aż do porzygu.

A apropos dominacji - mimo ostatniego ich wysypu Berlina coś nie ma, nie pamiętam kiedy ostatnim razem grałem na tej mapie.

2 Likes