11 listopada 1918 r. Niemcy podpisały w Compiègne rozejm z Ententą, kończący I wojnę światową. Pozwoliło to Polsce ogłosić niepodległość po ponad 120 latach – od końca XVIII wieku. We współczesnej Polsce Dzień Niepodległości obchodzimy jako najważniejsze święto narodowe. Towarzyszy mu defilada wojskowa w Warszawie, złożenie kwiatów przy Grobie Nieznanego Żołnierza i wieszanie flag w całym kraju.
Samolot P-47M-1-RE Thunderbolt Łanowskiego jest tymczasowo dostępny za Złote Orły!
Samolot Łanowskiego jest dostępny za 6 090 Złotych Orłów!
Kiedy: Od dziś do 14 listopada, do godz.08:00.
Gdzie: USA > Lotnictwo > Samoloty Premium.
O samolocie
- P-47M-1-RE Łanowskiego łączy w sobie wszystkie zalety słynnego myśliwca Thunderbolt, dodając jeszcze mocniejszy silnik i lepszą zwrotność. Jego uzbrojenie składa się z ośmiu karabinów maszynowych Browning kal. 12,7 mm i do dwóch ton bomb. Ten myśliwiec pilotował Witold Łanowski, polski pilot, który służył jako instruktor w Royal Air Force podczas II wojny światowej, a następnie w ostatnim roku wojny latał bojowo w U.S. Army Air Force. Zestrzelił sześć samolotów, z czego cztery podczas służby w 61 Dywizjonie Myśliwskim 56 Grupy Myśliwskiej.
Zdobądź kamuflaż „Husarz” dla Mi-24W!
Po raz kolejny tymczasowo przywracamy malowanie Husarii dla radzieckiego Mi-24W!
Zadanie: Rozegraj 3 bitwy z aktywnością powyżej 70%, latając radzieckim Mi-24W, aby otrzymać kamuflaż „Husarz” dla tego śmigłowca! Malowanie można uzyskać tylko w losowych bitwach z innymi graczami.
Zdobądź oznaczenie „Kotwica”!
Dostępne od dziś!
Zadanie: Rozegraj 3 bitwy używając maszyn brytyjskich lub amerykańskich ery III lub wyższej, aby otrzymać oznaczenie „Kotwica”!
Dodatkowe szczegóły:
- Twoja aktywność nie może być niższa niż 70%.
- Możesz wykonać zadanie w losowych bitwach, z wyjątkiem Nieskończonej Konfrontacji, trybu [Szturm] i bitew PVE helikopterów.
- Śledź swoje postępy w hangarze, klikając Nick → Osiągnięcia → Święta → Dzień Niepodległości Polski.
- Oznaczenie znajdziesz w zakładce „Święta” w menu Dostosowywanie.