Otwarcie serwera testowego z aktualizacją „Hornet's Sting”! — 28.03.2025

Dziś otwieramy serwer testowy War Thunder z nową aktualizacją „Hornet’s Sting”!

Możesz pobrać klienta gry stąd

Od: 28 lutego (18:00)

Do: March 6th (08:00)

Z przyczyn technicznych serwer deweloperski może zostać zamknięty w dowolnym momencie przed wskazanym czasem, więc wykorzystaj jak najlepiej dostępny czas!

Znane błędy

• Nowe maszyny w tej aktualizacji mogą mieć nieścisłości w charakterystyce, opancerzeniu i ustawieniach uzbrojenia.
  • Model pancerza dla nowych pojazdów naziemnych nie jest końcowy i wymaga dopracowania.
  • Niektóre nowe samoloty nie mają kokpitów.
  • Niektóre pojazdy naziemne nie mają widocznej załogi.
  • W niektórych samolotach oderwane skrzydła są wyświetlane nieprawidłowo.
  • Może brakować ikon niektórych pojazdów.
  • Brak lokalizacji dla niektórych pojazdów.
  • Niektóre efekty nie mają dźwięków.
  • Niektóre samoloty mogą mieć niedokładności w modelu uszkodzeń, brakujące paliwo, wycieki oleju i wody, materiały pancerza.
  • Kompozytowy pancerz czołgów serii Leopard 2 może nie wytwarzać odłamków przy penetracji.
  • Trwają prace nad nowymi modułami dla śmigłowców.
  • Tiger HAC - uzbrojenie nie jest jeszcze skonfigurowane.
  • Tornado IDS MLU (RET.8) - uzbrojenie nie jest jeszcze skonfigurowane.
  • F/A-18C Wczesny - ma nieprawidłową Klasyfikację Bitewną w Realistycznych Bitwach Powietrznych. Zamierzona Klasyfikacja Bitewna to 12.7.

Sprawdź najważniejsze nowości

• Zapoznaj się z dziennikiem zmian, aby znaleźć poprawki błędów, dodatki i zmiany w uzbrojeniu, a także ulepszenia w wielu obszarach gry.

Maszyny

W tej aktualizacji mamy kilka nowych maszyn, w tym F/A-18 Hornet, Su-30SM, Tracked Rapier i wiele więcej!

Lokacje

Na tym serwerze testowym znajdziecie Dżunglę i Synaj, a każda z nich zyskała nową oprawę graficzną. Dżungla zawiera również kilka ulepszeń pozycji strzeleckich. To jedyne dwie mapy dostępne w Bitwach naziemnych na serwerze testowym - dajcie nam znać, co o nich sądzicie!

Forsowanie Renu pokazane w zwiastunie i blogu deweloperskim nie jest obecnie gotowe na serwer testowy.

Zdobyte i zużyte przedmioty

Na serwerze testowym nic się nie liczy. Wszystko, co zrobisz, nie zostanie przeniesione na główny serwer, np. zdobyte punkty badań i srebrne lwy, odblokowane osiągnięcia i maszyny. Dotyczy to również wszystkich Złotych Orłów, Srebrnych Lwów i Punktów Badań wydanych na serwerze testowym - nic nie zostanie odjęte z konta na serwerze głównym.

Pozostawianie opinii i raportów o błędach

Wszystkie opinie i raporty o błędach pomagają nam naprawić wszelkie błędy lub zmienić funkcje przed wydaniem głównej aktualizacji na serwerze głównym.

Znalazłeś błąd?

Zobacz, jak utworzyć raport o błędzie z serwera testowego.

1 Like
  • Reserve boats for the USSR (G-5), Germany (LS 3), Great Britain (MTB-1(1)), Japan (Type T-14) and France (VTB-8) have been replaced. The old reserves will be available for obtaining upon full research of rank I.

Co to znaczy? Po wybadaniu całej rangi I będzie możliwość zbadania tych zablokowanych?

Będzie to działać jak ze starymi rezerwowymi czołgami we Francji, czyli dokładnie tak jak opisałeś

Heh, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest.

Po wyjściu z lotu testowego F/A-18A nastąpił crash i teraz nie mogę uruchomić serwera testowego. Cały czas się crashuje :(

I nie wiem którą wersję uruchomić- dev czy dev-stable? Na dev-stable mi pobiera obecną wersję live 2.43.0.125

Pomogło usunięcie plików z C: …\My Games\War Thunder\Saves

Tak przy okazji, to brakuje opcji wyśrodkowania mapy. Jak się tak dużą mapę przesunie, to nie da się jej potem wyśrodkować po maksymalnym oddaleniu. Brakuje takiej opcji.

shot 2025.02.28 21.45.12

1 Like

Wcześniej takie błędy, resety komputera i blue screeny występowały podczas streamowania War Thundera. Uznałem, że to wina zasilacza. Kupiłem nowy, mocniejszy, problem zniknął.
No i niestety problem powrócił wczoraj na dev-serwerze.
A dzisiaj znowu podczas logowania do gry, nagle gra się wyłączyła, pojawiło się okienko o możliwości wysłania raportu i nastąpił reset komputera.
Takie problemy pojawiły się po grudniowej aktualizacji. Sterowniki mam najnowsze, zresztą od listopada nie było nowszych, system w październiku zainstalowany na czysto.