Obligacje Wojenne: „Ostatni Legionista”

image

Sklep z obligacjami wojennymi dla Przepustki Bitewnej „Ostatni Legionista” będzie otwarty od 22 stycznia do 23 kwietnia.

Zapoznaj się z ofertą Obligacji Wojennych zawierającą rozmaitości, które możesz zdobyć, wykonując wyzwania w ramach Przepustki Bitewnej! Jak zwykle, są tu oznaczenia, dekoracje, ikony graczy, kamuflaże, stylowy pinup, który kontynuuje nową serię, oraz sześć maszyn premium.

Koniecznie przyjrzyj się niemieckiemu bombowcowi BV 238! Mieści on 20 bomb o wadze 250 kg i może bronić się za pomocą potężnych działek kalibru 20 mm i poczwórnych działek kalibru 13 mm. Był to jeden z największych niemieckich samolotów podczas II wojny światowej!

Sklep z Obligacjami Wojennymi jest dostępny po odblokowaniu III ery i jest częścią Przepustki Bitewnej. Kupujesz przedmioty za specjalną walutę - Obligacje Wojenne, które można zdobyć, odblokowując poziomy Przepustki Bitewnej.

P-40F-5 Lafayette

image

Francuski myśliwiec II ery, najlepiej przystosowany do walki na niskich wysokościach. W przeciwieństwie do poprzednich wariantów P-40, ten jest uzbrojony w sześć karabinów maszynowych kalibru 12,7 mm. Jest również szybki i ma dostęp do bomb.

IJN Nenohi

image

Mobilny japoński niszczyciel ery II z ograniczoną siłą ognia, ale dostępem do szybkich i śmiercionośnych torped 610 mm Typ 93.

Strv m/41 S-I

image

Czeski czołg lekki LT vz. 38 produkowany na licencji w Szwecji. Jego lekki pancerz jest rekompensowany przez mobilność, dobrą depresję działa i pociski o dużej penetracji pancerza.

BV 238

image

Imponujący niemiecki bombowiec II ery, wyposażony w ogromny ładunek bomb, działka automatyczne 20 mm i karabiny maszynowe 13 mm jako uzbrojenie obronne. Może również lądować na wodzie!

Pr.1204

image

Radziecki okręt artyleryjski II ery wyposażony w działo czołgowe kalibru 76 mm z pociskami odłamkowo-burzącymi i przeciwpancernymi, a także dwa karabiny maszynowe 14,5 mm do zwalczania samolotów i innych jednostek pływających.

M4A5

image

Kanadyjski czołg na podwoziu amerykańskiego M3. Ten drugi wariant wyposażono w armatę 57 mm zamiast 40 mm. Charakteryzuje się dobrą penetracją i szybkostrzelnością, skuteczną ochroną i może tworzyć zasłonę dymną dla taktycznego odwrotu - coś dość unikalnego dla czołgu tej ery.

“Ulfhednar” pinup decal

Pinup „Ulfhednar”

Tym razem przygotowaliśmy dla was kilka oznaczeń i dołączyliśmy trofeum z oznaczeniami ze sklepów obligacji wojennych 2017-2018, a także nowy pinup „Ulfhednar”, kontynuując tę serię oznaczeń tematycznych. W trofeum „Hełmy” znajdziesz dekoracje hełmów w postaci hełmów piechoty i załóg czołgów różnych nacji, a trofeum ikony gracza tym razem przedstawia radzieckich czołgistów. Trofea z losowymi kamuflażami, jak zawsze, będą dostępne wraz z odblokowywaniem nowych poziomów sklepu.

W sprzedaży jest także wiele przydatnych przedmiotów: karty bonusowe, uniwersalne zapasowe użycia, zakłady i rozkazy, jazdy próbne maszynami premium - nawet talizmany na najwyższych poziomach sklepu.

Sprawdź pełny asortyment dostępnych przedmiotów w bieżącym sezonie Przepustki Bitewnej oraz warunki ich zakupu w grze, otwierając okno Przepustki Bitewnej lub Sklep → Sklep z obligacjami wojennymi!

2 Likes

Tylko talizmany są cokolwiek warte w tej edycji WB Shop. Ładnie Ślimak rok zaczyna…

1 Like

Czemu? Pomijając okręty (ponieważ ich nie gram), BV248 jest cąłkiem dobrym bombowcem. Ma świetną obronę i jeśli mnie pamięć nie myli wystarczający ładunek na 3 bazy. W zasadzie na swoim BR jest odpowiednikiem takiego Tu-4 pod względem obrony własnej.

P-40 też jest przyjemnym myśliwcem. RAMa nie posiadam, ale wydaje się mieć uzbrojenie adekwatne do swojego BR, a wygląda no… ciekawie :D (brzydal, ale za to nie jest kopiuj-wklej shermanem). Strv m/41 S-I jest przyjemny do grindowania wczesnych szwedów, mam polecam.

Pin-upy co edycję PB też doceniam, mimo że sporadycznie je biorę (krzaki i zapasowe użycia mają priorytet). Każdy jest unikalny.

1 Like

Super świetnie. A co z graczami z ciut większym doświadczeniem? Pomijając fakt, że wszystkie te maszyny już dawno posiadam. A dwie “głównie” nagrody to maszyny kopiuj-wklej które już od lat są w grze? Takim sposobem wieloletniego gracza wręcz odrzuciło od robienia tego BP to już których z kolei. Zamiast zachęcić takich graczy jak ja standardowo obrzydzacie robienia kolejnych edycji. Idę o zakład, że za parę sezonów BP będziemy dostawać tylko jedną nagrodę.

3 Likes

Ponieważ czas włożony w zdobycie obligacji jest bez sensu przepalać na pojazdy 2 ery, którymi nawet nie da się drugiego dziennego zadania zrobić.
Pod względem wkład czasu/koszt/efekt tylko talizmany są warte odpowiednika w GE.
Nie było jeszcze tak słabego sklepu obligacji od poczatku jego istnienia, nawet w “starym”, comiesięcznym systemie.
Nie wiem co ma na celu zniechęcanie do BP. Ale ono postępuje z sezonu na sezon. Może po prostu zlikwidujcie przepustkę bitewną zamiast frustrować graczy złudną nadzieją na jakiś ciekawy kontent raz na kwartał.

1 Like

Jeszcze będziesz kiedyś zachwalał jaki to był fajny ten 18 sezon BP, jak za jakiś czas będą do zdobycia tylko naklejki, karty bonusowe i zapasowe użycia. :-))
Bo według mnie BP zmierza właśnie w takim kierunku, już od jakiegoś czasu.

2 Likes

W opisie łajby Pr.1204 jest mowa o działach czołgowych kalibru… no i nie jest podany ;)

1 Like

Mój błąd, dzięki za spostrzeżenie :)

1 Like

I znów mam mieszane uczucia do tej przepustki. Dwie maszyny kopiuj wklej, sklep z obligacjami to jakaś kpina. Się zastanawiam czy ją robić czy ją olać.

1 Like

BP syfny, ale maszyny za obligacje jak ktoś ich jeszcze nie ma to nie są takie złe.

Jedynie co mnie by interesowało to BV ale on ma teraz taki sam problem jak ta amerykańska łódź latająca co była ostatnio do zdobycia , czyli często odpadający ogon. A BR 3.7 często już rzuca na takie cuda jak XP-50 wiec jakoś specjalnie się nie napalam.

Ale BV ma bardzo fajne uzbrojenie defensywne, jak się przyzwyczaisz do celowania nimi to parę fragów na mecz możesz zdobywać