Jak w temacie - w pierwszej sekcji “Kuter dozorowy” nie zalicza fragów dla niemieckiego Albatrosa, pomimo iż ten jest na karcie oznaczony jako tenże. Zatem porobiłem skriny i gromadziłem inne wymagane pliki chcąc je załączyć w zgłoszeniu błędu z poziomu menu gry >Społeczność>Zgłoś problem… Ale nic nie da się załączyć, gdyż okienko eksploratora plików tylko otwiera katalogi pokazując je jako puste, a submenu wyboru typu plików również jest puste. No i lipa… Czy inni Szanowni Gracze też tak mają?
Nie wiem, czy nie szkoda Twojego czasu na te raporty, które potem leżą nieczytane przez kilka miesięcy.
Poszukaj czy w anglojęzycznej części forum ktoś nie ma tego problemu z zadaniem.
Zobacz opis zadania, bo wydaje mi się, że w opisie jest inny rodzaj okrętu. Tak ze dwa dni temu się przyglądałem temu wyzwaniu i coś takiego tam właśnie było, kuter dozorowy był w jednym miejscu a w innym była chyba kanonierka.
motor gun boat jest w opisie, czym zalicza(nazwa okretu)?
Albatros jest oznaczony jako Motor Torpedo Gun Boat w wersji angielskiej więc zapewne dlatego nie zalicza zadania. A musi być Motor Gun Boat. Jak zwykle jakiś błąd w tłumaczeniu.
Brawo! I to jest konkret :)
A ja spodziewałem się, że to jakiś błąd… a tu wychodzi na to, że czytać nie umim. Uff… kamień z serca - żona Cezara jest poza wszelkim podejrzeniem ;)
BTW warto jakoś ujednolicić proces tłumaczenia na linii baza-decyzja-skutek albo - gdy to może okazać się za trudne na trzeźwo - czytać przed publikacją okiem korektora czy co…
Tak po prawdzie, to w całej grze są cztery “kanonierki”: radziecka Groza, brytyjska Spey, japońska Chidori oraz włoska… Albatros. Barwą oznaczenia symbolu (pagon) jest beżowy - identyczne mają “niszczyciele”. W radzieckiej flocie przybrzeżnej dość częstymi są “kanonierki pancerne” oznaczane kolorem fioletowym (trójkąt) oraz w japońskim są dwie takie (Soukou-Tei oraz Soukou-Tei Nr 4).
W kwestii “kutrów dozorowych” sytuacja nie jest jednoznaczna, gdyż pod tą samą nazwą mamy dwa rodzaje jednostek z różnym oznaczeniem: część okrętów to błękitne trójkąty z pustym polem wnętrza, a reszta to fioletowe trójkąty z pełnym wnętrzem (identyczne jak “kanonierki pancerne”). Mieszanka jednakowości występuje u wszystkich flot.
A zatem pytam: czy jest możliwym ukończenie tego zadania flotą niemiecką, w której nie ma “kanonierki”, a jedynym błękitnym “kutrem dozorowym” jest Flusi 1? Podobnie jest u Amerykanów z tą różnicą, że “błękitnych” mają cztery.
Mi ta część zadania weszła rosyjskim Pr.206-M i japońskim PG 02. Oba mają pełne fioletowe. A z Pr.183 BM-21 nie chciało zaliczać a ma puste niebieskie.
Muszę oprotestować to zadanie. Dla takich zdolniachów jak ja, część samolotowa, zamiast zestrzelenia samolotów graczy powinna mieć opcję na zestrzelenie samolotów botów. Najlepiej, żeby zaliczana było ilość zestrzeleń mojego samolotu a nie samolotów przeciwnika.
Trzymając się sztywno angielskich terminów w zadaniu to jest to możliwe. Do “Motor gun boats” zalicza się “Krischan der Große” (IV Rank). Informacja, czy to prawda mile widziana.
Potwierdzam - Flusi zalicza niemiaszkom.