Naliczanie aktywności w bitwie (błąd)?

Witam,

zastanawiam się jak naliczana jest aktywność operatora w bitwach. Zwróciłem uwagę że z każdym kolejnym patchem do gry jakby jej ubywało a co za tym idzie ograniczana jest liczba przychodów za każdą rozegraną bitwę. Przykład z dnia dzisiejszego - czas trwania bitwy (według czat) 9:48, aktywność zaliczona 9:18 - wszedłem od razu po wyzerowaniu licznika na pierwszym ekranie zaraz po dołączeniu do rozgrywki grając całość tylko 1 pojazdem:

Ostatecznie wychodzi na to że czas aktywności zaliczany jest (chyba) dopiero jak pojawisz się na polu odliczając ten pierwszy czas w którym czekasz na rozpoczęcie rozgrywki co osobiście uważam nie ma najmniejszego sensu, a co za tym idzie tracisz przychody. Wygląda na to że Gaijin celowo zmniejsza przypływy na konto gracza według mojej oceny.

Czy ktoś z weteranów może się wypowiedzieć jak to wyglądało wcześniej? Być może moje rozważania są bezpodstawne.

Jakby weterani zwracali uwagę na takie pierdoły, to dawno by wylądowali w Tworkach czy innej Choroszczy.
Nie zwracaj na takie duperele uwagi i ciesz się grą, jeśli sprawia Ci przyjemność.

1 Like

Dla ciebie to może i pierdoła, ja jako nowy gracz cierpię na chroniczny brak srebrnych lwów, tracąc za każdym razem na bitwie po kilka czy kilkanaście tyś SL w formie możliwego błędu mogę poprawić (podejrzewam) nie tylko sobie tą sytuację, dlatego szukam możliwego potwierdzenia u bardziej znających mechaniki gry.

Pozostaje mi się cieszyć z faktu że akurat tobie wszystko w tym temacie pasuje. Pozdrawiam