Dnes se podíváme na nejmodernější a nejsilněji vyzbrojenou modifikaci vojenského transportního vrtulníku Mi-8, který do hry dorazí ve velké aktualizaci Firebirds!
Mi-8AMTŠ-VN "Sapsan": Útočný vrtulník pro SSSR na VII. úrovni
Na první pohled:
- PTŘS Ataka, které nenajdete na Mi-8, které jsou dosud ve hře.
- Střely vzduch-vzduch Verba.
- RWR s MAWS.
- Termokamera pro zaměřovač střelce.
- AESA radar.
V roce 2017 byla na výstavě MAKS poprvé veřejnosti představena nová transportní a útočná modifikace Mi-8, vyvinutá v Ulan-Ude a modernizovaná ve výrobním středisku Mil a Kamov. Nový Mi-8AMTŠ-VN Sapsan vznikl dalším vývojem verze Mi-8AMTŠ Terminator s přihlédnutím ke zkušenostem z jejich bojového nasazení, mimo jiné v Sýrii. Hlavními rozdíly této nové varianty byly nové motory ruské výroby a nový čtyřlistý ocasní rotor, který byl použit u vrtulníků Mi-28N a Mi-35. Modernizovaná elektronika umožnila používat protitankové řízené střely Ataka a byl upraven prostor pro vojáky. V roce 2019 podepsalo ministerstvo obrany smlouvu na dodávku deseti vrtulníků Mi-8AMTŠ-VN.
Představujeme Mi-8AMTŠ-VN!
Kdo by si pomyslel, že se starý Mi-8 promění z dopravního stroje v útočný vrtulník s moderními zbraněmi a vyspělou elektronikou? Představujeme Mi-8AMTŠ-VN "Sapsan", přímého nástupce rekordmana v počtu raket, vrtulníku Mi-8AMTŠ. Tento nový vrtulník je lepší než jeho předchůdce snad ve všech aspektech v boji. Podívejme se na to blíže!
Bojové operace v Sýrii ukázaly, v jakých oblastech by bylo možné bojový vrtulník Mi-8AMTŠ vylepšit. Mi-8AMTŠ-VN má nyní lepší přehled za všech povětrnostních podmínek a zároveň je méně zranitelný vůči střelám vzduch-vzduch! Je to díky novému a vyspělému zaměřovacímu systému s vysoce kvalitní termovizí a vylepšenou optikou, stínícím zařízením na výfucích a automatickému systému (MAW) pro odpalování flér a dipólů při kontaktu s raketovými systémy.
Díky nové palubní elektronice a zaměřovači s dobrým přiblížením může Mi-8AMTŠ-VN střílet tandemové hlavice PTŘS Ataka s dostřelem až 6 km, což je hlavní výzbroj tohoto vrtulníku do pozemních bojů. A v neposlední řadě radar, který je schopen detekovat a sledovat vzdušné i pozemní cíle, což výrazně zvyšuje informovanost o okolních hrozbách.
Mi-8AMTŠ-VN má nový čtyřlistý ocasní rotor, stejný jako na Mi-28N a Mi-35M. Mezi další důležité úpravy patří vylepšené pancéřování a nové vestavěné zbraně - dvojice velkorážných kulometů „na křídlech“.
Navzdory výrazným vylepšením si Mi-8AMTŠ-VN zachoval důležité vlastnosti svého předchůdce, které oceňují ti, kdo si s touto rodinou vrtulníků hrají! Za prvé, udržuje rekordní počet raket pro vrtulníky - až 80x raket S-8KO s bojovou hlavicí HEAT, které lze přesně zaměřit pomocí balistického počítače. Za druhé, střely vzduch-vzduch Verba patří k nejlepším ve své třídě, což znamená, že tento vrtulník stále představuje hrozbu pro stíhací letouny, které doufají ve snadný útok! A konečně, tento vrtulník má velkou zásobu protiopatření, která jsou automaticky vypuštěna, pokud je zjištěna hrozba.
To je pro dnešek vše! Mi-8AMTŠ-VN se do War Thunderu dostane s vydáním velké aktualizace Firebirds. Do té doby sledujte naše webové stránky, kde najdete další devblogy!
Upozorňujeme, že vlastnosti tohoto stroje mohou být před jeho přidáním do hry změněny.
S tímto balíčkem můžete výrazně urychlit výzkum Mi-8AMTŠ-VN:
- Vrtulník Ka-50 "Black Shark" (VI. úroveň, SSSR)
- Prémiový účet na 15 dnů
- 2000 Zlatých orlic
- 49.99
- Do obchodu