Zastanawiam się czy np. samo przebywanie w jakiejś xxx m od bombowca z drużyny mogło by się nadać. Nie wiem czy przez nabijanie pkt. albo im dłużej się przebywa w ustalonej odległości nabija jakiś mnożnik i w momencie zestrzelenia przeciwnego myśliwca polującego na bombowiec większa wpadała by do nas nagroda SL + PD. Najważniejsze żeby to było przejrzyste i zrozumiałe - może to by zachęciło ludzi do eskorty bombowców.
rosja nie płaci w euro głównie z powodu sankcji, sytuacji międzynarodowej i tamtejszych ograniczeń prawnych. W zasadzie wszystkie operacje można tam robić wyłącznie w rublach. My płacimy w euro bo wszystkie kraje UE zostały razem zgrupowane i to jest podstawowa waluta operacji bankowych, choć sam bym chciał żeby każdy kraj miał we własnej walucie i z uwzględnieniem siły nabywczej obywateli. A co do Turcji to są tymi szczęśliwcami, którzy dostali lokalną walutę zamiast dolarów, jak Filipiny czy Malezja. Na jakiej podstawie jest to rozdzielane? Tego nie wiem, ale zakładam, że może to być po prostu kwestia jakiś analiz rynkowych.
No bez żartów. Bez sankcji i “sytuacji międzynarodowej” też płacili w rublach a my w ojro. I nadal będą płacić w rublach, bo jest taniej, a ta nacja jest preferowana zawsze i wszędzie w WT.
I nawet niespecjalnie mam już to Twórcom za złe. Polska gra pewnie też by była polskocentryczna. Tylko niech już wreszcie dodadzą to środkowoeuropejskie drzewko z Polską i Czechami. Materiału oryginalnego jest więcej niż w Izraelu czy Chinach.
Nawet to widzę jak zamiast Nigela pilota u Nas byłby Janusz :D
Zamiast srebrnych lwów były by srebrne cebuliony xD
Zamiast złotych orłów były by złote miski ryżu ^^
Ciekawe czy będzie możliwość wyłączenia “losowej maszyny”, bo powiększają BR, mam br10.3 dostaje jakiegoś randoma z 10.7 :D genialne ślimaczki
Nie powiększają. Dają takie maszyny “dodatkowe”, jakie pasują do wylosowanego w meczu BRu (uptieru lub downtieru)
Jeśli chodzi o BR w samolotach to są one wogle nieprawidłowo zrobione.
W większości nacji ranga czwarta wygląda biednie bo jest zrobiona na siłę. Ranga druga za to jest wyładowana samolotami które powinny być na randze trzeciej.
Gaijin powinien dać część samolotów z rangi drugiej do trzeciej a połowę z trzeciej do czwartej. Samoloty wczesno wojenne nie powinny być tak traktowane.
Mam pytanie o zaliczanie osiągnieć. Jak rozumieć to info o współczynniku? Na BS (bitwy symulacyjne) każdy frag powinien się liczyć x3 do postępów?

Tu chyba chodzi o ilość rozegranych bitew, w tym przypadku Rosją.
wolałbym bez tej opcji, albo możliwość wyłączenia