Ciekawe czy będzie możliwość wyłączenia “losowej maszyny”, bo powiększają BR, mam br10.3 dostaje jakiegoś randoma z 10.7 :D genialne ślimaczki
Nie powiększają. Dają takie maszyny “dodatkowe”, jakie pasują do wylosowanego w meczu BRu (uptieru lub downtieru)
Jeśli chodzi o BR w samolotach to są one wogle nieprawidłowo zrobione.
W większości nacji ranga czwarta wygląda biednie bo jest zrobiona na siłę. Ranga druga za to jest wyładowana samolotami które powinny być na randze trzeciej.
Gaijin powinien dać część samolotów z rangi drugiej do trzeciej a połowę z trzeciej do czwartej. Samoloty wczesno wojenne nie powinny być tak traktowane.
Mam pytanie o zaliczanie osiągnieć. Jak rozumieć to info o współczynniku? Na BS (bitwy symulacyjne) każdy frag powinien się liczyć x3 do postępów?

Tu chyba chodzi o ilość rozegranych bitew, w tym przypadku Rosją.
wolałbym bez tej opcji, albo możliwość wyłączenia
Pytanie od osoby która już dawno nie grała w tą wspaniałą grę. Mody dźwiękowe znowu zostały wyłączone czy jak to obecnie wygląda, pamiętam, że korzystałem z fajnego moda na dźwięki RWR radaru etc. Ślimak znowu coś wymyślił pod pozorem stabilności gry? Jak to teraz wygląda?
Wyłączyli, włączyli i znowu wyłączyli. Chyba… ;)
Wróciły tymczasowo na serwerze testowym, ale dalej wywalały ludziom gry. Miały wrócić razem z aktualizacją, ale były na tyle niestabilne, że nikt nie chciał ryzykować. Wiem, że pracę nad tym cały czas trwają, bo póki nie powodują crashy to są dla gry bezbolesne, a przy okazji bardzo popularne. Sam liczę, że jakoś niedługo powrócą.
Przydała by się jakaś aktualizacja tego tematu, bo problem występuje od końca 2024 roku, od wprowadzenia do gry DX12. Ale występuje zarówno na DX12 jak i na DX11.
Zmiana komputera na zupełnie nowy, zmiana karty graficznej na nową nie pomagają i chyba występują przy konfiguracji 2 monitory i rozdzielczość od 2560x1440 i wyższych.
https://community.gaijin.net/issues/p/warthunder/i/IoTibS4iBgqe
Od kilku dni mam dziwny problem ze stroną główną warthunder.pl
Używam przeglądarki Chrome i wchodząc na stronę główną, gdy tylko się zaloguję, strona wpada w jakąś pętlę automatycznego odświeżania. Czasami udaje się to zatrzymać, ale zmiana języka na polski czy angielski ponownie powoduje włączenie tej pętli odświeżania.
Na MS Edge tego problemu nie ma.
Nie dopisałem tego podczas edytowania posta.
Usunięcie cache i ciasteczek pomaga do momentu aż się ponownie zaloguję na stronie głównej. Wtedy odświeżanie znowu się pojawia samoistnie.
Spróbuj kliknąć na swój nick w prawym górnym rogu i wybierz “change account” po czym wybierz “select another account” i zaloguj się ponownie.
Nadal to samo.
Oprócz tego, na dole strony pojawia się komunikat o ciasteczkach. Pomimo tego, że go akceptuję to i tak pojawia się za każdym razem gdy wchodzę na główną stronę.
Ten sam problem występuje, jeśli zalogujesz się w trybie incognito?
Tak, to samo dzieje się w trybie incognito.
Sprawdziłem Chrome na dwóch komputerach, nie mam tego problemu.
Spróbuj napisać do Supportu, może coś wskórają.
Jeszcze zanim napisałem do supportu, spytałem Gemini. I pomogło wpisanie
warthunder.com/pl zamiast warthunder.pl. Teraz po zalogowaniu strona nie odświeża się już samoczynnie, a dodatkowo zapamiętuje ciasteczka i inne ustawienia.