Chciałem się pochwalić, że w Battle Pass 15 kupiłem prawdopodobnie najbardziej nikomu niepotrzebną maszynę w WB Shop: Wellington Mk.Ic
Moim celem było nakleić historyczne emblematy Dywizjonu 300 i trolować na forum lub Niemców w teamie. Szukałem zdjęć i wyczytałem, że mieli emblemat, ale nie używali na samolotach. Zawiodłem się, ale nie żałuję.
Hudson Mk.V mam, bo bombowiec, tani, ze zniżki -50%. Darmowy odpowiednik to A-29 w drzewku chińskim. Jest to chyba wcześniejszy model. Nie są to kopiuj-wklejki. Różnią się ładunkiem, wieżą, silnikami, karabinem i kartami pojazdów. Zalety jak w każdym bombowcu: leci aż nie spadnie lub ktoś mu nie pomoże.
Trochę liczyłem, że część z wycofywanych maszyn trafi do WB Shop.
A właśnie się zastanawiam czy kupować tego Wellingtona czy nie. Raczej do kolekcji, wszystkie drzewka mam znacznie wyżej niż te premki. Pozostałe maszyny prócz “przejętych” już i tak posiadam.
Ja posiadam. Dosłownie drzewkowa kopia Vickersa Mk.1, z HEAT-FS, 0.3 wyżej od drzewkowego.
Sam czołg bardzo przyjemny, może nie należy do demonów prędkości, ale jest względnie zwinny jak na „brytyjczyka”. Pancerza nie oczekuj, bardziej snajper / flanker.
Jak na swój BR daje radę, w uptierze też, ale trzeba grać nieco ostrożniej. Za pół ceny do grindowania jest super. Do kolekcji… tak sobie, chyba że lubisz hinduskie maszyny.
W końcu koniec!!! Silna wola zwyciężyła! Ale co ja musiałem się nagimnastykować…
Żeby się zniechęcić na YT obejrzałem TEC, którego przestałem subskrybować przez sraczkę słowną.
Czytałem komentarze, że pojazdy bezużyteczne. Wyprzedaż garażowa ze śmieciami, których nikt nie chce. Nie mogę się z tym zgodzić.
I-16 typ 28 - Niby to samo w drzewku, ale silnik trochę mocniejszy i więcej ustawień klap. Co ja pacze? Mam I-180S z eventu, z 4xKM w kadłubie. Ciekawostka: Gdy szukałem o Dywizjonie 300, przypadkiem znalazłem stronę pasjonatów latających Ishaków. Oczywiście nie zapisałem adresu :-)
Wellington Mk.Ic - Mam j.w. Niby malowania podobne, ale na zdobycznych wyglądają obłędnie. Mam IL-2, a gdy w BP Shop nie znajdę nic ciekawszego, to wezmę Yaka.
He 219 A-7 - Unikalny samolot wymodelowany przez gracza. Wpatruję się: dwa silniki, potężne uzbrojenie, radar z przodu. Niewątpliwie ciężki myśliwiec, może nocny na bombowce. Parametrami nie odbiega od pozostałych “Interceptors” i rzeczywiście jest, ale Gaijin twierdzi, że to “Attacker”.
Hudson Mk.V - Mam j.w. Również unikalny samolot.
Havoc Mk.I - Ten ma historię: Kiedyś na BR 1.7., najszybszy bombowiec premium na Rank 1. Był i nadal jest Havokiem o najniższym BR. Patrzę na moje premki, są zróżnicowane: Hudson, Avenger, DB-7. Najbliższy DB-7 jest wolniejszy o 30 km/h, ale ma lepsze bomby i chyba też KMy.
Attacker FB.2 - Po prostu podoba mi się. Ma inny silnik od drzewkowego. Nie wiem, czy ktokolwiek widzi różnicę. Nie latam tak wysoko i ogólnie jestem dupa nie pilot.
Reszta mnie nie zainteresowała. Vijayanta - dla mnie za wysoko.
Było blisko zakupu Havoca, He 219 A-7, I-16 a nawet Attacker. Przynajmniej wystarczy GE na rok premium :-D