Może ptzeszukaj rejestr Windows. Tam powinny być wszystkie odniesienia do WT
musialbym wiedziec czego szukac, wklepujac nazwe joya / profilu nie moge znalezc tego co potrzebuje
reinstall sterownikow oczywiscie nie naprawia sytuacji, po ktorejs aktualizacji dawno temu skiksowalo mi te ustawieniai od tej pory jest jak jest wczxytanie konfigow tewz nie dziala
A może to jakiś element Twojego hardware’u sieje błąd? Może pożycz od kogoś kompa czy weź z firmy i podmieniaj z joyem czy innymi bebechami. Dziwna sprawa…
Ja już nie pamiętam dokładnie gdzie to było. U mnie nie wykrywało nazwy joysticka, chociaż w tych plikach widniał jako Thrustmaster T.16000M. Raz się udało, ale chyba zainstalowany miałem jakiś program Virtual Joystick czy coś w tym rodzaju i włączony joystick wirtualny.
Później bez tego programu przez chwilę nazwa się pojawiała, a potem znowu zniknęła 😂
Po zmianie joysticka, nowa nazwa wyświetla się bez problemu, więc może musisz joystick zmienić na inny 🤣
watpie ze sprzetowo cos bruzdzi
ze tam pare kabelkow nie przewodzi bo sie przetarly i zaklikalem na amen kilka switchy to raczej nie powoduje problemu z samoczynnym przepisaniem osi zwlaszcza ze wszytsko dziala tylko cciagle przestawianie jest upierdliwe
kiedys do tego siade z lutownica
mniej zabawy z postawieniem systemu i z instalacja wiora na nowo na swiezym dysku, zwlaszcza ze cena tych ostatnich jest przystepna
to chyba wystarczajaca motywacja zeby ogarnac maly upgrade do zloma i zobaczyc czy rozwiaze to problem
takze po evencie cos podzialam w koncu
ceny hotasow nie wygladaja zachecajaco no i troche smiesznie kupowac kontroler kilkukrotnie przewyzszajacy wartosc ziemniaczanego kompa
Właśnie. Ile masz podpiętych urządzeń z osiami? Przypomniałem sobie, że gdy na joysticku miałem 6 czy 7 osi, do tego rudder z 3 osiami to też mi za każdym uruchomieniem gry zmieniało osie. Gdy w joysticku wyłączyłem 1 oś, problem zniknął.
Niby Windows obsługuje 8 osi na jednym urządzeniu USB, ale gra już chyba ma z tym problem.
w joyyu 4 osie
z 6 w przepustnicy
czyli mowisz wylaczyc jakas os i moze przestanie wariowac
hm mjak programowo wylaczyc os? zaznaczenie do nothing/unprogrammed jakos nie wplywa na mozliwosc uzycia we wiorze
Kurde, nie wiem jak wyłączyć.
Ja mam joy z softem gdzie mogę wszystko pozmieniać.
Chyba musiał byś pobrać jakiś program, Virtual Joystick chyba się nazywa, albo vjoy, i przypisać osie w tym programie, ale np. 3 z joya i 3 w przepustnicy, potem sprawdź w grze
niby tez mam soft co ma mozliwosci, ale on swoje a wior widzi osie mimo ustawiania w programie
pozniej poszukam jeszcze jak ogarnac
jaka jest roznica miedzy minimal a full client po za waga? wrzucilem sobie zwiezy system wior sie sciaga zeby bylo szybciej do testowania, jeszce 20 min minimalnej instalki…
wyglada na to ze po kompletnej czystej instalacji trzyma ustawienia
kurde, w koncu to ogarnalem, jeszcze tylko 35 gb do pobrania, skinner hangar, ulq i reczna konfiguracja kontrolsow zeby bylo jak wczesniej (o ogarnieciu systemu zeby bylo wygodnie i jak wczesniej nie wspominam :P)
W minimalnym z tego co pamiętam nie ma kokpitów samolotów i można grać tylko początkowymi erami
nie dzialal lot testowy wiec wlazlem do bitwy
harriera prem us wpuscilo ale na rb
sciagam pliki, jakos za godzine beda
thx
jedyne co jeszcze jest nie teges to ze zamaist przypisanych przyciskow poakzuje np krzyzyk w gore, a zamiast b itp ale jak dziala i nie robi cyrkow to kij z tym
U mnie to samo, niektóre przyciski mają symbole z konsol.