Już naprawione! Nr 100

Witajcie w setnej części „Już Naprawione!”. Dzisiaj omówimy poprawki błędów i ulepszenia, które wprowadziliśmy do gry od czasu wydania aktualizacji Storm Warning. Rzućcie okiem!

Jeśli znalazłeś błąd, który chciałbyś zgłosić, możesz to zrobić na naszej społecznościowej platformie zgłaszania błędów.

Lepsze dostosowanie profilu

Stale rozszerzamy opcje personalizacji Twojego profilu. Teraz możesz wybrać ramkę ikony gracza i tło profilu, a także szereg teł i ramek dostępnych dla wszystkich graczy.

Wizytówki profilowe otrzymały szereg poprawek i ulepszeń od czasu ich niedawnej premiery. Teraz wszystkie elementy interfejsu użytkownika mieszczą się na ekranie w „średniej” i „dużej” skali interfejsu. W wizytówce „Ulubiona maszyna” działa teraz wyszukiwanie maszyn według nazwy. Wyszukiwanie ulubionej maszyny jest teraz łatwiejsze dzięki opcji sortowania listy maszyn według liczby odrodzeń.

Naprawiliśmy również kilka błędów związanych z edytorem wizytówek. Jeden z nich zamykał edytor bez zapisywania, jeśli kliknąłeś na wizytówkę, inny uniemożliwiał uruchomienie edytora, a trzeci sprawiał, że klawisz Esc zamykał całe menu profilu zamiast edytora.

Ustawienia celownika pojazdu naziemnego

Naprawiono kilka błędów związanych z menu ustawień celownika pojazdu naziemnego. Ponowne załadowanie celownika powodowało zresetowanie wartości kolorów w sekcji „Dalmierz” i wartości opcji w sekcji „Typ pocisku”. Ponadto ustawienia w sekcji „Typ pocisku” zawierały dwie opcje koloru czarnego.

Dziękujemy za zgłoszenia, które pomogły nam szybciej znaleźć i naprawić te błędy!

Spadające miny

Odkryliśmy nieregularne zachowanie min zrzucanych z samolotów: obserwowane z okrętu, spadały z nieregularną prędkością, zwalniając, gdy zbliżały się do powierzchni wody. W tym samym czasie samolot, który zrzucił minę, nie zaobserwował żadnych problemów. Teraz ich punkty widzenia są zsynchronizowane i poprawne.

Artyleria dużego kalibru

W aktualizacji Storm Warning dodaliśmy do gry haubicę dużego kalibru PzH 2000 (dwa warianty). Wymagało to szeregu poprawek: w opancerzeniu boków kadłuba, w kształtach i umiejscowieniu modułów wewnętrznych oraz w animacji składania osłony. W ramach poprawek dodaliśmy moduł automatu ładującego do PzH 2000, a także Sholef i PzH 2000 otrzymały mechanikę przechowywania amunicji pierwszego wyboru.

To nie wszystko

You’ll find the full list of improvements in separate patchnotes. Target markers no longer appear outside of boundaries of the radar indicator when in TWS mode, and torpedo trails appear properly at the low setting of water effects quality.

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za wszystkie zgłoszenia przesłane za pośrednictwem naszej społecznościowej platformy zgłaszania błędów.

1 Like

Dzisiaj miałem jakiś dziwny bug. Bitwa czołgi rb. Moja drużyna “wygrała”. Bo tak po prawdzie nie ma na to dowodu. Na koniec bitwy pojawił się ten ekran co zwykł się pojawiać na koniec ale sugerujący że bitwa jest jeszcze w trakcie. I tyle, nie dostałem żadnych punktów tp, żadnych SL, nie zabrało mi darmowej naprawy. Ba nie zabrało mi nawet użycia w bitwie talizmanu. Wyszedłem z gry i wszedłem na nowo. NIC. Tak jakby ta bitwa nie miała miejsca. Mega dziwne nawet jak chomiki umierały to zawsze prędzej czy później przychodziło jakieś powiadomienie że wygrana/przegrana cokolwiek. Bitwa widmo normalnie.

Były dzisiaj pewne problemy techniczne, pewno stąd wynikają te problemy

Żeby tylko dzisiaj. Wczoraj czy przedwczoraj też jakieś były. Bomby zabijały ale nie było efektu eksplozji. To samo Churchill AVRE jak strzelałem z moździerza to efekt był ten sam. Zabijałem przy bezpośrednim trafieniu ale wybuchał tylko wrogi czołg. Nie było efektu eksplozji samego pocisku i tak jakby nie było żadnych odłamków. Dzisiaj już widzę wszystko jest ok z tym.

Racja, wczoraj wieczorem też były problemy techniczne, miejmy nadzieję, że będzie już spokój od teraz :)

Hej, nie wiem gdzie to zgłosić, ale w tym modelu samolotu po wysunięciu klap i potem ich schowaniu pozostaje błąd graficzny (jakby część luzem lecąca pod skrzydłem), występuje to podczas gry jak i lotu testowego.

2 Likes

Hejka, na naszej platformie do zgłaszania błędów: Community Bug Reporting System
Jeśli potrzebujesz dokładniejszej pomocy jak stworzyć raport to napisz wiadomość prywatną, jutro odpowiem :)

1 Like