Może ktoś wie, dlaczego w ustawieniach gry, mój Joystick jest opisany tylko jako Oś 1, 2, 3 itd.?
Co ciekawe, gdy zainstaluję vJoy, wtedy w ustawieniach pojawia się nazwa mojego joysticka.
Mam dwa joye, jeden VKB, drugi Thrustmaster. Na obu dzieje się to samo.
W wyeksportowanym pliku konfiguracyjnym, widnieje nazwa Joysticka, w grze już nie.
Nie przeszkadza to w graniu, ale wizualnie mi przeszkadza :)
ciesz sie ze ci osi samoczynnie nie przestawia.
propos grzebania w konfigach - nie orientujesz sie gdzie sa zapisane te domyslne schematy dla poszczegolnych joyow - to co sie tam z listy wybiera
Nie bardzo. Może pliki *.blk z folderu C:\Users\Nazwa_użytkownika\Documents\My Games\WarThunder\Saves\last\production
Mam zapisane konfigi, więc to mały problem. Ale dlaczego znowu tylko WT mi nie pokazuje nazwy joya? xD
to nie to, wywalilem wszystko w diably i niezmiennie wt sie upiera przy swoim.
ustawienie machine.blk w read only uniemozliwia autozapis obecnego konfiga (zwraca blad w grze) ale jakby tego nie wczytywal przy ponownym uruchomieniu jak sie na read only przestawi po autozapisie
tez mialem pozapisywane konfigi nawet tylko do odczytu… i nic
wczytanie konfiga nie powoduje zmiany osi z przepustnicy na joya
po jakiejs aktualizacji mi to wlazlo i nie chce sie odczepic, juz od dosc dawna po odpaleniu gry pierwsze co robie to przestawiam te 3 osie tak jak maja byc no i ustawienie utrzymuje sie tylko dopoki gry nie wylacze