Fair Play: Lipiec 2026

Wciąż walczymy z oszustami, korzystając z waszych zgłoszeń i systemów antycheatowych, i jak zwykle dzielimy się dzisiaj kilkoma informacjami na temat banów, które nałożyliśmy w ciągu ostatniego miesiąca. Jeśli chcecie pomóc nam w walce z oszustwami w War Thunder, dowiedzcie się, jak zgłaszać oszustwa i jak działa nasz system antycheatowy, odwiedzając naszą stronę Wiki.

Zbanowane konta

Od czasu naszego ostatniego fair play zablokowaliśmy 2165 kont, naruszyły regulamin. W szczególności punkt 3.2.3 EULA, czyli automatyzację rozgrywki (używanie botów) i oprogramowanie oszukujące.

Ponadto nałożono 37 tymczasowych banów za naruszenie punktu 3.2.4 umowy EULA. Naruszenia te polegały na zmowie z drużyną przeciwną w celu ułatwienia powtarzalnego przejmowania stref i/lub czerpania korzyści z wzajemnych uszkodzeń bez zamiaru angażowania się w walkę.

Ponadto zbanowano 203 kont na tydzień lub dłużej za celowe zabijanie członków własnej drużyny i griefing, w tym 11 permanentnych banów.

Ponadto 6673 konta zaangażowanych w oszustwa związane z systemem poleceń, masowym zakładaniem kont lub oboma praktykami zostały zbanowane na stałe.

Aby zapewnić pełną przejrzystość, publikujemy pełną listę graczy permanentnie zbnowanych. Ta lista będzie dostępna przez dwa tygodnie od opublikowania tego artykułu.

Rekomendacje

Ustaw silne hasło do swojego konta i włącz dwustopniowe uwierzytelnianie w ustawieniach bezpieczeństwa. Mamy dostępne następujące sposoby weryfikacji dwustopniowej: email, SMS, TOTP (Gaijin Pass/Google Authenticator).

Sugerujemy również włączenie dwustopniowej weryfikacji dla emaila powiązanego z kontem w celu zapewnienia dodatkowego bezpieczeństwa. Pozwoli to chronić konto przed oszustami. I pamiętaj, nie używaj zabronionych modyfikacji klienta i nigdy nie udostępniaj nikomu informacji o swoim koncie.

Zespół War Thunder

2 Likes

Nie minął tydzień, a jakby gorzej niż przed Fairy Play. W czasie ostatnich dwóch godzin doświadczyłem takiej kumulacji gęstego i z pianą, jakiej nie pamiętam od dawna.
Teraz gram na luzie, bez spinania zwieracza, bo w BP zrobiłem co miałem, na eventy mam wywalone i robię nowe decale.

chyba gaijin powinien przyśpieszyć ten Fair Play i robić go częściej niż raz na 3 miechy
bo dzisiaj kolejna kumulacja strona on powtórek się nie zamykała

1 Like

Pokaż ze trzy najciekawsze,

Nawet się z tym nie kryją. To byłby cud, gdyby był tylko jeden dziennie. Czasami jest tego tyle, że oglądanie powtórek zajęłoby więcej czasu niż sama gra.

edit: Na 6 bitew - 2 bitwy i 2 oszustów na 100%. Z czego w pierwszej bitwie, gdybym sprawdził, to może nawet dwóch. Obaj na premkowym T20, w tym samym squadzie, z tego samego szwadronu.
W drugiej bitwie ch.t psuł kamerę na powtórce, ale nie ukrył autoaima przez całą mapę, gęste drzewa i krzaczory.
Ilu jest takich, których nie sprawdziłem a podejrzewam lub jestem przekonany na 100% bez sprawdzania?
Tak niemalże dzień w dzień, zaledwie tydzień po Fairy Play.

Myślałem, żeby nagrać powtórki i puścić na YT, ale szkoda mojego czasu i łącza na przepychanie nagrań.
Może ktoś znowu jakiś YTuber z zasięgami musi publicznie wybić szambo? Jak n-lat temu, gdy najpierw dostałem bana na forum, a ledwo kilka dni później PhlyDaily wybił szambo na YT.

Wszystkich wiadomo nie da sie wyłapać ale najbardziej mnie rozwala jak patrzysz na profil podejrzanego a tu 15-26-52 lvl i konta pozakładane do 6 lat temu i tu powinni rozważyć jakieś zawieszenia takich kont a nie bana na jedno dostanie to idzie na kolejne multi konto

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.

nie wiem czy wiesz ale nie którzy ludzie mają takie cos co się nazywa praca i też takie cos jak życie prywatne wiec nie będę teraz siedział i szukał powtórek to taki jaś jak ty by sobie chcaił zobaczyć
Ponad to najpierw sprawdź sobie profil danej osoby zanim zaczniesz nazywać kogoś słabym/przeciętnym graczem

1 Like

W takim razie zerknę tutaj za tydzien, 27 lipca. Mam nadzieję że do tej pory znajdziesz te 10 minut czasu, tak jak znalazłeś na naskrobanie tych pierdół i wrzucisz jakieś dwa-trzy klipy. Pokaż że stać Cię na merytoryczną rozmowę, obroń swoje tezy i możemy wrócić do tematu.
Twarde dowody w sprawie czitowania na pewno ułatwią pracę nad tym, aby gra była lepsza dla Nas!

:-)