Sprzedawane są nawet te, które nie mają adnotacji o deklasyfikacji. Na eBay, na różnych stronach z PDF-ami.
A instrukcje też były aktualizowane co jakiś czas, gdy następowały zmiany w wyposażeniu czy konstrukcji.
Wczoraj porozsylalem e-maile wszędzie gdzie tylko mogłem, od bazy której instrukcja, którą posiadam dotyczyła, poprzez różne departamenty.
Każdy odsyła do US Air Force. Wysłałem zgłoszenie drugi raz, niestety tam mają formularz tylko przygotowany i poprzez ten formularz wysyłam zgłoszenie.
Na koniec napisałem do FOIA, odpisali że muszę napisać" request", więc wypełniłem kolejny formularz.
Średni czas oczekiwania na rozpatrzenie, w zeszłym roku wyniósł około 30 dni, więc trochę sobie poczekam.
Do tego wymagana jest opłata, ale tu kwota jest dowolna :)
Nie no, PDFy itp owszem, nie masz pewności, ale w przypadku książki, ma już numer ISBN itp i można się odnieść jako do ogólnodostępnej publikacji, w domyśle jest deklasyfikowana.
Tylko nie mam pewności, czy książka zawiera najnowsze dane czy nie. Mam kilka książek w PDF, które nie wspominają o najnowszym radarze, za to w jednej jest APQ-144, w drugiej starsza wersja, APQ-113 lub 114.
Edit. W górnym prawym rogu jest info “F-111A”, w tej książce z Twojego linku.
I kolejna sprawa, muszę podobno mieć dowód deklasyfikacji, jeśli dokument posiada pieczątkę “declassified”