Dodanie możliwości jazd i lotów testowych na każdym z dostępnych w grze pojazdów

Czy nie uważacie ze funkcja testowania pojazdów w grze nie jest dosyć słaba ? bo nie dość ze można testować tylko pojazdy w zakładce “Maszyny premium” oraz te gotowe do badania, to na dodatek mija to sie trochę z przesłaniem jakim niesie owa funkcja jazda testowej czy lotu próbnego ponieważ funkcja ta powinna umożliwić testowanie każdego pojazdu w grze żeby zobaczyć jaki on jest itp. Moim zdaniem powinni dodać testowanie każdego pojazdu w grze. Co o tym sądzicie ? zgadzacie sie czy jednak macie inne zdanie na ten temat ?

4 Likes

Nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że te funkcje mijają się ze swoim przesłaniem. Patrząc na to, jak długo trzeba grać, by zbadać następny pojazd w linii, to wydaje mi się, że zdążysz już zapomnieć o tym, jak się prowadzi pojazd trzy ery wyżej, zanim do niego dojdziesz. Funkcja jazdy testowej dla następnego pojazdu w linii jest wystarczająca pod tym względem.

Ale pomijając to, sama idea mi się podoba. Zawsze mnie to denerwowało, ponieważ lubię sobie czasami posiedzieć chwilę na poligonie między bitwami i przejrzałem już wszystkie premki

2 Likes

Tak samo przesiaduje miedzy bitwami na poligonie i mnie również denerwuje to ze nie mogę wszystkich maszyn z testować wiec wysunąłem taka propozycje chociaż pewnie wielu z graczy taka rzecz przewinęła sie przez myśl

jestem za

no wlasnie nie, brakuje opcji testowania czegokolwiek chocby po to zeby sprawdzic ktory pojazd najbardziej nam pasuje, zaplanowac ktore maszyny odkrywac jako pierwsze i testowac inne drzewka
co do lotu testowego maszyn drzewkowych przydalaby sie tez opcja testowania w pelni wybadanej konfiguracji…

No właśnie cała ta funkcja jest zrobiona od czapki. Dostajesz stock badziewie które kolosalnie różni się od w pełni ulepszonego, strzelasz do kilku czołgów których nawet nie spotykasz w bitwach i są na zerowych załogach więc wybuchają od strzału z rury wydechowej. Powinien być normalny poligon, wszystkie czołgi z zakresu BR który dana maszyna może spotkać żeby ewentualnie zapoznać się z możliwościami. A tak to sobie możesz co najwyżej na yt zobaczyć jak inni tym grają i czy w ogóle warto

1 Like

No jak nie ma jak jest? Chyba, że działa “po ślimaczemu”, czyli UI swoje, a rzeczywistość swoje; ale z tego co obserwowałem to raczej działa.

ale to tylko modyfikacje do poprawy parametrów lotu. Brakuje tu możliwości testu całego uzbrojenia, jeśli takie jest.

2 Likes

to co Superbuster napisał, zapomnij o testowaniu targeting podow i podwieszek… tylko w premkowych maszynach mozesz wybrac dowolny wariant uzbrojenia, a tam juz chyba wszystko mam oblatane, zdecydowane co chce i czekam na nowe eventy i jakies fajne zabawki bo juz nie ma co testowac …ani kupic :/

A, o to chodzi - no niestety racja. Ale coś kojarzę, iż czas temu jakiś wprowadzili możliwość zakładania różnych pasów amunicyjnych, oraz podwieszek na locie testowym - jednak jak teraz sprawdziłem to tej opcji brakuje. Znowu coś namieszali?

Zdecydowanie jestem za tym aby testować wszystkie maszyny w tym możliwość modyfikacji pasów amunicji czy rodzaju amunicji czy dodatkowej broni typu rakiety i bomby. Wprawdzie mamy możliwość podejrzenia osiągów maszyn na wiki ale nie wszystko odzwierciedla to co na papierze a to co w boju. Dodatkowo powinni urozmaicić opcje AI o możliwość wyboru aby wybrać maszyny AI oraz zadecydować o ich “agresywności” żeby lepiej przetestować maszyny. AI pasywne to mocno przestarzałe rozwiązanie.
A testowanie się przydaje czy warto dana maszynę badać, grindować żeby potem nie mieć zawodu, że jednak coś nam nie pasuje w ich osiągach albo BR na jakie trafia.

1 Like

Pasy to jedno, mi tam do szczęścia niepotrzebne (czesto latam bez działka o ile nie jest wbudowane i da sie wziac baniak paliwa zamiast…) bardziej mi zależy na testowaniu podwieszek, podów no i odkąd trochę widok z kokpitu ogarniam to ważna stała się widoczność z kokpitu i możliwości HUDa - czy jest nieszczęsny target marker, co widać, jak widać , markery ccrp…
się rozbestwiłem jeśli chodzi o te udogodnienia :p