[DEVBLOG] Let Albatrosu: Alcione

Dnes vám podrobněji představíme italský Alcione, který je vybaven 76mm kanóny, protiletadlovými děly a minometem Hedgehog! Tato loď je hlavní odměnou v akci Let Albatrosu.

Alcione: Eventový dělový člun pro Itálii na V. úrovni

Vlastnosti:

  • 76mm autokanóny s pomalým přehříváním!
  • Střela s rádiovou roznětkou.
  • Minomet Hedgehog.
Něco z historie

Alcione (italsky "Ledňáček") se stala druhou ze série osmi malých lodí, které měly hlídkovat v pobřežní zóně a lovit ponorky. Loď Alcione byla postavena v loděnici Navalmeccanica v roce 1953, spuštěna na vodu v následujícím roce a uvedena do výzbroje v roce 1955. Stejně jako u ostatních lodí této řady bylo hlavním dělem Alcione první italské automatické dělo SMP-3 ráže 76 mm a pro boj s ponorkami byla vybavena hlubinnými pumami a minomety Hedgehog. V roce 1991 byla Alcione sešrotována.

Představujeme Alcione!

Toto je italská korveta Alcione, eventová odměna v akci Let Albatrosu a v podstatě varianta plavidla Albatros, které je ve stromu italského pobřežního námořnictva! Dnes se podíváme na silné a slabé stránky tohoto plavidla a také na to, čeho je schopno v boji.

Stejně jako Albatros může být Alcione poměrně univerzální volbou při hraní vyšších úrovní pobřežní flotily. Tajemstvím úspěchu Alcione je dvojice 76mm autokanónů, které jsou umístěny v přední a zadní části lodi. Tyto zbraně mají sice vysokou rychlost střelby a velmi pomalu se přehřívají a jejich zásobníky na 14 nábojů se velmi rychle přebíjejí. Munice pro toto dělo neobsahuje žádné průbojné střely, ale dvě konvenční HE a HE-VT s rádiovou roznětkou, které mohou účinně ničit čluny, osádky větších lodí i letadla na poměrně velké vzdálenosti.

Stáhnout tapetu:

Zajímavost: Na počest spuštění lodi Alcione na vodu byla vydána pamětní medaile s vyobrazením lodi, albatrosem letícím nad vlnami (na počest názvu třídy) a mottem lodi NIHIL ME DEFLECTIT (latinsky "nic mě neodvrací").

Mezi další výzbroj patří dvojice 40mm Boforsů, hlubinné pumy a dvojice minometů Hedgehog, které jsou kvůli omezenému dostřelu spíše situační zbraní, ale při úspěšné salvě na krátkou vzdálenost jsou ničivé. Rychlost Alcione nepřesahuje 36 km/h, takže nemusí být dostatečná pro rychlou hru na hrotu útoku.

V bitvách proti jiným malým lodím i proti větším lodím je Alcione dobrou volbou, pokud jste zkušení. Tato loď se hodí zejména k obraně bodů obsazení v mělkých vodách nebo k přepadávání torpédoborců mezi malými ostrovy, kde její minomety Hedgehog mohou způsobit smrtelné škody jednou plnou salvou!

Můžete začít se získáváním Alcione v akci Let Albatrosu, která dnes začala! Hrajte námořní bitvy, získávejte body a získejte 7 etap a tato parádní loď bude vaše.

VÍCE INFORMACÍ O AKCI LET ALBATROSU ZDE