Czołg: T-26

Szukałem, jak wyglądał Victory Day/May Sale w latach poprzednich. W newsach pojawił się czołg T-26E. Okazało się, że w pewnym sensie mam unikatowy pojazd :-)
Zebrałem bezużyteczne, nikomu nie potrzebne i nieciekawe ciekawostki o T-26 w WT.
Stosuję skróty (jak domeny w Internecie): CN - Chiny, DE - Niemcy, RU - Rosja, SE - Szwecja

Pierwszy i ostatni
Pierwszy pojawił się T-26 i T-26E w drzewku rosyjskim - aktualizacja 1.41 (2014 r.)
Ostatni pojawił się T-26E w drzewku szwedzkim/fińskim - aktualizacja 2.21 (2022 r.)

Różne wersje
Czołg wywodzi się z Vickers E. Pojazd jest w drzewku szwedzkim: Vickers Mk.E. Można wyróżnić warianty:

1. T-26 (RU), T-26 (1st Gv.T.Br.) (RU)
  2. T-26E (RU) - najgrubszy pancerz
  3. T-26-4 (RU) - inna wieża i armata
  4. T-26 (CN), T-26 No.531 (CN) - inna wieża, najwolniejszy
  5. T-26E (SE) - Vickers Mk.E z sowieckim działem, trochę grubszy pancerz, najszybszy
  6. SU-5-1 (RU) - działo samobieżne

Wybór pierwszej nacji na czołgach

• dla RU - rezerwa: T-26 ; darmowa premka: T-26 (1st Gv.T.Br.)
  • dla CN - rezerwa: T-26 ; darmowa premka: T-26 No.531

Czołgi premium

Dostępność T-26E (RU) w Gaijin Store
W archiwalnych newsach znalazłem aktywny odnośnik do T-26E Pack w Gaijin Store.
Wszystkie znalezione linki do archiwalnych paczek z pojazdami prowadzą do “404 Page not found”. Tutaj jest wyjątek i link działa.

Gdy wejdę do Gaijin Store jako niezalogowany...

Gdy wejdę do Gaijin Store zalogowany...

Wyświetla się we wszystkich wersjach językowych. Czołg mam w kolekcji.
Nie wiem, jaki będzie efekt, gdybym był zalogowany, ale nie miał czołgu.

Unikatowość T-26E (RU)
Czołgi T-26E (RU) i SdKfz 140/1 (DE) pierwszy raz pojawiły się w aktualizacji 1.41 (2014 r.) z okazji Ground Forces Closed Beta w SdKfz 140/1 and T-26E - Starter Pack (2014 r.). Jakiś czas później pojazdy zniknęły.

SdKfz 140/1 (DE) wrócił w German Beginner’s Pack, bez możliwości zakupu osobno: New Beginner’s Packs! (2020 r.)
T-26E (RU) zniknął po Victory Day (2017 r.). Ostatni raz widziałem w sprzedaży w paczce, na 1 kwietnia 2021. W opisach pojazdów na WT Wiki pojawiają się informacje o dostępności, ale tutaj nie ma. Znalazłem w swoich notatkach.

4 Likes