Brakuje graczy na bitwach realistycznych?

Witam. Powróciłem do tej gry po co jakichś 3-4 latach przerwy. Kiedyś grałem niemal wyłącznie bitwy zręcznościowe, ale przerzuciłem się na realistyczne, i właśnie w tej sprawie piszę. Jak to jest możliwe, że podczas gdy w grze jest rzekomo 100 000 graczy, praktycznie niemożliwe jest doczekanie się bitwy morskiej? Z powietrznymi niewiele lepiej, czeka się po 7 minut, a można wziąć tylko jeden samolot na bitwę, więc bardzo szybko bitwa może się dla gracza skończyć. Jedynie z pancernymi nie ma problemu i dość szybko idzie znaleźć, ale z dwoma poprzednimi rodzajami to jest dramat. Nikt już nie gra na okrętach i samolotach?

Bo morskich bitew gra bardzo mało osób.
Co do lotniczych bitew realistycznych to tylko jak próbujesz zagrać Ju-288 to czasami czeka się po kilka minut, a to dlatego, że tym samolotem gra bardzo dużo osób.
Co do innych samolotów to ja nigdy nie czekam dłużej niż 1-1,5 minuty, co chyba, że grasz na serwerze europejskich w środku nocy, to faktycznie czasami czeka się dłużej.

Większość graczy morskich gra na arkadowym bo realistic od dłuższego czasu jest zawalony botami na pojazdach premium które opuszczają bitwe po pierwszej śmierci, skutecznie zabijając jakąkolwiek rozgrywke. Natomiast problemu z powietrznymi nie rozumiem, może trafiłeś na jakies problemy techniczne bk generalnie czas nie powinien przekraczać 30-40s

1 Like

Bitwy morskie nie są zbyt popularne, więc nie dziwię się że nie możesz znaleźć meczu.

Co do lotniczych - wszystko zależy od tego jaki samolot weźmiesz i jaki konkretny BR, tak jak napisał mój przedmówca. Ju-288C jest bardzo popularną maszyną.

Inna sprawa, zobacz na jakich serwerach Ci wyszukuje bitwy - USA może w tym momencie powoli kłaść się spać, EU i CIS (WNP) powinny być aktywne.

Licznik aktywnych graczy pokazuje wszystkich zalogowanych graczy, niekoniecznie graczy na wybranym przez Ciebie zestawie serwerów (mamy również ukryty azjatycki).

W Ameryce to oni dopiero wstają (minus 6 godzin minimum). Spać to się szykują nowozelandczyczycy (+12h).
A co do liczby gier na liczbę graczy, to te dane obejmują również osoby zalogowane lecz nieaktywne. I tychże jest sporo, a co niektórzy potrafią tak wisieć godzinami nim się wdadzą w jakiś bój.

Gram póki co pierwszymi erami, ale widzę, że na wyższych erach wcale nie ma więcej graczy. A idiotów chyba też nie brakuje, bo ostatnio trafiłem na debila, który zabijał swoich. Zanim go wywaliło za zadawanie obrażeń swoim, to jednego zabił, a mnie uszkodził i praktycznie przekreślił szanse na zwycięstwo.

Zdążają się “gracze”, którzy na szturmach lądowych potrafią się respić tylko po to, aby się wysadzić Jotką… 38 razy i gra jest uwalona.

Zależy od pory dnia, BRu na którym grasz i serwerów które masz aktualnie wybrane.

Serwery ustaw na automat, sprawdzi Ci ping i wybierze te(n) z najlepszym, a jak dołączanie do meczu potrwa zbyt długo, to zacznie szukać na serwerze z wyższym pingiem.

1 Like

A skąd taka nazwa profilu? ;)