„Asy Bitwy o Anglię” – Oto trzeci turniej społecznościowy!

image

Aby uczcić Bitwę o Anglię, a w szczególności polskich pilotów, którzy w niej walczyli, organizujemy specjalne wydarzenie społecznościowe. Dołączcie do nas 27 i 28 września o godz. 17:00 (czasu polskiego) na turniej lotniczy 4v4, który sprawdzi wasze umiejętności i strategię!

Na zwycięzców czekają specjalne nagrody – od chwały dzieli was tylko jedno precyzyjne trafienie.

Uwaga: Jest to turniej Powietrzne RB 4v4 z podwójną eliminacją i meczami do trzech zwycięstw.

Jak wziąć udział

Sporządźcie listę 4 graczy z możliwością dodania 1 rezerwowego (4 graczy podstawowych + 1 rezerwowy).

Kapitan każdej drużyny musi wypełnić formularz rejestracyjny, podając:

• Nazwę drużyny
  • Nazwę kapitana
  • Wszystkie nazwy graczy + wasze Gaijin ID (wymagane do udziału)

Po zarejestrowaniu się wasza drużyna uzyska dostęp do zamkniętego turnieju „Asy Bitwy o Anglię” na naszej platformie TSS.

Zostaniecie automatycznie zaproszeni do lobby turniejowego i będziecie mogli śledzić drabinkę w sekcji „Mój turniej”.

Aby wziąć udział w wydarzeniu, potrzebujesz co najmniej dwóch samolotów z obu krajów. Jedna drużyna zostanie losowo wybrana do gry jako Wielka Brytania, a druga jako Niemcy. Po każdej rundzie drużyny zmieniają się stronami. W każdej rundzie możesz odrodzić się dwa razy, ale za każdym razem musisz użyć innego slotu z samolotem.

Bądźcie gotowi 10 minut przed rozpoczęciem meczu – to wasza chwila, aby zabłysnąć!

Rejestracja zostanie zamknięta 26 września.

Składy, Mapy i Nagrody

image

Spitfire LF Mk IX „Checkered Ace”

Ponadto wszyscy uczestnicy otrzymają wyjątkowy tytuł „Entuzjasta e-sportu”!

Kiedy?

Turniej odbędzie się w ciągu jednego weekendu.

• Sobota, 27 września, godz. 17:00 CEST
  • Niedziela, 28 września, godz. 17:00 CEST

Transmisje na żywo

Będziecie mogli śledzić to wydarzenie na żywo na kanałach wybranych twórców treści, którzy będą komentować i zapewnią wam niepowtarzalne wrażenia z rywalizacji.

Jeśli chcesz transmitować wydarzenie na swoim kanale, zarejestruj się za pomocą tego formularza

2 Likes

Ok czyli się nie załapię. Szkoda, że w ramach świętowania nie ma osiągniecia za konkretną ilość pkt. do zdobycia jak to było z kamuflażem dla Spita przy 85-leciu Bitwy o Anglię. Tym bardziej, że na WT Live jest pokaźna kolekcja świetnych historycznych polskich kamuflaży (które można by było zaimplementować do gry).

2 Likes

Nie chcieliśmy, aby tylko garstka najlepszych była w stanie otrzymać historycznego skina, zachowamy je na inną okazję ;)

1 Like

Również jestem rozczarowany turniejem.
To dla wąskiego grona graczy, ja sam nie grywam w turniejach ani nie mam zamiaru grać.
Trochę szkoda, myślałem podobnie jak kolega @EvilMan5298-live

3 Likes

To oczywiste, wszystko co wymaga nieco więcej skilla i zaangażowania jest ble. Najlepiej gdyby to był event w formie farmienia kilku gwiazdek co nie?

3 Likes

Bitwa o Anglię. Asy Bitwy o Anglię. Mnóstwo asów Bitwy o Anglię, ich samolotów i malowań historycznych.
A tu zarówno samolot jak i kamuflaż z du…żych otchłani czasowych po Bitwie o Anglię.
Ja podziękuję.

1 Like

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale chyba niezadowolonym obrotem sprawy graczom chodzi o to, że turniej z supernagrodami dla prawdziwych asów i najlepszych lotników w WT to jedno, a coś takiego, jak na przykład konkretny kamuflaż z epoki dla pozostałej gawiedzi do zdobycia na pamiątkę rocznicy Bitwy o Anglię to drugie. Zwłaszcza, że enigmatyczne, lecz miłe (szczególnie polskiemu oku) zapowiedzi niespodzianki czytał każdy, a elitarny turniej - jak każdy chyba zdaje sobie sprawę - nie jest dla każdego…
Stało się jak stało. Mnie osobiście to nie dziwi ;)
Pozdrawiam serdecznie Forumowiczów!

1 Like

Spoko - to tylko nagrody, które są jakie są - dobrze, że nie dali np. czołgów ;) Mnie jednak najbardziej zdziwiło uwzględnienie FW-190 w grupie maszyn turniejowych. Ciekawym uzasadnienia…

Fw 190 został dodany dla różnorodności, nie brał udziału w Bitwie o Anglię ale istniał w tym momencie i Klasyfikacja Bitewna odpowiada innym maszynom w turnieju :)

1 Like

Czyli Focke-Wulf przejął miejsce nowinki użytej w Bitwie o Anglię, a której nie ma niestety w grze. Mam tu na myśli prototyp Bf-109F (zwany najczęściej F-0), którym latał W. Mölders ;)

1 Like

Po tym turnieju zobaczymy jakie będą odczucia z tego typu wydarzeń. Jest to pierwszy taki turniej ze zmianą stron, gdzie obie drużyny grają określoną nacją ze zmianą stron po rundzie. Jeśli taki format wam się spodoba to będziemy pracowali nad kolejnymi wydarzeniami w tym formacie, również dla czołgistów :)

Możecie nam też podsuwać pomysły na i listy maszyn na przyszłe takie wydarzenia, z chęcią poczytamy co was najbardziej interesuje, ale z tym możemy poczekać aż ten turniej dobiegnie końca :) Nagrody w tych wydarzeniach jednak będą raczej niehistoryczne, aby gracze, którzy chcą historyczne kamuflaże nie byli pokrzywdzeni faktem, że tylko garstka je otrzyma.

Jeśli o historyczne nagrody to będziemy robili wszystko, aby dodać jakieś fajne przy następnych okazjach.

Przy okazji, czy masz zamiar brać udział w tym wydarzeniu? :)

1 Like

Zdecydowanie nie :D Jestem nielotem, zaś komputer - a zwłaszcza jego peryferia - uniemożliwiają profesjonalną grę. Czołgi są łatwiejsze, bo poruszają się tylko w dwuwymiarowo ;)

na rb mysza i klawiatura to standard a jak do peryferiow zaliczasz tez grafe to raczej nie masz slabszej niz moja XD