This post was flagged by the community and is temporarily hidden.
Merhaba, Bu durum gercekten can sıkıcı fakat suan bir premium paketin fiyatı 70 dolar degil aslinda bir yerel fiyatlandirma var neredeyse yari ucretine aliyoruz fakat yapimcilarinda oyun uzerinden para kazanmasi gerekiyor. Bu dedigim sey hos bir sey degil farkindayim ama herkes kendi cikarina bakiyor. Oyun yapimcilari bize zaten %50 indirim yapiyor bu fiyat indirim donemleri %50 indirimin %50sine alabilmemizi sagliyor. Indirim donemlerinde bizlere 70 dolarlik urun 15 20 dolar gibi bir fiyata geliyor. Umarim ekonomimiz iyiye gider demekten baska bir care kalmiyor.
Yanılıyorsun. oyun yapımcıları illaki para kazanıyordur. Ve fiyat indirimi de bunu engelleyecek bir şey değil. Sürümden kazanma, fazla satarak kazanma gibi hususlarda ekonomik kaygıları geçiştirebilir. Ancak alınmayın hocam ama savunmaya geçmek aslında sizin göreviniz değil. Bu konuda istekte bulunmadığımız müddetçe ucuzluk yapmayacaklar. Bende istediğim tüm premium araçlar var. ancak oyuna yeni başlayan arkadaşlar başka milletten arkadaşların premium araçlarına eziliyor. Bu durum canımı oldukça sıkıyor.
Bu oyunu 2014ten beridir oynuyorum şu anki fiyatlar akıl izan alır fiyatlar değil.
Premium üyelik ve araç fiyatları yerel fiyatlandırmadan önce neredeyse asgari ücretin 4’te 1’i seviyesinde idi ve şuan %50’lik bi indirimde premium araç fiyatları hemen hemen 500 liraya düşüyor ki bu dönemde 500 liraya iki kişi dışarıda zor yemek yiyiyor. Sürümden kazanma işi ise yurtdışına premium aracın kendi fiyatının altına hesap satışlarını arttırmaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Eğer yeni oyuncunun motivasyonu 8.seviye premium araç almak ise üzgünüm ama oyundan zerre anlamayan birisinin en üst seviye premiumları almasına başından beri karşıydım ve hala karşıyım. Bknz Top Tier amerika oyuncuları (Clickbait, AIM, Wolfpack ve f4s ile bombalayarak açılan F16C)
Herkesin kendi fikri saygi duymak zorundayiz ama bu dediginiz seylerin piyasa olarak @Boomer6161 inde bahsettigi uzere hile ve kullanici sozlesmesine aykiri hesap satimlari gibi seylere sebeplendirebilecegini unutmamak gerekiyor. Bende bu oyunu 2013 2014 yillarindan beri oynuyorum gecen sene ocak ayinda lazur gibi araclar 60 dolara 1200tlye satiliyordu sonrasinda yerel fiyatlandirma geldi ve 250tlye insanlar istedikleri 7 ve 8inci kademe premiumlari alabildiler sonrasinda dolar 30 uzerine firladi ve 8-10 tl olan yerel fiyatlandirma 17 19 tl bandina cikti hakli olarak ve bence yasadigimiz ulkede en ufak bir oyunun ve hobinin geldigi fiyatlar akil almaz bir noktada oldugu gercegini unutmamak gerekiyor. Bu yazdiklarim tamamen benim gorusum basta belirttigim uzere…
iyi de sorun eşitlikçi oyun olması. Herkes alabiliyorken Türklerin yerel paralarına ve ekonomilerine göre araç almalarında sorun nedir?
Şahsi düşüncelerinizin söylediklerimle hiç bağlantısı yok. Sİzinki genel geçer bir şikayet.
Ben ülkemin ekonomik şartlarıyla uyumlu fiyatlandırma talep ediyorum.
Bu araç için olur premium hesap için olur altın kartal için olur.
10 lvl 20 lvl 50 lvl kim hangi araçla oynuyorsa oynasın.
Tamam dostum. Oyun esitlikci oldugunu belirttigi kismi lutfen atar misin? Nerede yazmis acaba boyle bir makaleyi veya yaziyi merak ettim dogrusu… Senin oyun dedigin sey bir finans kaynagi 60 dolarlik urunu 60 turk lirasina verirse bu adam bu aractan 1.5-2 dolar kazanacak sen olsan yapar misin? Tabii ki yapmazsin akil var mantik var… Dedigim gibi esitlikci oldugu kismi lutfen atarsan cok sevinirim. Iyi forumlar dilerim.
Adamın yapacağı kardan sanane hocam? Savunman için para mı veriyorlar sana?
Bir oyuncu olarak fiyatların dengelenmesini talep ediyorum, sana niye izah etme derdine giriyorum durduk yerde?
Sen hangi sıfatla soruyorsun bunu?
Sakin ol şampiyon. Ben rus değilim. Türkiye’de yaşıyorum ruslar için bir şey istemek için önce orada oturmalıyım. Ayrıca beni de çok alakadar etmiyor. Enternasyonal forumda değil Türkiye forumunda yazıyorum. Nefes al dinlen. Fikrini beyan edebilirsin de konuyu saptırıyorsun. Ayrıca sen Gaijin.com’un temsilcisi ya da yetki verdiği biri değilsin. Boomerlık yapma.
Filoyla ilgili düşüncelerin seni bağlar.
Saygı duyacak şeyler yazarsan duyarım. Yapıcı bir şey yazmıyorsun, 10 lvl adam premium almasın diyorsun o da senin haddin hududun değil, işine bak oyununu oyna, papatya çayı iç.
Boş yapıyorsun. Gittiğin her yerde de boş yapmışsın. Saygı duyulacak şeyler yazmıyorsun. Filo adına yazmadım. İçinde bulunduğum filoya yönelik bir şeyler yazamazsın. Düşüncelerini muhatabına ilet. Filonun başkanı da değilim. Senin için konu açmadım, sana yönelik bir şey sormadım. Salatalığın alemi yok, Burada tuz yok. Kafamın neye bastığı kafasını neye bastığım senin işin değil 61.
işin gücün trol yapmak. Konuyu çeviriyorsun. Yazmayabilirsin. Muhatabım da değilsin. Sorumun muhatabı da değilsin, çözümün ortağı da değilsin. Yani açıkçası seni ilgilendirmeyen bir konuda ileri geri görüş bildiriyorsun, düşüncelerinin hiç anlamı yok.
Aynen boş yapıyorum, aynı başlığı general discussion’da açta görelim nasıl aşağı çekiyorlar başlığını…
Burada herhangi bir muhattap yok, eğer varsa da dm yoluyla fikrini belirtmen gerekir değil mi ? Bknz herkese açık forum. Halen daha kafanın basmadığı da işte bu, oyunu rekabetçi ele alan birisinin, oyunu bilmeyen kişiler ile aynı takıma düşüp onlar yüzünden kaybetmesi. Tam bu noktada işte beni ilgilendiriyor
Üslubumuzu bozmazsak sevinirim. Hayır savunmam için ücret vsde almıyorum. Ben sadece senin attığın asılsız iddianın ne kadar gülünç olduğunu dile getiriyorum… Bana izah etme derdine girmenin sebebi bunu gaijinin support kısmından değil buradan herkese açık bir ortamdan yazman. Foruma yazdığın bilginin doğru olmadığını bildiğim sıfatla soruyorum :)
@Leontief Ortaya attığın iddianın içi dolu olmadığından ötürü bunu kanıtlamanı isteyince agresif bir tutum sergiledin, sergilediğin tutumun çok doğru olduğunu düşünmüyorum… Ben sadece senin diğer perspektifi görebileceğini düşünerek tarihleriyle birlikte zaten Gaijin’in bize iyilik yaptığını 33 Türk Lirası olan Dolar kurunu 18-20 TL bandına düşürdüğünü ve sen bir oyun yapımcısı olsan ne yapardın? sorusunu sordum. 70 dolarlık ürünü indirimde 15-20 normalde 35-40 dolara satıyorum kullanıcım bunu 5 dolara satmamı istiyor diye düşürür müydün? Tabii ki hayır… Bu oynadığın oyun senin için oyun şirket için tamamen gelir kaynağı… İyi akşamlar diliyorum…
Support mesajı açtım, ilki o ikincisi asılsız iddia nedir? ülke realitesine göre ödediğim ücretin fazla olması mı? avrupa/ amerika gibi ülkelerin ya da bir başkası (oradaki fiyatları bilmiyorum) ama bizim ücret skalamıza göre fiyatların yüksek olduğu indirilmesi gerektiğini söylüyorum. Bu bir istektir cevaplanır cevaplanmaz, belki haksız bulunur belki haklı bulunur. ancak bunun çözümü sizde değil, bu kontra defans niye? işte bunu anlamıyorum. Hani yaptığınızın bir anlamı yok. Doğru bulur siz de ticket atarsınız doğru bulmazsını atmazsınız o kadar kolay. Oluşturmaya çalıştığım kamuoyu bu. iyi akşamlar.
Asılsız iddia dediğim şey şu Gaijin biz eşitlikçi bir şirketiz dediğiyle ilgili bir şey yayımladığıyla ilgili bir kanıt istedim. Benim dediğim olay şu hali hazırda bir yerel fiyatlandırma varken ve ben zam gelmesini bekliyorum. 22 dolar civarına çıkartabilmeleri mümkün. Bunun olmayacağını ve mantıksız bir şey olduğunu söylüyorum. Topluluk içine bir şey yazdığınızda anti-tez veyahut karşıt fikirler olabilir sizi destekleyenler de olacaktır. Herkes ister bir paketi 60TLye alalım 25k GE’yi 150TL’ye alalım ama bu mümkün değil maalesef.
Hocam sorun sizin bana bunun olamayacağını söylemenizde zaten. Yani belki görüşünüz belki düşünceniz ancak ben fiyat düşüşü yönünde talepte bulunalım diyorum. örnek verdiğim uluslardaki satın alma gücü pariteleriyle denk olmadığını düşündüğüm için yazıyorum. Gaijinin iyilik yaptığını düşünmüyorum. İyilik yapmak için değil optimum fiyatlamanın aşılmasının ardından yükselişin olumsuz etki yapacağını bildiklerinden fiyatları bir noktada tuttuklarına inanıyorum. Bakın eğer sizce fiyatlar yüksek mi niye yüksek ya da düşer mi yükselir mi minvalinde hiçbir sorgum yok. başlattığım konunun maksadı çok net. Yazdıklarınızla alıp veremediğim yok ancak anlaşamadığımız nokta sizin yazdıklarınız benim söylediğim şeyi karşılamıyor. Yetkisiz temsil gibi bir durum bu.
Yerel fiyatlandırmalı fiyatlar olduğuna şükret, hiç fiyatlandırma olmayabilirdi de.