War Thunder wkrótce obchodzi swoje 13. urodziny, a czy może być lepszy sposób na rozpoczęcie świętowania niż zniżki w grze na maszyny, modyfikacje, kopie zapasowe i czas na koncie premium! Kończą Ci się przydatne przedmioty użytkowe? Marzysz o zakupie określonej maszyny i chcesz szybko odblokować jej modyfikacje? Teraz jest czas, aby sprawić sobie przyjemność!
Zniżki w grze!
Kiedy: Od 24 października (13:00) do 29 października (13:00).
Gdzie: W grze!
50% zniżki na maszyny dla wszystkich nacji za Srebrne Lwy i Złote Orły.
50% zniżki na wszystkie modyfikacje, talizmany i zapasowe użycia.
50% zniżki na czas konta premium na 90 i 365 dni w grze oraz na 180 dni w sklepie Gaijin.net.
Uwaga: Zniżki nie dotyczą maszyn wprowadzonych w aktualizacji Tajskie Kły oraz Leviathans, a także maszyn dywizjonowych i ich modyfikacji, talizmanów oraz kopii zapasowych.
To nie wszystko, co mamy w zanadrzu! Bądźcie na bieżąco, ponieważ obchody urodzin War Thundera dopiero się zaczynają. Czeka nas mnóstwo ekscytujących atrakcji!
Rok temu, w profilu w grze, zmienił się sposób wyświetlania statystyk ilości pojazdów zakupionych i wyassowanych. Zalety: szczegółowość. Wady: w dwóch miejscach, dużo przepisywania, budowanie tabelek w arkuszu.
Jeżeli szukacie statystyk po staremu, to są one w aplikacji War Thunder Assistant na telefon. Oby nie popsuli.
Piszę o tym dlatego, że robię z tego podsumowanie. Rok temu do statystyk załapała się rocznica, ale wypadła wyprzedaż w grudniu.
Mój wynik w 2025 r.
Kupiłem sobie tylko HMS Verdun z Rank 1. Jeszcze nie pływałem.
Z samolotów i czołgów za GE na Rank 1 mam prawie wszystko, co chciałem. Teraz zaglądam na statki :-)
Gdy się ogarnę i nie zapomnę, to zrobię osobny wątek o premkach na statki morskie z Rank 1. Może komuś się przyda lub zainteresuje dołami, które też mają swój urok.
Eh… za dużo :) minie sporo czasu zanim oblatam tak naprawdę wszystkie premki bo w sumie z 4 nacji brałem: UK, ZSRR, Francja, USA.
U ruskich: Czajkę I-153P - nie wiem czemu zwlekałem może za papierowość ale pierwszy lot na AB zajmowanie lotnisk i w ciągu 2min 5 fragów… lecąc w kółko także brakowało tylko podkładu muzycznego “Trololo Song” ;D Jak-3 (VK-107) - trochę poczeka na obloty bo zrobiłem przerwę u ruskich i bardziej badam Brytoli (na nowo).
Francja: S.O.8000 Narval - nim to puki co pobawiłem się na szturmie, te 6 działek i spory zapas amunicji to ideał na ten tryb.
UK: Mustang Mk IA - po pokochaniu premkowego Corsarza i Hellcata (na starym koncie ich nie miałem) to obowiązkowa pozycja zresztą przepiękny kamuflaż do odblokowania jest w nim. MB.5 - jak to pędzi i ostro skręca przy dużych prędkościach i spory zapas amunicji, będzie do oblatywania jak zacznę ten BR robić w UK a tak na szturmie robi kawał dobrej roboty. Spitfire F Mk XIVc i Hornet Mk.I - miałem je na starym koncie i mam pozytywne wspomnienia z nimi.
USA: Spitfire LF Mk IXc - po prostu król spitów, oblatywałem go godzinami na PC u brytoli, must have it. F4U-4B VMF-214 - zakup bez promki ale po oblotach nisko tierowego Corsarza zakup króla Corsarzy to obowiązek (na szturmie ścigałem się nim z Me 262 A-1/U4 :P). BTD-1 - polubiłem grę w szybkich lekkich bombowcach a ten ma świetne magnetyczne bombki, które sporo obrażeń robią i dwa działka 20mm. XP-50 - z doświadczeń bitewnych jako przeciwnik tej maszynki myślę że to dobry wybór.
To, że tak powiem ważniejsze pozycje bo za dużo by pisać ile za dużo pokupowałem :P
calkiem spora lista
cannon chaika to zajebisty troll
spita ixc mam u ruskow jako dodatek to setu LL
xp 50 tez spoko maszynka ale wole mlodszego brata xf5f nizszy br 3 era i trolowanie/zadania
od korsarzy (i fok) trzymam sie z daleka bo nie umiem tym latac, zawsze wbijalem w glebe:)
a pytalem bo juz sie zastanawiam co by se tu na swiateczne przeceny dokupic (wpadly zlote wrony, z wyzszych er sa glownie packi wiec bedzie trza na jakies lolki przewalic na promce (chyba ze znizka 75% sie wylosuje na cos fajnego)
Mi w sumie pozostało wypatrywać niedostępne na co dzień premki choć kto wie czy na świąteczne promocje nie skusze się na japońce :P
To była by ostatnia nacja, którą jestem zainteresowany - no chyba, że kiedyś powstanie środkowo-europejskie drzewko albo inne podobne :)
U japońców poza myśliwcami elektryzuje mnie H8K3 i B7A2 (Homare 23).
Dziwnym trafem z BR 3.7 AB są właśnie ciekawe bombowce. U ruskich uwielbiam A-20G-30 a u brytoli kocham Brigand B 1 i czekam z niecierpliwością na Mosquito B Mk XVI.
Takimi bombowcami najłatwiej pozbierać punkty badań czy kasę.
U brytoli fajny secik jest Brigand B 1 z talizmanem + Hellcat Mk II a oba z III ery a BR 3.3 wychodzi i można zadania porobić tym bardziej, że czasem wystarczy tylko raz użyć jedną, maszynę z III ery a i tak zalicza z niższych tierów. Tak przynajmniej ze średnimi zadaniami jest.
generalnie havokowate sa zajebiste, calkiem sporo mam
brytyjski hellcat swietna maszyna, glownie na czolgowym uzywam do gnebienia wroga exp mily dodatek, ale ostatnio premki najbardziej lubie za niski koszt uzycia i grindowane lewki ;)