Przedstawiamy planowane zmiany w Klasyfikacji Bitewnej na kwiecień.
Zmiany dotyczą samolotów, pojazdów naziemnych (w tym BMPT) oraz okrętów wojennych. Koniecznie podzielcie się swoimi opiniami w komentarzach.
Aby zapoznać się ze wszystkimi szczegółami, sprawdźcie tabelę ze zmianami.
A Su-7 wszystkich wersji ponownie na 9.3. Ja również tych zmian nie rozumiem, ale nie doszukujmy się logiki w postępowaniu Gaijin, bo i tak jej nie znajdziemy.
Proponuję nie komentować i nie dzielić się uwagami czy przemyśleniami, do czasu aż Gaijin nie uzepełni tej listy o adnotację z uzasadnieniem zmiany dla każdego pojazdu z osobna. Wtedy można rozpocząć konstruktywną dyskusję.
No chyba że taki zabieg ma na celu jedynie wywolać poruszenie na forum, lub bujać cenami pojazdów w gaijinmarkecie - więc piszcie :-)
AB
Co to za nerf Spitów IX… i jeszcze za zero się zabrali kiedy za chwile miałem zacząć latać właśnie te z 5.0 BR.
Ktoś tu sobie nieśmieszne i spóźnione żarty z 1 kwietnia robi…
Nie wydaje mi się, aby na każdy komentarz trzeba było odpowiadać. Przekazywałem wasze opinie dalej, to czy później zostaną wdrożone, czy też nie to już nie jest w mojej gestii. Tak samo jak był Nuclear Thunder to na bazie waszych komentarzy (tych pozytywnych i negatywnych) napisałem chyba 8 linijek tekstu feedbacku na temat wydarzenia.
Biedny F-104S/TAF dalej na 11.3 kiedy wiekszość myśliwców 11.0 jest od niego skuteczniejsza w walce ARB, a co dopiero takie JA37C, F-4E czy nawet J-8B, one wręcz zjadają biednego starfajtera… Żeby to chociaż miało AIM-7E-2 DF to ten ACM na 4KM miałby sens, zwykła “E” zaczyna śledzić cel dopiero po 1.8 sek od momentu odpalenia, czyli przez 2/3 czasu dopalacza (silnik rakiety działa przez 2.8sek) rakieta leci tępo do przodu, natomiast wybierając działo vulcan mamy niewąskie zadanie ponieważ manewrowanie “ołówkiem” po wszystkich nerfach nie jest łatwe, 6 seidewinder’ów P jest miłym dodatkiem, ale nie są to L’ki aby odmieniały diametralnie samolot, 6x takich rakiet (AIM-9J/P) ma już Draken na 10.3…
Moim zdaniem ołówek potrzebuje BR 11.0 aby stał się chociaż średni, mocny byłby dopiero na 10.7, ale na 11.0 tak aby nie spotkał F-16A, F/A-18A etc też będzie ok.
Napisałem sugestię w wątku ogólnym ale wątpię aby się przebiła przez blisko 3 tysiące postów, myślę że jak ktoś ma podobne zdanie i chce pomóc uciśnionym turbo ołówkom to może dać lajk do poniższego anglojęzycznego postu (więcej reakcji to większa szansa na przebicie się do devsów):
…bo one są już na topce i wyżej się nie da. Nie chciałbyś chyba żeby takie wspaniałe okręciki wchodziły na pancerniki, prawda? Należy się cieszyć, że nie idą w dół ;)