Sign in to follow this  
HelIblazer

Aniversarea Leroy Grumman

shot%202014_01_04%2018_12_43.jpg

 

Până pe 5 Ianuarie ora 11 dimineața ora României vei beneficia de:

 

-50% discount la cumpărare pentru F4F-3, F4F-4, F6F-3, F8F-1, F8F-1B, F9F-2, F9F-5

-30% discount la cumpărare pentru XP-50

 

[hr]

 

TBM_VT-90_CV-6_Jan1945.jpg

 

Leroy Grumman a fost un inginer aeronautic ce a avut un mare succes atât în afaceri cât și în dezvoltarea de noi tehnologii aviatice ce a pus bazele companiei ce va deveni principalul furnizor de avioane pentru Marina Americana de-a lungul secolului XX. Acesta a terminat Institutul de Inginerie din Massachusetts în 1910 ca apoi să devină instructor de zbor pentru Marina Americană. Acesta a fost apoi inginer șef pentru compania Loening Aeronautical Engineering, dezvoltând unele modele de avioane construite de aceasta oferindu-se de asemenea ca și pilot de testare a proiectelor pe care acesta le dezvoltase.

 

În 1929 acesta cu încă câțiva angajați de la Loening, Jake Swirbul și William Schwendler înființează compania Grumman, ce va deveni rapid principalul furnizor de avioane și tehnică aeronautică pentru Marina Americană. Avantajele care l-au pus pe Grumman înaintea competitorilor la bogatele contracte oferite de Marină era capacitatea sa de a prevedea eventualele probleme tehnice ce pot apărea în dificila întreprindere de a pune avioane pe o platforma plutitoare și permanent mobilă. Inovații tehnice ca trenul de aterizare retractabil și designul Sto-Wing (aripi rabatabile) au făcut ca încrederea Marinei în firma lui Grumman să devină un obicei ce durează până astăzi. În timpul războiului Grumman Corporation a crescut exponențial, oferind avioane legendare de pe frontul din Pacific ca F4F Wildcat, F6F Hellcat și TBF Avenger.

 

După război, firma Grumman și-a adus la zi modelele cu noi avioane cu reacție (vezi F9F din War Thunder, și legendarul F-14 Tomcat din timpul Războiului Rece). De asemenea Grumman a conceput modulul lunar care a aselenizat în timpul Misiunii Apollo.

 

În 1994 Grumman a fuzionat cu compania Northrop prin achiziția sa de către cea din urmă, ducând la firma din prezent Northrop Grumman Corporation.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.