Jump to content

Jurnalul Developerilor: Noul sistem de progresie


Jurnalul Developerilor: Noul sistem de progresie

 

 

Update-ul 1.37 va aduce un nou sistem de progresie: ca să poți avea acces la un nou avion, jucătorul trebuie să zboare/dezvolte avionul dinaintea lui pe aceeași linie. În plus, tier-urile avioanelor au fost reduse acum la 5, tier-uri ce vor reflecta erele în care diferite avioane au zburat și tehnologia acestora a fost creată.

 

Am plănuit acest sistem chiar de la început, dar am reușit să îl implementăm acum pentru că am putut să introducem între timp diferite avioane care să permită acest nou sistem.

 

Suntem siguri că acest nou model de evoluție va crește distracția jucătorilor noștri, satisfăcând atât pe cei experimentați cât și pe novici.

 

[hr]

 

Care este noul sistem de progresie?

 

Toate avioanele (de asemenea și viitoarele tancuri și nave) vor fi împărțite în 5 nivele. Când am decis ce avion sau tanc aparține unei ere, am luat în considerare eficiența lor în bătălie cât și perioada istorică în care acestea au fost create. Așadar mașinării târzii dar "slabe" au fost mutate un rang mai jos și viceversa, dar exceptând aceste cazuri, majoritatea avioanelor/tancurilor corespund perioadelor lor istorice.

 

Deci ca să poți cumpăra un nou avion, câteva lucruri trebuie să țineți minte. 

 

Să luăm de exemplu F4U-1d Corsair. Ca să-l poți cumpăra trebuie faci următoarele lucruri:

 

1. Să dezvolți un anumit număr de modificații a avionului anterior, deci în cazul nostru F4U-1a. Rețineți că nu trebuie să dezvoltați toate modificările, câteva modificări din ultimul tier sunt de ajuns ca avionul să fie cumpărabil. De asemenea nu e nevoie să cumpărați modificările respective:

 

f4u_eng.jpg

 

Acesta este meniul de modificări. Rețineți că pentru a cumpăra avionul următor nu trebuie să dezvoltați toate modulele. De asemenea o parte din experiența câștigată din bătălii e cheltuită pe modificarea "Motor".  

 

2. Să descuiați rangul de care acest avion aparține. Deci F4U-1d ține de rangul III, pentru aceasta a trebuit să descuiem 3 avioane din rangul II de dinainte. În cazul nostru am descuiat F4U-1a și F6F-3a din același rang, împreună cu premium A6M2. 

 

3. Ultimul lucru de făcut înainte de a zbura cu noul nostru Corsar, va trebui să-l alegem pentru research din lista celorlalte avioane valabile. Procesul este similar cu cel de dezvoltare a componentelor de avion, DAR toate punctele de research pe care le câștigi cu orice avion din țara aleasă se vor duce în dezvoltarea (researchul) avionului selectat din tree.

 

corsair_eng%281%29.jpg

 

Rangurile SUA. Ca să poți avansa la rangul III va trebui să descui 3 avioane din rangul precedent. În acest moment F4U-1d (rang III) este în proces de dezvoltare.

 

Toate acestea înseamna că toată experiența căpătată în bătălii se va duce în avionul propriu-zis și modificările avionului pe care jucătorul îl zboară, și îl duce mai aproape către următorul avion pe care acesta l-a ales.

 

Am dorit să facem noul sistem de progresie ne-problematic atât pentru jucătorii noi cât și cei veterani, de aceea toate achievement-urile. modificările și avioanele cumpărate deja vor rămâne în continuare. Dar rețineți că avioanele unlock-ate dar nu deja cumpărate vor trebui research-uite din nou în 1.37, pentru că întregul sistem va fi diferit. Așa că ar fi bine să vă apucați să cumpărați rapid avioanele valabile până când noul patch intră live.

 

Care sunt avantajele noului sistem de progresie?

 

În primul rând jucătorul va putea selecta branch-ul pe care acesta și-l dorește și va putea avansa mai rapid în jos pe acel branch. Înainte pentru a putea descuia un anume branch, jucătorul trebuia să capete destulă experiență pentru țara respectivă. De acum înainte acest proces va cere mai puțină experiență iar progresul către avionul dorit va fi mai rapid.

 

Cu acest nou sistem, jucătorii nu vor mai trebui să abadnoneze avionul pe care l-au dezvoltat la maximum, deci cei care au avioane de mid-tier sau premium vor fi și mai satisfăcuți, aceștia puntandu-le folosi să-și descuie ce avioane vor din lista țării respective. (Totuși dacă diferența de rang între cele doua avioane este mai mult de 1, progresul va fi mai încet)

 

În final avem oportunitatea să îmbunătățim match-makerul și balansul în bătălii. Sistemul anterior, lua în calcul doar rangul avioanelor și eficacitatea jucătorului în luptă. De acum MM-ul va lua în calcul doar rangul avionului și eficacitatea acestuia într-un anume gamemode (AB,HB sau FRB). Înainte jucătorii erau împărțiți în 3 sau 7 grupuri (depinzând de câți jucători erau valabili), acum aceste grupuri sunt mai clare, jucătorii asigurându-se că nu vor mai întalni avioane din 3 ranguri diferite în aceeași bătălie, ci doar 2, MM-ul fiind deci mai precis.

 

Ultimul avantaj al acestui sistem este și adăugarea apropiată a forțelor terestre ce va cere impunerea unui sistem mai egalitar între jucătorii experimentați și cei noi, astfel încât primii să nu aiba un avantaj enorm asupra primilor.

 

Sunteți curioși în legătură cu nou sistem de progresie? Așteptați noul patch și ne vom vedea în joc!

 

 

 

Echipa War Thuner

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da am vazut de cand a fost postat in engleza.....sincer nu stiu daca sa ma pronunt pro sau contra asa ca am sa astept noul patch sa vad ce si xxxx.

Totusi daca inteleg bine in legatura cu achizitionarea unui avion trebuie sa il upgradezi pe cel dinainte in linie, ala ar fi singurul discomfort pt mine. Sunt avioane pe care le.am cumparat dar mi.a displacut sa le folosesc asa ca le.am lasat sa se puna praful pe ele.

Edited by Andrei_Lereniu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca sistemul chiar o sa faca ce zic ei ca o sa faca, adica un MM mai finut si poti ajunge la ce vrei mai repede, nu ar fi chiar asa nasol. Daaar, bineinteles, pot aparea probleme. Stiu ca in urmatorul patch o sa fie reparate o gramada de FM-uri, dar, de dragul exemplului, hai sa luam urmatorul scenariu: vrei sa ajungi la Ta-152. Pentru asta, nu ai de ales, trebuie sa bagi cu Fw190-D12, care momentan e praf. Deci va trebui sa zbori cu un avion fara FM ca lumea, cu mari sanse sa ti-o iei in goarna non-stop, pana faci destul XP sa dai unlock la Ta-152, plus costurile de reparatie nejustificate pe care le are acum. Intr-o lume ideala, in care toate avioanele au FM-uri corecte, nu ar fi problema. Dar, toti stim ca sunt destule FM-uri incomplete, si ca unele sunt OZN-uri.

 

Macar am toate avioanele cu elice americane, imediat fac 14 la britanici si-mi iau Tempestul, si in rest, Cristos cu mila. La japonezi stau cel mai naspa si sper sa nu fie nevoie sa zbor cu Zero-uri pentru noile avioane.

medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

nu ma uitasem pana azi la ishak fiindca nu prea il joc, dar ramasei uimit sa vad ca are climb rate de 27m/s, deci ajungi instant la bombere cu rachetele pe tine... ciudate avioanele astea rusesti. pe de alta parte si eu cred ca o sa fie grind fest ca in wot. probabil daca nu o sa mai am posibilitatea sa joc ce avion vreau si sa fac si xp o sa ma las de jocu asta.

medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fw-urile vor avea FM-urile modificate in 1.37, deci probabil ca vom vedea imbunatatiri.

 

Sa speram. Sincer, as vrea sa mai intarzie patchul asta, am 14 la nemti si daca vine patchul va trebui sa zbor cu Fw190-F8 pentru D9/D12, si nu sunt interesat deloc de ground attack. As vrea sa mai fac niste rankuri, si evident si niste lei, cat sa sar de cateva avioane de care nu sunt interesat. Asta inseamna vreo 5 milioane de lei si vreo 7 milioane XP, adica la programul meu inca vreo saptamana... plus, ideal ar fi si niste lei pusi deoparte pentru noile avioane. Job cu juma' de norma :)

medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

[...] adica la programul meu inca vreo saptamana... 

Cred ca te incadrezi. Banuiesc ca peciul va fi live saptamina aviatoare cel devreme.

Iar F8 cu gunpod-uile de 30 e distractiv uneori.  :crazy:

Partea proasta e ca ai ceva de grinduit la el.

medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Da...acum ca s-a lansat patchul sunt destul  de dezamagit, tot ce ma interesa era sa fac rost de jeturi mai rapid, acum conform calculelor unora trebuie de 4 ori mai multe batalii ca sa faci rost de jeturi, cea ce consider ca e o porcarie.

 

Sper sa rezolve asta cat de curand.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dupa cum am observat , pt a ajunge mai repede la jeturi / avioane mai bune  , Realistic Battle este mult mai bun decat AB fiindca de ex :

Chiar daca in AB joci cu mai multe avioane , nu vei face exp. pt research la toate , doar la cel care lai  ales . 

Deci jocul are niste trasaturi din WoT 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...