A legutóbbi Q&A átirata, Cifu tollából

 

 

Q (kérdés): Lesz-e változás a bombázókkal kapcsolatban a HB játékmódban (jelenleg eléggé élvezhetettlen, és főleg veszteséges ez a feladatkör a legtöbb pályán - Cifu) 
A (válasz): Pár terv van, de a probléma csak a WT(G) érkezése után lesz orvosolva.

Q: Lesz-e fejlesztés az FRB játékmódban, marad-e egyáltalán az FRB, illetve lesz-e FRB módja a WT(G)-nek?
A: Igen, az FRB fejlesztése folyamatos, ha most nem is ez az elsődleges prioritásunk. Azt tervezzük, hogy teljesen áttérünk FRB-ben az Event rendszerre, és minden ország minden gépe valamelyik event-re be fog férni.

Q: Mennyire reális a (kül)ballisztika a játékban?
A: A bombák és rakéták esetén szuperpontos (még a felhajtóerővel is számol, nem csak a légellenállással), fél-reális a lövedékeknél. Utóbbi azért, mert ezeknek a hatótávolsága 2-5 mérföld, és szó szerint ezres nagyságrendekben kell számolni velük, a közöttük lévő pályaeltérés pedig sokszor csak hüvelykekben mérhető (magyarul diplomatikusan megkerülte a pontos válaszadást - Cifu)

Q: Lesznek új festések (skinek) a gépekhez? Jó dolog látni a különböző nemzetek festéseit a gépeken.
A: A festések bővítése jelentősen növeli a patchek és a kliens méretét (meg a memória-felhasználásét - Cifu), ami technikai nehézségeket okoz. Jövőre van ütemezve az ezzel kapcsolatos fejlesztés.

Q: Milyen az élet a Gaijin-nál mostanság? Gondolom a PS4 és a WT(G) indulás miatt pörgés van ezerrel...
A: Tiszta őrültek háza megy most itt. Remélem kapunk pár nap pihenést a PS4 és a WT(G) indulás után. Legalább pár napocskát... :) 

Q: Lesznek-e légvédelmi járművek?
A: Igen lesznek, de csak később. A kezdetekben nem hittük, hogy szórakoztató lesz velük a játék, de később úgy találtuk, hogy nagyon is az.

Q: Lehet már valamit tudni a WW-ről (World War, stratégiai játékmód - Cifu)? Eddig két népszerű játékos-képzelmény van, az egyik a WoT féle klánháborúk megoldása, ahol egyes csaták döntik el a területek feletti uralmat, a másik pedig a WW2OL:Battleground Europe féle megoldás, ahol egyetlen hatalmas térképen zajlik a csata.
A: Jelenleg négy koncepció van az asztalon, de egyik sem a WW2OL szintű megoldás, mivel itt nem csak európáról, hanem a csendes-óceáni hadszintérről is szó lenne, ez pedig kezelhetettlenül nagy méreteket jelent. A téma jelenleg jegelve van, feltehetően majd akkor kerül elő, ha a WT(G), a Tournament és a játékmódok véglegesítve lettek.

Q: Lesz HB és/vagy FRB játékmód a WT(G) indulásakor?
A: Induláskor csak AB, a HB játékmód Soon(tm), míg az FRB-ről nem tudok nyilatkozni.

Q: Lesznek francia harcjárművek a játékban? Például a brit fejlesztési ág részeként? 
A: Nincs tervben jelenleg.

Q: Lesz a WT(G)-ben "sniper" (irányzó) nézet?
A: Igen, van ilyen terv. (yes, there are such plans)

Q: Lesz valami változás a prémium XP terén? Jelenleg a prémium esetén az XP bónuszt nem kapják meg a gépek, jóval lassabb így kiunlockolni a gépek fejlesztéseit.
A: Az XP rendszer az 1.37, vagy az az utáni nagyobb patch-ben megváltozik.

Q: Mi lesz a Japán top tier vadászgépekkel? Mik a terveitek velük? Lehetséges, hogy német és japán top tierbe szovjet/amerikai vadászgépek kerüljenek?
A: Vannak ilyen tervek, de nincs betonba öntve még. Egy ilyen elképzelés lenne az, hogy a Luftwaffe és Japán Önvédelmi Erők 1956-os gépeket kapnak (F-86). Ám még semmi sem biztos e téren.

Q: Mikor lesz úgymond EndGame tartalom? World War, Tournament, bármi?
A: Remélehetőleg még idén, az első 5 nagy fejlesztés között szerepel. De mindenképpen a WT(G) és a játékmódok véglegesítése után.

Q: Lesz-e mód arra a későbbiekben, hogy az AB-hoz hasonló MM-el, vagyis minden ország - minden ország ellen, de HB fizikával és játékrendszerrel menjenek a játékosok a csatába? Jelenleg ez tűnik egyedül életképesnek ahhoz, hogy a HB-n a nemzetek közötti létszámkülönbséget valahogy orvosolják.
A: Igen, ez a legegyszerűbb megoldás. Az első időkben úgy tűnt, hogy lesz elég Központi Hatalommal (Axis) játszó játékos, de az utóbbi 4-5 hónapban ez gyökeresen megváltozott. Egy hasonló átmeneti AB/HB módot Event-ként rakunk majd a játékba, és ha a játékosok ráharapnak, akkor az 1.37-ben visszatérünk rá.

Q: Hogy fog a HB/FRB működni a WT(G) esetében?
A: Realisztikusabb lesz a motorok ereje és a tornyok forgatási sebessége. Korlátozott kiláthatóság. Realisztikus irányíthatóság az FRB-ben (nem 100%, de 90%).

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

Q: Külön csapat dolgozik a WT(A)-n és a WT(G)-n? Mekkora a fejlesztői csapat?
A: Van egy mag, aki csak a WT(A)-n, és van egy mag, aki csak a WT(G)-n dolgozik. De a fejlesztők jó része hol a WT(G)-n, hol a WT(A)-n dolgozik, ahogy éppen a fejlesztés üteme megkívánja. (A létszám kérdésre elkerülte a választ - Cifu)

Q: Mikor lesz a bombázóknak belső (pilótafülkés) nézete?
A: A hivatalos megjelenés után (vagyis miután a béta fázisnak vége - Cifu)

Q: Lesznek a japánoknak új vadászgépeik?
A: Igen, ebben az évben még.

Q: Lesz valami változás a játékmódokban? Most van AB, HB, FRB, Eventek és Custom Battle, és korántsem működik mindegyik normálisan...
A: Le szeretnénk egyszerűsíteni a játékmódokat, de eltérő igényű játékosokat elégítünk ki, szóval ez nem lesz egyszerű...

Q: Lesz valami változás a Tier rendszerben, figyelemve véve a mostani High Tier problémáit (a kérdező több tier beiktatását javasolja - Cifu)
A: Nem, csökkenteni akarjuk a tierek számát, és megváltoztatni a Match Maker-t egy kicsit.

Q: Az 1.37-ben jön a WT(G)? Lesz valami fejlesztés a Squadron rendszerben, például 4 fölé növelni a Squadronok létszámát?
A: Nem tudni még pontosan. Technikailag az 1.37 van szánva a WT(G) beillesztésére, de változhat a patch időpontja és tartalma, szóval nincs kőbe vésve. Az 1.39-re van tervezve egy olyan esetleges változás, hogy a Squadronok direkt Squadron csatákba kerüljenek.

Q: Mi a reakciótok arra, hogy sokak szerint orosz fejlesztőként túlságosan is előnybe helyezitek az orosz gépeket? (Hosszú kérdés, de lényege ez - Cifu) 
A: Oroszországból nézve másképpen néz ki a dolog. A gépek döntő többsége nem orosz (szovjet), és a játékosok fele szintén nem orosz. Ezen kívül 1941 után és a Koreai háború előtt a szovjet gépek elég gyengék a velük egy tierben lévő brit és német gépekhez képest, ezért az orosz játékosok brit/német részlehajlással vádolnak minket. 

Aboszulet nem hajlunk senki részére, a repülési modelleken és a minőségen a világ minden tájáról származó emberek dolgoznak, és ha több ezer könyv több tízezer adatait vetjük össze, ráadásul mindannyian a katonai történelem és technika rajongói vagyunk, akkor könnyen belátható, hogy nincs esély és lehetőség a részlehajlásra. (Azért ezen lamentálhatnánk egy sort, noha azt elvitatni nem tudom, hogy van igazság abban, amit mond... - Cifu)

Q: Lesz Nyílt bétája a WT(G)-nek a PS4 indulás előtt?
A: Nem tudom, de feltehetően igen.

Q: A WT(N)-ben lesz lehetőség több játékosnak egy hajó részegységeit irányítani? (Tehát például egy játékos irányítja a hajót, egy a fő tüzérséget kezeli, egy másik a légvédelmet, stb. - Cifu)
A: Nem tudom a választ erre, sajnálom.

Q: Lesz valami különbség a WT(A) és WT(G) teljesítményében (gépigányáben)? Meg történhet, hogy valaki alacsonyabb részletesség miatt meglát egy ellenfelet?
A: A WT(A) teljesítménye nem fog változni, ugyanazokkal a modellekkel dolgozik. A WT(G) egy picit erőforrásigényesebb lesz. A láthatóság szerver oldalon lesz számolva, tehát ha valakit a fák miatt nem láthatsz, akkor akármilyen grafikai beállításod is van, nem fogod látni.

Q: Miért ad a Gaijin minden patch-ban új gépeket a játékhoz, amikor sok meglévő gépnek sincs rendes repülésmodelje (Flight Model, FM). 
A: Külön csapat dolgozik a modelleken, és külön az sebzésmodellen (Damage Model, DM), illetve az FM-en. (Gyakorlatilag elkerüli a választ, hiszen egyszerűen elég lenne a patchbe akkor berakni a gépet, ha már rendes FM és DM is kész van hozzá... - Cifu)

Q: A WT(N) esetében ha HB/FRB játékmódon gondolkodtok, hogy lesz megvalósítva az? A valóságban sokszor órákra volt szükség, amíg egy csatahajót elsüllyesztettek. 
A: A kérdés jó, én két fő megoldást látok erre, akár párhuzamosan is:
1.: Magasabb szintű játékmód (jelentsen bármit is ez - Cifu)
2.: Más időtartomány (vagyis gyakorlatilag gyorsítva van az idő - Cifu), ez esetben persze a repülőgépek (és harckocsik) ki vannak zárva a csatából, legalábbis játszható elemként.

medal medal medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Q (kérdés): Lesz-e változás a bombázókkal kapcsolatban a HB játékmódban (jelenleg eléggé élvezhetettlen, és főleg veszteséges ez a feladatkör a legtöbb pályán - Cifu) 
A (válasz): Pár terv van, de a probléma csak a WT(G) érkezése után lesz orvosolva.---hogy is volt ez? 2 külön csapat csinálja, és nem kell félni nem lesz elhanyagolva egyik a másik kárára......

 

 

Q: Lesznek francia harcjárművek a játékban? Például a brit fejlesztési ág részeként? 
A: Nincs tervben jelenleg.

szerintem baromi kevés tankot fejlesztettek a megszállás alatt :Ds

 

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

Lö jóédes mutter...

 

 

 

Q: Miért ad a Gaijin minden patch-ban új gépeket a játékhoz, amikor sok meglévő gépnek sincs rendes repülésmodelje (Flight Model, FM). 
A: Külön csapat dolgozik a modelleken, és külön az sebzésmodellen (Damage Model, DM), illetve az FM-en. (Gyakorlatilag elkerüli a választ, hiszen egyszerűen elég lenne a patchbe akkor berakni a gépet, ha már rendes FM és DM is kész van hozzá... - Cifu)--jah Cifunak igaza van......

Edited by ex_levy
medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem egy kissé túl nagy fába vágták a fejszét azzal hogy még idén ki akarják hozni a WT(Gf)-t. Még a repülős rész sincs normálisan kész, akkor meg miért kínlódnak egyszerre több fronton ?

medal medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Remek semmi a játékot ténylegesen érintő dolgok, mint FM aminek a legfontosabbnak kellene lennie, DM, Hit detection. Ha ezek nem működnek, lehetnek csillivilli pályák hb nehézséggel, lehet torpedózni hidakat, lehetnek eventek 80%ban repülhetetlen gépekkel(és a roncs fm-ek miatt érzi a nép őket unbalancednek),lehet minden hónapban 3 új copy paste gép stb, a lényeg hogy  játék fontos részei állandóan/folyamatosan  sz**rok maradnak.

 

Nagyon jó lenne ha kivennék a fejüket a se***ükből, és az első 3 dologra összpontosítanának, mert az a játék lelke, a többi csak részletkérdés.

Edited by ex_levy
  • Upvote 3
medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

 

Amikor ezt elolvastam hirtelen nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek...Akkor már értem miért nem jön rá FM!!!Mert már tökéletes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :facepalm:  :lol:  :lol:  :lol: 

medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na jah, valami nem tetszik semmi gond, nem ám feljebb rakjuk 1 tierrel, neeem, ráteszünk egy 600kg-os szellembombát......ja meg mellesleg kib***unk azokkal akik ezért valódi pénzt fizettek(és most nem sok ,csak pár ezer emberről beszélünk)..... gooood.

 

Q: Lesz változás az FW-190D-12 és D-13 flight model terén?
A: Ha nem is tökéletesen szimulált, de nagyon közel van a reálishoz, így nem várható változás e téren.

 

Amikor ezt elolvastam hirtelen nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek...Akkor már értem miért nem jön rá FM!!!Mert már tökéletes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :facepalm:  :lol:  :lol:  :lol: 

medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lehet hogy,kéne is repülni azokkal a gépekkel nem csak megnézni az adatlapjuka...Kurt Tank előbb kasztráltatta volna magát ha ilyen lett volna igazábol a foka mint a játékban..

Edited by ImmoR
  • Upvote 1
medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szerintem egy kissé túl nagy fába vágták a fejszét azzal hogy még idén ki akarják hozni a WT(Gf)-t. Még a repülős rész sincs normálisan kész, akkor meg miért kínlódnak egyszerre több fronton ?

 

Pénz...

medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.