Jump to content

[Flotta] A haditengerészeti erők fejlesztési és díjazási rendszere

Thaisz
 Share

A játékosok egyelőre két nemzet flottáját tesztelhetik a játékban – az Egyesült Államokét és Németországét, amelyek már több mint 40, különböző osztályú hajóval rendelkeznek, a torpedónaszádoktól a könnyűcirkálókig.

A haditengerészeti erők zárt bétája a különleges események részeként (“Tengeri ütközetek” az “Események és bajnokságok” fül alatt) áll rendelkezésre. Ha van valamilyen technikai követelmény, akkor a tesztelést ideiglenesen felfüggesztették a hibák kijavítására vagy új tartalmak hozzáadására.

A zárt béta teszteléshez hozzáférést biztosítunk a PC és a PlayStation 4 hajócsomag tulajdonosainak, valamint az Xbox One korai tesztelőinek.

A War Thunderben a haditengerészeti fejlesztési fa különbözik a légi és szárazföldi erőkétől, a szemmel látható hasonlóságok ellenére is.

A repülőgépek és szárazföldi járművek (általában) a gyártási évük alapján vannak rangokba osztva: a későbbi gyártási év jobb harci hatékonyságot jelent, és így magasabb a jármű rangja. A hajók harci hatékonysága azonban nemcsak a gyártási időszaktól, hanem magától a hajóosztálytól is függ. A korai tesztek azt mutatták, hogy a játékosok különböző hajóosztályokat preferálnak – egyesek a rombolókat, mások inkább a mozgékony torpedónaszádokat kedvelik jobban, vagy akár a hajók minden egyes típusát. Természetesen minden hajóosztálynak egyedülálló játékstílusa van.

Elindítva a zárt bétát, ezeket a kiindulási alapokat tartottuk szem előtt, hogy más megközelítéssel kezdhessünk a War Thunder hajók fejlesztéséhez. Függőlegesen, azaz rangok szerint különböző hajóosztályokat fejleszthetsz – a kis hajóktól a könnyűcirkálókig. Vízszintesen, azaz osztályok szerint az adott osztály erősebb, modernebb egységeit lehet fejleszteni. Szabadon választható, mely játékstílus tetszik a legjobban: a kisebb hajók átugrása és a viszonylag gyors haladás a nehezebb osztályok irányába, mint a rombolók vagy a cirkálók; vagy koncentrálhattok a “könnyebb” osztályokra, hogy kifejlesszétek a legerősebb könnyű hajókat a játékban. Az új hajók kifejlesztésére vonatkozó követelmények és árak következetesen nőnek függőleges és vízszintes irányban is. A nemzetek minden hajójának feloldásához szükséges fejlesztési idő hasonló lesz a repülőgépekéhez és harckocsikéhoz.

fleet_en__9f31be05d686e95cab3bd574714cb1

Jelenleg 4 rangunk van a hajók számára. Tervezünk magasabb rangú hajókat is bevezetni a zárt béta és a nyílt béta ideje alatt. Új, nagyobb hajóosztályok szintén lehetségesek.

Díjazási rendszer és jutalmak a haditengerészeti csatákban

A légi és földi csatáktól eltérően a haditengerészeti egységek megsemmisítése több erőfeszítést és időt igényel. Gyakran sok játékos egyszerre támad egy célt. Ha a díjazási formulát a légi vagy földi csatákból alkalmaznánk, akkor a jutalom többsége annak a játékosnak járna, aki végül “kivégzi” az ellenfelet, és ez messze nem lenne tisztességes a többiek károkozásának mértékét figyelembe véve.

A haditengerészeti csaták ezen tulajdonsága miatt megpróbáltuk átdolgozni a meglévő díjazási rendszert. Minél több kárt okozunk az ellenfélnek, annál nagyobb a jutalom. Ezek az alapok:

Minden haditengerészeti egység saját jutalomértéket kap Ezüst Oroszlán (SL) és fejlesztési pont (RP) tekintetében.

A jutalomértéke a játékosok között oszlik el, az ellenfél értékeit csökkentve, a károkozás mértékével és intenzitásával arányosan. Egy találat, egy asszisztálás és egy hajó elpusztítása külön számítódik.

Az utolsó (halálos) találatnak egy kisebb bónusz jutalma van az egység jutalmazási értékén kívül.

Így számítjuk a jutalmat (Ezüst Oroszlán és fejlesztési pont tekintetében)

1. példa:

Egy hajó jutalomértéke 1000 Ezüst Oroszlán (SL)

• Az 1. számú játékos 20%-os kárt okoz az ellenfél legénységében. Ezért a találatért kap 200 Ezüst Oroszlánt.
  • A 2. számú játékos 40%-os kárt okoz az ellenfél legénységében. Ezért a találatért kap 400 Ezüst Oroszlánt.
  • A 3. számú játékos 10%-os kárt okoz a legénységben és az ellenfél hajója elpusztítottnak minősül, mert nem maradt elegendő legénység a csata folytatására. A 3. számú játékos 100 Ezüst Oroszlánt kap a találatért és ezen felül plusz 100 Ezüst Oroszlánt az utolsó találat bónuszaként (melyet nem tartalmaz az eredeti jutalomérték). Tehát összesen 200 Ezüst Oroszlánt.

A súlyosan sebzett hajó legénységének 30%-a maradt meg, ezért az ennek megfelelő 300 Ezüst Oroszlán jutalomérték a következőképp oszlik meg a három játékos között:

• Az 1. számú játékos kap 85 Ezüst Oroszlánt asszisztálásért
  • A 2. számú játékos kap 170 Ezüst Oroszlánt asszisztálásért
  • A 3. számú játékos kap 45 Ezüst Oroszlánt bónuszként a hajó elpusztításáért.

Ez összegezve így néz ki:

• Az 1. számú játékos 285 Ezüst Oroszlánt kap a 20%-os károkozásért.
  • A 2. számú játékos 570 Ezüst Oroszlánt kap a 40%-os károkozásért.
  • A 3. számú játékos 245 Ezüst Oroszlánt kap a 10%-os károkozásért és az utolsó találatért.

2. Példa:

Egy hajó jutalomértéke 2000 Ezüst Oroszlán (SL)

• Az 1. számú játékos 20%-os kárt okoz az ellenfél legénységében. Ezért a találatért kap 400 Ezüst Oroszlánt.
  • A 2. számú játékos egy torpedóval elsüllyeszti az ellenfelet, tehát a legénység fennmaradó részének jutalma a 2. számú játékoshoz kerül. Így kap 1600 Ezüst Oroszlánt a 80%-os károkozásért és plusz 100-at az utolsó találat bónuszaként.
  • A fennmaradó jutalomérték 0, és az 1. számú játékos nem kap jutalmat asszisztálásért.

Összesen:

• Az 1. számú játékos 400 Ezüst Oroszlánt kap a 20%-os károkozásért.
  • A 2. számú játékos 1700 (1600+100) Ezüst Oroszlánt kap a 80%-os károkozásért és az utolsó találatért.
  • A jutalomérték és az utolsó találat bónusza függ az ellenfél hajójának osztályától.

Mi változott még?

• A kritikus találatokat kivettük a haditengerészeti csatákból.
  • Az MI által irányított légvédelmi fegyverek sebzése után nem jár jutalom ellenséges repülőkért, de a megsemmisítést és asszisztálást számoljuk.
  • A haditengerészeti csatákban a repülőgépek elpusztítása ugyanúgy számítódik, mint a légi harcokban.
  • Ha egy haditengerészeti csatában repülőgép támad hajót, akkor a repülő kapja a jutalmat a haditengerészeti csaták szabályai alapján.
Edited by ThaisS
medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Tehát ha jól értem, akkor teljesen feleslegesen lövöm ki egy hajó motorját, ágyúját, gyújtom ki, lékelem, stb, ha nem sebzek vele legénységet, akkor gyakorlatilag csak a lőszert pazaroltam, mert jutalmat nem kapok érte? :facepalm:

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

54 minutes ago, Kulcsos12 said:

Tehát ha jól értem, akkor teljesen feleslegesen lövöm ki egy hajó motorját, ágyúját, gyújtom ki, lékelem, stb, ha nem sebzek vele legénységet, akkor gyakorlatilag csak a lőszert pazaroltam, mert jutalmat nem kapok érte? :facepalm:

Igen, sajnos úgy néz ki, hogy a legénység lesz a mi "HP csíkunk".

Azért mondjuk feleslegesnek nem mondanám a többi találatot, mert azért mégiscsak harcképtelenné tesszük a másikat, meg szerintem annyira precízen sem lehet mindig célozni, hogy ne szednénk ki legénységet akár akaratlanul is.

Hát nekem sikerült. Német reserve csónakban vannak összesen ketten. Megsoroztam egy ugyanolyan csónakot, kigyulladt, megáltt, a színskála minden színében pompázott az a hajó a killcam-em, de semmit nem kaptam rá. 3x vittem be azt a hajót ilyen eredménnyel. Se kill, se assziszt, hit eleve nincs. Meccs végén kaptam rá 88RP-t, ami 1.0-ás BR-en is nevetséges, mivel az első modulok is pár ezer RP-be kerülnek. (És mindez prémium accounttal...)

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

20 minutes ago, Kulcsos12 said:

Hát nekem sikerült. Német reserve csónakban vannak összesen ketten. Megsoroztam egy ugyanolyan csónakot, kigyulladt, megáltt, a színskála minden színében pompázott az a hajó a killcam-em, de semmit nem kaptam rá. 3x vittem be azt a hajót ilyen eredménnyel. Se kill, se assziszt, hit eleve nincs. Meccs végén kaptam rá 88RP-t, ami 1.0-ás BR-en is nevetséges, mivel az első modulok is pár ezer RP-be kerülnek. (És mindez prémium accounttal...)

Ja, valamiért automatikusan nagyobb hajókban gondolkodtam. :D

Nem tudom miért nem lehet egyébként modulokra is számolni valami hasonló analógia alapján, mint ahogy a legénységre.

Szerk.: egyébként a nagyon kevés XP hozam egy bug miatt van, amit elvileg már javítottak is, de nem tudom erre gondoltál-e.

Edited by ThaisS

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...