FortisYankee 399 Report post Posted January 28, 2018 (edited) Witam Nie ma więc zakładam. Wygląda pięknie (głównie z tego powodu powoli grinduje pancernych żabojadów w przerwie od grania niemiaszkami) ale jak spisuje się na Waj Tjunderowym polu walki? Zapraszam do dyskusji. Edited January 28, 2018 by kocz17 Share this post Link to post Share on other sites
GamiV 1,402 Report post Posted January 28, 2018 (edited) Tak (wg. statystyk świetnie) http://thunderskill.com/en/vehicle/fr_m4a4_cn_75_50 KD 2.0 WR 63% na RB Edited January 28, 2018 by GamiV Share this post Link to post Share on other sites
Blady_Sandej 571 Report post Posted January 31, 2018 Bardzo dobry snajper, dzięki rewelacyjnej armacie i optyce zapewniającej duże zbliżenie. Jeśli go nie pokazywać całego, tylko strzelać zza osłon, to wieża nawet czasem coś zrykoszetuje. Francuskie 4.7 to jeden z najprzyjemniejszych zestawów w grze, jeśli nie liczyć faktu, że w większości składa się z podróżników w czasie i na tym głównie polega jego miodność. Share this post Link to post Share on other sites
HelpfulHyena 2,017 Report post Posted February 3, 2018 No takie lepsze działo niz niemiecka długa 75mm z Pantery na 4.7 Na symce francuzki rzna sobie niemców na evencie z tigerami jak chcą dzieki takim wynalazkom. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted February 4, 2018 Ot takie Firefly Dobrze że dostał normalne 4,7 a nie zboczone 5,0 Share this post Link to post Share on other sites
CichyWaldek 1,612 Report post Posted February 4, 2018 U "Trzyńca" brakowało mi depresji działa jaką posiada SA50. Bardzo przyjemny "francuzik" Share this post Link to post Share on other sites
Mezjasz 578 Report post Posted July 23, 2020 Grałem nim tylko RB i zawsze na 5.3 Nie lubię Shermanów, ale ten jest naprawdę fajny (nie grałem jeszcze Firefly). Główną zaletą jest oczywiście działo z porządną amunicją która przebija wszystko i prawie zawsze strąca wroga na raz. Drugim atutem jest wieża i jarzmo działa które odbijają więcej niż można się spodziewać. Minusem jest bardzo słaba mobilność aż do czasu wybadania wszystkich modułów, na początku ma straszne problemy z manewrowaniem i pokonywaniem nawet łagodnych górek. Jak dla mnie powinien być na 5.3, bo świetnie sobie tam daje rade, a z racji szybszego przeładowania gra mi się nim o wiele przyjemniej od ARLa (ale dopiero po wybadaniu wszystkich modułów). Nie mam tego premkowego z wieżą od AMXa (M4A1 FL10) ale podejrzewam że też daje rade na 5.3 - armata ta sama. Share this post Link to post Share on other sites
Blady_Sandej 571 Report post Posted July 23, 2020 1 hour ago, Mezjasz said: Grałem nim tylko RB i zawsze na 5.3 Nie lubię Shermanów, ale ten jest naprawdę fajny (nie grałem jeszcze Firefly). Główną zaletą jest oczywiście działo z porządną amunicją która przebija wszystko i prawie zawsze strąca wroga na raz. Drugim atutem jest wieża i jarzmo działa które odbijają więcej niż można się spodziewać. Minusem jest bardzo słaba mobilność aż do czasu wybadania wszystkich modułów, na początku ma straszne problemy z manewrowaniem i pokonywaniem nawet łagodnych górek. Jak dla mnie powinien być na 5.3, bo świetnie sobie tam daje rade, a z racji szybszego przeładowania gra mi się nim o wiele przyjemniej od ARLa (ale dopiero po wybadaniu wszystkich modułów). Nie mam tego premkowego z wieżą od AMXa (M4A1 FL10) ale podejrzewam że też daje rade na 5.3 - armata ta sama Ja mam premkę FL10 i we dwóch to prawdziwe monstra (a kiedy Jumbo było na 4.7 to już w ogóle szkoła gadać...). Większość meczy rzuca na 5.7, a i tak dają radę. SA50 jest lepszy od Firefly, bo ma znacznie lepszą optykę. FL10 jest nieco bardziej żwawy od SA50 i ma automat ładujący, ale za to mięciutką wieżę, w którą wszystko wchodzi, łącznie z pociskami z lotniczych działek. Niemniej dzięki tym działom to czołgi, które można wziąć nawet na 6.7 (kupiłem ostatnio Panterę Dauphine i tworzą z nią niezły zestaw, choć już oczywiście przy bitwach powyżej 5.7 już tak nie błyszczą, ale nie też mają się czego wstydzić). Francuskie BR 4.7, 5.7 i 6.7 to raj dla graczy lubiących snajperski styl gry i w tym momencie chyba moje ulubione zestawy. Share this post Link to post Share on other sites