Jump to content

[Fontos] Csaló kulcsok miatt kitiltott fiókok - Legfrissebb információk

Br3nor
 Share

Kedves játékosok!

Ahogy arról már tudhattok, nemrégiben több felhasználói fiókot is befagyasztottunk elcsalt Steam DLC kulcsok használata miatt (a kulcsokat eredetileg egy lopott hitelkártyával fizették ki, majd ezeket adták el olcsóbban a játékosoknak). Ezek a kulcsok pénzügyi veszteséget okoznak a számunkra azután, hogy a csaló tranzakciók felfedezésre és jelentésre kerültek, így nekünk és a Steamnek nem csak az így kifizetett DLC-k teljes árát kell visszafizetnünk a hitelkártya jogos tulajdonosának, hanem a visszaterhelési díjat is. A játékfejlesztő cégek egyaránt komolyan veszik az ilyen eseteket és ennek megfelelően járnak el.

Íz ilyen csaló vásárlások megtörténhetnek a Steamen és privát úton keresztül is, úgynevezett harmadik félhez tartozó weboldalakon. Utóbbi esetben a csalók a Steamtől vásárolják meg a kulcsokat, de ehhez lopott hitelkártya-adatokat használnak fel, majd a hivatalos áruknál jóval olcsóbban adják el őket. Azok a felhasználók, akik ilyen csalóktól veszik meg a kulcsokat, nem csak kárt okoznak a fejlesztőknek, ahelyett, hogy segítenék őket, de támogatják is a csalókat, hogy ezt újra és újra megtegyék. Mivel ezek a felhasználók lényegében illegális úton, csalással jutottak hozzá ezekhez a tartalmaikhoz, ezért a fiókjukat kénytelenek vagyunk kitiltani a játékból. Röviden tömören, ez történt az elmúlt pár napban.

Azonban tisztában vagyunk azzal, hogy a legtöbb érintett játékosunk nem volt tudatában annak, hogy kárt okozott a vásárlásával. Emellett több ilyen játékosnak voltak legális vásárlásai is a múltban. Szóval, bár a csalással való tartalomfeloldás egyértelműen sérti a Végfelhasználói Licencszerződést és a Használati Feltételeket, úgy döntöttünk, hogy kizárólag ebben az egy esetben (tehát többször ilyen nem lesz) az érintett fiókokról eltávolítjuk a csalással szerzett tartalmakat és mindössze 2 hétre tiltjuk ki a fiókokat a játékból (január 12-től számítva) ahelyett, hogy végeleges tiltást kapnának. Azaz ha ez újra megtörténne, akkor az érintettek végleges bant kapnak. Kérjük legyetek óvatosabbak a jövőben és ne váljatok a csalók áldozatává.

Kérjük vegyétek figyelembe, hogy ez a lehetőség csak azokra a fiókokra érvényes, melyeken még nem lett elköltve a csalással szerzett Arany Sas mennyiség. Tehát, ha a visszavonással negatívba menne át az Arany Sas mennyiségetek, akkor nem tudják visszavenni a csalással szerzett tartalmakat, ezért nem oldódik fel a fiókotok az említett két hét után. Ezáltal, ha nincs a művelethez elegendő Arany Sas a fiókotokon a visszavonáshoz, akkor biztosítanotok kell ennek pótlását (ergó vennetek kell), hogy a hozzáféréseteket vissza lehessen állítani. Ebben az esetben, az Arany Sas vásárlás után küldjetek egy ticketet a Supportnak ezen a linken keresztül.

(a szerk.: Az én értelmezésem szerint csak akkor kell írni a supportnak, ha kellett vennetek plusz Arany Sast a visszavonáshoz (természetesen akkor is két hét a ban idő). Akinek alapból van elég a számláján hozzá, annak elvileg automatikusan fel kellene hogy oldódjon a fiókja a két hetes ban után. Ha kérdésetek van nyugodtan keresettek meg privát fórumüzenetben, vagy az egyéb elérhetőségeimen és igyekszem segíteni. Ne a privát facebook profilomnál, ott senkinek nem írok vissza. Ha mindenképpen facen akartok írni, arra ott van a Br3nor nevű oldalam.)

Köszönjük. o7

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Átlátom a problémát, ugyanakkor a fejlesztők és egyben a Steam hibája is, hogy ilyen módon lehet csalni a DLC-kkel. Ott van elrontva a rendszer, hogy kulcsokat kapsz ahelyett, hogy automatikusan hozzárendelné a vásárolt tartalmat az adott fiókhoz.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

De milyen szívás, egy pár játékos pont az utolsó napról marad le, hogy a M10/Párduc és a FW-190-A8 francia verzióját a NC. 900 megkapja. 2 hét mire visszatérhetnek az kemény. Vannak nagyon jó akciók a webáruházba, ami egyenesen a játékból is meglehet nyitni, vagy WT oldaláról, de ha az sem elég.... 

Mondjuk itt nem nagyon divat, de több országban van olyan, hogy kedves barátodat szomszédodat meglepni kívánod, ezért veszel neki egy ajándékot és tegyük fel, te vagy az amerikai nagybácsika, akinek sok a lovéja, és szeretné unokaöccsét meglepni ezért vesz neki egy , vagy egy jármű  csomagot vagy egy ajándékutalványt. 

A 90 eurós az szép lehet. :) 

Na már most, hogy meglepetés legyen és ne azonnal tudjon róla a tanuló diák és karácsonykor adja át a  meglepit, ez egy nagyon hathatós ajándék is lehet. Na már most a gond ott kezdődik, mikor akció akció hátán van és jönnek az ilyen csalók felmennek a steamre és nagy kaszálás reményébe ilyeneket csinálnak. A megoldás ott kezdődne, hogy a Gaijin mindig közölné, hol lehet honnan venni mit. A razer esetébe megteszi, de a steamen mit érdemes mennyiért hogyan miért arról nem szól soha. A humble amivel van még szerződés és ennyi. Egyszerűen nincs letisztázva, honnan lehet és hol kockázatos vásárolni. Egy közepes játék ismeretekkel rendelkező nagybácsi felmegy a steamre és ott vesz amit épp akar mert minden játék tartalmának gyűjtő webhelye, nem ismeri nagyon hol hogyan miként lehet venni, kiegészítőt dlc vagy akármilyen ajándékot az unokaöccsének. Jó dolog a steam, de ha nincs ott ellenőrzés mi jogos és mi nem ami a kínálatba kerül, szóval itt vannak a bajok. 

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

5 hours ago, Dzsigolo_Lanty said:

Jó dolog a steam, de ha nincs ott ellenőrzés mi jogos és mi nem ami a kínálatba kerül, szóval itt vannak a bajok. 

Valamit félreértettél szerintem :)

Gaijin Store / Steam / Humble Bundle / Gameflier / PS Store mind 100%-ig megbízható viszonteladói oldalak.Azaz ha a Steamen veszel bármit a WT-hez, akkor biztos, hogy nem lesz gond vele.

Pont az volt a gond, hogy a bannolt játékosok nem a Steamen vették meg a kulcsokat, hanem a G2A-n (ez olyan mint a jófogás nálunk, szóval nem maguk a cégek, hanem mondjuk Józsika ad el dolgokat másoknak). És itt jön a csavar, ugyanis Józsika nem a saját pénzéből, hanem egy lopott hitelkártyával fizette ki a kulcsokat, és most a kártya jogos tulajdonosának a Gaijin kell kifizesse a kártérítést, ami több ezer, de lehet hogy több tízezer $.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

2 hours ago, Br3nor said:

Valamit félreértettél szerintem :)

Gaijin Store / Steam / Humble Bundle / Gameflier / PS Store mind 100%-ig megbízható viszonteladói oldalak.Azaz ha a Steamen veszel bármit a WT-hez, akkor biztos, hogy nem lesz gond vele.

Pont az volt a gond, hogy a bannolt játékosok nem a Steamen vették meg a kulcsokat, hanem a G2A-n (ez olyan mint a jófogás nálunk, szóval nem maguk a cégek, hanem mondjuk Józsika ad el dolgokat másoknak). És itt jön a csavar, ugyanis Józsika nem a saját pénzéből, hanem egy lopott hitelkártyával fizette ki a kulcsokat, és most a kártya jogos tulajdonosának a Gaijin kell kifizesse a kártérítést, ami több ezer, de lehet hogy több tízezer $.

És bármelyik shopban tudsz fizetni a lopott kártyával. Humble Bundle például még Steam fiókot sem kér, csak elküldi a Steam kulcsokat a fizetéskor megadott e-mail címre. A csaló ugyanúgy el tudja passzolni a kapott kulcsokat bárhol, és máris keresett rajta. Gaijin szemszögéből nézve "mindegy", hogy a kártya lopott volt-e vagy sem, mert ígyis-úgyis megkapta az adott DLC árát, tehát ő lényegében nem károsult. Aki igazán megszívta itt, az a kártya jogos tulajdonosa volt. Akkor van gubanc, mikor kiderül a turpisság, de ahogy a fenti példa is mutatja, vissza tudják követni, hogy melyik tranzakcióhoz, milyen kulcsok lettek kiosztva, és azok milyen fiókokon lettek aktiválva. Mivel digitális dolgokról van szó és nem kézzel fogható tárgyakról, így ez nem okozhat nagy problémát. A játékfejlesztő kára összességében a macera a visszakövetéssel és a visszaállítással, valamint az esetleges visszaterhelési díj. Aki meg belefutott a csaló csapdájába és a saját pénzével fizetett, akár bant is kaphat. A mostani esettől eltekintve akár véglegeset is! Lehet, hogy az illető tudott a csalásról, és a saját fiókját is megjutalmazta, de lehet, hogy csak egy ártatlan balekról van szó, aki kapott az alkalmon és megvette az akciós csomagot. Ki a felelős? A játékfejlesztő, amiért a nagyobb bevétel érdekében szétosztja a kulcsait a webshopoknak anélkül, hogy közvetlenül a játékfiókra aktiválná az adott tartalmat.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Sziasztok.Én is kaptam egy fiók fagyasztásos dolgot G2A-s vásárlás miatt...Esetleg valaki tudna segiteni egyébb információkkal?Egyjáltalán van rá esély hogy visszakapjam az accot?Ustokos névvel vagyok a játékban.

Edited by HlRO
medal medal medal medal medal

"A csaló ugyanúgy el tudja passzolni a kapott kulcsokat bárhol, és máris keresett rajta. Gaijin szemszögéből nézve "mindegy", hogy a kártya lopott volt-e vagy sem, mert ígyis-úgyis megkapta az adott DLC árát, tehát ő lényegében nem károsult."   Na ezt én is így gondoltam, csak nem voltam biztos benne... És most még fölajánlja hogy ha veszel tőle aranyat akkor törli a bant...   :DD 

medal medal

Dikk má , most akcijós az bűnbocsánat ? Oszt mé nem mutassák meg kik azok a kis fizetős **** ? Szívesen szemezgetnék belőlük , ha mán hüjének néznek .

Edited by Gelesztaa
káromkodás kicsillagozva

Gelesztaa (Posted )

Legközelebb tessék mellőzni a trágár kifejezéseket.
medal medal medal medal

A lopást nem a vásárló követte el . De megszegett egy szabályt hiszen tudtán kívül jóhiszeműen aktivált egy kulcsot ami nem legális módon lett kifizetve vagy mi? Ugye vette legálisan kifizette aktiválta erre kap egy Bannt oké kapjon de nehogy már még egyszer kifizesse! Azt a leborult szivarvégit.! Aki lopta a kártyát annak kell ezt az egészet állni ,nem józsikának meg a többieknek! :facepalm:

Edited by LudovikHun
medal medal medal

14 hours ago, jekibill said:

Dikk má , most akcijós az bűnbocsánat ? Oszt mé nem mutassák meg kik azok a kis fizetős **** ? Szívesen szemezgetnék belőlük , ha mán hüjének néznek .

Értettem , csókolom a kezsit - lábát , a halál szerepelhet de a halálfasza már nem . Hárásó táváres.

medal medal medal medal

58 minutes ago, jekibill said:

Értettem , csókolom a kezsit - lábát , a halál szerepelhet de a halálfasza már nem . Hárásó táváres.

A szabályzatban foglaltak betartásánál sosem volt több kérés itt. Mivel ez egy 12-es korhatárú felület, az ennek megfelelő módú kommunikáció és szóhasználat elvárt. Kérlek, legalább vedd a fáradságot, és próbálj meg eleget tenni neki. Téma lezárva.

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

• 1 year later...

Sziasztok!

Van egy nagy bajom,segítsen vki megoldani.Véletlen töröltem a felhasználói fiókomat a war thunderben és nem tudom visszaállítani.Ez egy másik fiókom amiről most írok,mert ide sem tudok belépni avval.

Kb két évnyi fejlesztésem van benne.

On 15/04/2019 at 11:52, pepapapamalac said:

Sziasztok!

Van egy nagy bajom,segítsen vki megoldani.Véletlen töröltem a felhasználói fiókomat a war thunderben és nem tudom visszaállítani.Ez egy másik fiókom amiről most írok,mert ide sem tudok belépni avval.

Kb két évnyi fejlesztésem van benne.

Szerintem a supportnak írj ezügyben

medal medal

• 4 months later...

Van ilyen is :D Nem csak at lat a falon de at is lo (InsomniaPL) :D a masik meg a palya alatt kozlekedik :D ( Jelentve. Merkozes azonosito:6f0602f000b31b3) Es nagyon mokas a rasegito program,mert a harmadik talalatot nekem balrol jelezte a talalat jelzo(baloldal vorosodott a csattanas)pedig folyamatosan szembol lott.

Screen Shot 08-29-19 at 11.32 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.34 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.38 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.41 AM.PNG

Edited by wotlajko
More info.

On 29/08/2019 at 11:02, wotlajko said:

Van ilyen is :D Nem csak at lat a falon de at is lo (InsomniaPL) :D a masik meg a palya alatt kozlekedik :D ( Jelentve. Merkozes azonosito:6f0602f000b31b3) Es nagyon mokas a rasegito program,mert a harmadik talalatot nekem balrol jelezte a talalat jelzo(baloldal vorosodott a csattanas)pedig folyamatosan szembol lott.

Screen Shot 08-29-19 at 11.32 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.34 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.38 AM.PNG

Screen Shot 08-29-19 at 11.41 AM.PNG

Játékban vannak házak, falak amin át tudsz lőni, mert bugos.  :)

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Valoban.De mikor en lovok akkor omlik es elekad a loves.(teszteld le,en megtettem.Semmi nem ment at rajta.....) A jatekos meg mindig aktiv,szoval a banhammer is csak egy parasztvakitas.

Nem utolso sorban meg mindig erthetetlen hogy lat at a falon,illetve hogy veri pont kozepen telibe a gepem minden lovessel.

22 hours ago, wotlajko said:

Valoban.De mikor en lovok akkor omlik es elekad a loves.(teszteld le,en megtettem.Semmi nem ment at rajta.....) A jatekos meg mindig aktiv,szoval a banhammer is csak egy parasztvakitas.

Nem utolso sorban meg mindig erthetetlen hogy lat at a falon,illetve hogy veri pont kozepen telibe a gepem minden lovessel.

szervervisszajatszast nézd meg és választ ad talán

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Nem akarok akadékoskodni, de azt azért tudni kell hogy a való életben pl. az APFSDS lövedék úgy megy át a sima tégla meg vályogfalon hogy szinte le sem lassul. A T-72 egyik utolsó APFSDS-e a teszteken 4 egymás melletti BTR-en ment át. Szóval simán lemodellezhetik hogy átmegy. Ehhez hozzá jön az hogy mondjuk a csóka tudja hogy ott bújtál el a ház mögött, és kész is van a baj(od)...

Edited by Hungaromaus
  • Upvote 1
medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...