Jump to content

[Fejlesztés] AMX-13 SS.11


Gelesztaa
 Share

Az AMX-13 SS.11 az 1940-es évek végén kifejlesztett jól ismert AMX-13 könnyű harckocsi modernizált változata. A harckocsi ezen hidegháborús változata az ellenséges páncélozott járművek elleni hatékonyságának növelése érdekében irányított páncéltörő rakétákkal lett felszerelve a 75 mm-es ágyúja kiegészítéseképpen. A kicsi, de nagyon halálos francia ragadozó hamarosan érkezik a War Thunder 1.75-ös „La Résistance” frissítésében.

 

Történelem
 
Az AMX-13 fejlesztése a második világháború után kezdődött. 1946-ban a francia hadseregnek szüksége volt egy új harci járműre az ejtőernyős csapataik támogatására. Az új járműnek gyorsnak és pehelysúlyúnak, maximum 13 tonnásnak kellett lennie. A szerződést a Párizshoz közeli székhelyű, állami tulajdonú Atelier de Construction d'Issy-les-Moulineaux (AMX) cég nyerte el. Az AMX képes volt csupán 3 éven belül megtervezni a járművet és megépíteni annak első prototípusait. Miután a kezdeti teszteken lenyűgöző sikerrel szerepelt, az AMX megkezdte az AMX-13-asok gyártását az '50-es évek elején, s az egészen a '80-as évekig folyt ahogy a korosodó AMX-13-at folyamatosan modernizálták, módosították és fejlesztették. Az AMX-13 SS.11 a hidegháborús AMX-13 egy modernizált változata. 1962-re az AMX-13 sztenderd 75 mm-es ágyúja már kevésbé volt hatásos a kortárs harckocsik páncélzatával szemben, melyek közül néhány már kompozit páncélzattal is rendelkezett.
 
 
1962-ben a francia hadsereg felső vezetése jóváhagyta az AMX-13 modernizálási munkálatait hogy annak tűzerején javítsanak, de az AMX-13 tömegét nem akarták túllépni. A korlátozott lehetőségek kizárták a nagy mértékű módosításokat, így a mérnökök az első generációs SS.11 irányított páncéltörő rakéták torony elejére való felszerelése mellett döntöttek. A lépésről lépésre történő változtatások elérték a kívánt a hatást. Az irányított páncéltörő rakétáknak köszönhetően az AMX-13 képes volt akár 3 kilométeres távolságról hatékonyan támadni és átütni 600 mm acélpáncélzatot, melyre korábban a 75 mm-es ágyú maga képtelen volt. Az AMX-13 SS.11 a '60-as években csatlakozott a francia hadsereg soraihoz, majd bőven több mint két évtizedig maradt még szolgálatban.

 

image image
 

A francia szárazföldi erők (és az AMX-13) érkezése számos új és francia jellegzetességet hoz a játékba a türelmesen váró harckocsizók számára. Az egyik ilyen az AMX-13 lengőtornya. A lengőtornyok egy felső és egy alsó részből állnak, és lehetővé tették, hogy az ágyút a torony teljes felső részének döntésével együtt emeljék, míg az alsó rész a toronygyűrűhoz csatlakozva tette lehetővé az oldalirányú mozgást. Ez a dizájn számos előnnyel járt, beleértve a magas ágyúelhelyezést, a kisebb toronyméretet és az egyszerűbb, de megbízhatóbb automata töltőrendszer használatát. Az AMX-13 tornya helyt ad az automata töltésű 75 mm-es ágyúnak, a hatlövetű harckocsira szerelt megfelelőjének, ugyanis egymás utáni hat lövés gyors leadására volt képes a kettő darab, egyenként 6 lőszert tartalmazó dobtárának újratöltése előtt. Csak egy maroknyi francia hidegháborús harckocsiterv tartalmazta ezt a funkciót. Sajnos a tárak elfogyása után a személyzetnek vissza kellett vonulnia az AMX-13-mal a csatatérről, kiszállni a járműből és kézileg újratölteni az automata töltőrendszert. A War Thunderben ez egy hosszú újratöltési idővel lesz szimulálva.

 

amx_13_75_01_1280h720_dbbbd086d61a722f69

Háttérkép letöltése: 1280x1024 1920x1080 2560x1440

A 75 mm-es ágyú mellett az AMX-13 SS.11-re szerelt irányított páncéltörő rakéták képesek a távoli és erősen páncélozott célpontokra csapást mérni, s ez egy kiváló kiegészítése a gyorstüzelő 75 mm-es "hatlövetűnek", de ne engedd, hogy fejedbe szálljon a jó tűzerő, ugyanis az AMX-13 SS.11 ettől függetlenül egy könnyű harckocsi relatíve gyenge, 10-40 mm vastag páncélzattal, mely nem valószínű, hogy képes a repeszgránátoknál és kis kaliberű géppuskatűznél erősebb lőszerek megállítására. Továbbá a harckocsi viszonylag kicsi, és ahhoz három fős személyzet (vezető, parancsnok és irányzó) szükséges, melyből kettő a toronyban foglal helyet. Egy pontos találat a tornyára könnyedén harcképtelenné teszi az AMX-13-at. Sebességét és mozgékonyságát kihasználva gyors és erőteljes támadásokat hajthatsz végre vele, de el kell kerülnöd az ellenség tüzét. A 65 km/h-s végsebességgel és viszonylag kis talajnyomással az AMX-13 SS.11 más járműveknél korábban érheti el az előnyös pozíciókat, s ez teszi igazi lesből támadó ragadozóvá.

 


 
Előrendelés - AMX 13 SS.11 csomag
Предзаказ - Набор AMX 13 SS.11

 

A csomag tartalma:
 
  • AMX 13 SS.11 (IV. rang, Franciaország)
  • 1000 Arany Sas
  • 7 napnyi prémiumfiók
  • Hozzáférés a francia harckocsik zárt bétatesztjéhez
  • Előrendelési bónusz - MAS 36 puska 3D dekoráció
  • Előrendelési bónusz - “Bite hard” titulus

 

Csomagok előrendelése


Találkozunk a csatatéren!

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...