HelIblazer

Sesiune de Q&A cu Trojan, Borisych, Senio și un invitat special - 24/05/2013 cu STENOGRAMĂ

Azi intre orele 22:00 si 01:00 seara va avea loc o sesiune de Q&A (intrebari si raspunsuri) cu Trojan, Borysich, Senio si un invitat special.

 

Invitatul special este developerul Gaijin care se ocupa de munitie si armele din joc.

 

Va fi alaturi de noi in prima ora din sesiune asa ca va invitam sa il intrebati ce vreti legat de armament si munitie.

 

Sesiunea se va tine pe serverul de TeamSpeak dedicat War Thunder.

 

Asadar va asteptam pe toti sa le puneti intrebari LIVE diseara.

 

Cine ar vrea sa le transmit devilor si moderatorilor intrebarile voastre, postati-le mai jos.

 

Va astept!

 

(nu-mi merg diacriticele, nu stiu ce are tastatura, rezolv stati linistiti)

 

Regulile sesiunii oficiale sunt următoarele:

 

1. Nu vorbi decât când ți se dă voie.

2. Când îți apare opțiunea, tastează-ți numele in canalul de Team Speak ca să poți intra în coada celor care așteaptă să pună întrebări.

3. Nu tasta în chat decât atunci când ți se dă voie.

3. Nu da PM-uri decât atunci când ți se dă voie.

4. Vă rugăm să puneți o întrebare pe rând.

5. Nu folosiți softuri sau metode de înregistrat sesiunea.

 

Datorită unor evenimente neplăcute în sesiunile tercute vom modera mai acut sesiunea până când lucrurile se vor mai liniști.

 

 

---------------------STENOGRAMA----------------------
 
 
 
Întrebarea 1
 
SilencerBF: Cum se face că atunci când dau cuiva foc când trag în aripa lui de mai multe ori, el nu explodează?
BVV_d: Ne-am gandit de mai multe ori să implementăm mai multe locaţii de flăcări pe aceeaşi componentă a avionului în următorul update global (1.30). DM modelul de cum nu este perfect pentru că avem de asemenea flăcări cât şi modalităţi de a le stinge, aşa că de cele mai multe ori efectele acestea se suprapun pe aceeaşi componentă afectată, să zicem motorul. În 1.31 modelul acesta va fi imbunătăţit.
 
Întrebarea 2
 
BiA Solty: De ce mouse-aimul este mai rezistent atunci când vine vorba de pierderea controlului avionului decât celelalte metode de control, ca şi cum DM-ul ar fi mai bun pentru mouse-aim?
BVV_d: Instructorul compensează pentru greşelile pilotului şi pentru damage-ul pe care il primeşte avionul tău. Pagubele făcute sunt aceleaşi peste tot, numai că instructorul te ajută să iţi ţină avionul drept automat. Dacă aveţi idei sau sugestii cum să imbunătăţiţi instructorul încât să fie egal pentru toţi, puteţi să le postaţi pe forum.
 
Întrebarea  3
 
Drachen: Unele avioane pare că pot înghite mai multe gloanţe decât altele, chiar cele de 20mm sau de 30mm, fără să fie doborâte. De ce?
Trojan: Unele avioane au o rată de absorpţie mai mare a pagubelor decât altele. De exemplu, un B-17 nu o să cadă din cer nici după o serie de lovituri de calibru 20mm, pe când un A6M2 poate fi doborât în câteva secunde după ce este lovit de câteva ori de un tun de 20mm.
 
Întrebarea 4:
 
ausgehende: În FRB este foarte greu să vezi avioanele atunci când acestea sunt la sub 1km depărtare de tine. Puteţi să rezolvaţi ceva în privinţa asta?
Trojan: Situaţia este în curs de rectificare, dar cum toate acestea ţin de dezvoltări viitoare nu putem intra în detalii.
 
Întrebarea 5:
 
BONKERS: Tunurile Hispano se pare că nu sunt atât de puternice ca celelalte tunuri din joc, mai ales când vine vorba de efectul lor exploziv. Caracterul lor slab este unul intenţionat sau un bug?
BVV_d: Majoritatea tunurilor Hispano vor fi updatate în următorul patch, oferindu-ţi mai multă acurateţe şi un efect distructiv accentuat. Asta se va aplica şi MG-urilor germane.
 
Întrebarea 6:
 
MOPP4_Hiromachi: Unele din avioanele japoneze Ki-61 sunt echipate în mod incorect cu tunuri germane în loc de cele japoneze. Va fi remediată situaţia?
BVV_d: Din punct de vedere istoric, o bună bucată din avioanele Ki-61 aveau tunuri germane. Dacă aceste tunuri au fost într-adevăr instalate incorect, vom avea grijă să rectificăm situaţia. Vom mai studia situaţia din nou. Te rog pune problema în secţiunea de avioane a forumului (forumul mare).
 
Întrebarea 7:
 
Rage33: Aveţi planuri de a implementa recul pentru tunuri?
Borisych: Cum s-a menţionat anterior, armele vor fi aduse la zi în următorul patch. Putem să vă spunem că reculul este calculat de modelul de zbor al avionului şi de felul în care este poziţionat tunul în avion. În cazul tunurilor Hispano, acestea fiind poziţionate în aripi, reculul este calculat în aripi, ce va produce un efect de recul mai puternic atunci când tragi cu ele.
 
Întrebarea 8:
 
Hunter: Vom putea să punem curele de muniţie separat pe armă? Momentan avem un singur model de curea de muniţie pe toate armele avionului (separat evident între tunuri şi mitraliere)
Senio: Plănuim să permitem jucătorului o customizare din ce în ce mai mare a armelor de pe avion.
 
Întrebarea 9:
 
Watertool: Credeţi că tunurile japoneze Tip99 au performanţe corecte acum?
BVV_d: Tunurile acestea au performanţele corecte, în concordanţă cu DM-ul din 1.29. Pentru update-ul global ce urmează, aceste tunuri (şi toate care urmează sa fie updatatate) vor fi modificate şi ajustate. Cartuşele HEF ale lui Tip99 au acelaşi efect ca cele Hispano, aşa că efectele celor două vor fi foarte asemănătoare.
 
Întrebarea 10:
 
CY6_dingo: Veţi mai adăuga bombe pentru bombardierele americane şi englezeşti?
BVV_d: Da, vom mai adăuga bombe de diferite mărimi cu cât jocul va progresa în dezvoltare.
 
Întrebarea 11:
 
King Hrothgar: Când, de exemplu, aripa stângă îţi este afectată, atunci când tragi de manşetă în spate avionul se înclină spre stânga, iar când o împingi în jos, avionul se înclină spre dreapta. Efectul acesta este intenţionat, sau este un bug?
BVV_d: Vom verifica despre ce e vorba.
 
Întrebarea 12:
 
Cpt_AirWolf: Aveţi cumva planuri de îmbunătăţire a sistemului de observare a pagubelor vizibile pe avion, în loc  de sistemul actual în care un set de vizuale apare atunci când avionul îţi este lovit în diferite secţiuni? De exemplu, atunci când un glonte îţi loveşte avionul, gaura să apară unde acesta a lovit?
BVV_d: Modelul de pagube (DM) este legat de texturile pre-definite pentru fiecare parte a avionului. Experimentăm cu diferite tipuri de pagube ce pot fi vizibe pe avioane. Momentan, pagubele ce se văd sunt în mare parte corecte.
 
Întrebarea 13:
 
Q: Vom vedea în joc bombe mai mari de 2 tone?
Borisych: Da! Vom implementa bombe şi mai mari.
 
Întrebarea 14:
 
MoAmmoFoJamo: Mitralierele de calibru .50 par cam slabe decât de obicei. De ce?
Trojan: În realitate aveai nevoie de mai multe mitraliere de acest calibru încât să poată avea un efect important. Acestea au, deci, efectul scontat în joc, dar o să verificam din nou situaţia.
 
Întrebarea 15:
 
Tac-Tics: Îşi au armele eficienţa lor balistică bazată pe arcul făcut de proiectil în aer şi de distanţa bătută?
BVV_d: Armele şi eficienţa lor va fi îmbunătăţită în următorul patch. Cu cât este mai mare calibrul, cu atât va fi mai slab efectul când ţinta se va afla mai departe.
 
Întrebarea 16:
 
OneWayz: Cum calculaţi statistica gloanţelor şi pagubele pe care le fac?
BVV_d: Este calculată pe forţe reale de viteză, calibru, şi alte informaţii, toate ce sunt preluate din documente reale, încât să fie cât mai fidele realităţii.
 
Întrebarea 17:
 
Complaintdpt: Plănuiţi să mai adăugaţi curele de muniţie şi tipul de cartuşe?
Borisych: Am mai răspuns întrebării ăsteia, dar da.
BVV_d: Ju-87 Stuka va mai avea câteva curele de muniţie în plus în următorul patch.
 
Întrebarea 18:
 
Cy30rg: Detecţia de pagube... uneori văd lovituri fără să îmi apară avertizarea că am lovit ceva. Asta înseamnă că loviturile mele au fost înregistrate sau nu?
Borisych: Unele pagube nu sunt calculate dacă nu sunt critice. Acesta nu este un bug, dar trebuie corectat. Fiţi pe fază până când vom putea rectifica problema.
 
Întrebarea 19:
 
Katsukai: Japonia îşi va primi primul avion cu reacţie în următorul patch?
Senio: Nu vă putem răspunde la întrebarea asta. Ne pare rău.
 
Întrebarea 20
 
Sandwich69: Momentan există un glitch ce permite avioanelor de tier înalt să intre în meciurile de tier mic. Veţi rectifica această problemă?
Borisych: Da. Patchul trecut a vrut să rezolve acest glitch.
Trojan: Situaţia este sub control.
 
Întrebarea 21
 
Fryingtiger: Unele mitraliere de pe bombardierele englezeşti erau diferite de cele pe care le întâlnim în mod regulat pe bombardierele din joc. Puteţi să rezolvaţi această situaţie?
BVV_d: Din păcate nu vă putem răspunde acestei întrebări pentru că e nevoie de ceva studiu istoric. Pune te rog această problemă în secţiunea de "Încărcături istorice" (historical loadouts) a forumului.
 
Întrebarea 22
 
ColonelPanic: Am o întrebare despre balistică şi traiectorii: sunt acestea calculate corect? De exemplu traiectoria proiectilelor cu trasor se simte ca fiind diferită decât celelalte.
Trojan: Din câte ştiu balistica şi traiectoria proiectilelor este calculată corect acum.
Alex Polyakov: Diferitele gloanţe şi cartuşe au greutăţi diferite, încărcături de praf de puşcă, viteze şi grade de aerodinamică. De aceea gloanţele şi cartuşele se simt diferit în joc.
 
Întrebarea 23
 
Hans J Marseille: Este posibilă adăugarea de muniţie care să nu provoace pagube, pentru scopul de antrenament?
BVV_d: Vom discuta aceasta cu echipa de developeri şi vom vedea dacă o putem adăuga în ciclul de dezvoltare a jocului.
 
Întrebarea 24
 
ausgehende: Unii jucători folosesc mouse-ul în HB unde avioanele lor se comportă diferit decât a jucătorilor cu joystick. Puteţi schimba această situaţie prin introducerea unui unui nou ambient de simulator, doar din cockpit, fără cockpit virtual, dar cu caracteristicile generale din prezentul HB?
Alex Polyakov: Am discutat această posibilitate între noi, încât la un moment dat să puteţi filtra meciurile, încât să nu jucaţi cu jucători ce folosesc mouse-aim. Din păcate nu avem numărul destul de mare de jucători încât să putem introduce o astfel de opţiune. Ne gândim la această posibilitate oricum. Nu ca cel de-al 4-lea mod de joc propus mai înainte, ci cu anumite schimbări la ce avem acum.
 
Întrebarea 25
 
Drunk Irish Guy: Există posibilitatea de a introduce arme şi bombe personalizate pentru B-17?
Alex Polyakov: Nu doar pentru B-17, dar pentru toate avoanele. Încercăm să introducem armamentul şi bombele cele mai des întâlnite în istorie. În viitor veţi avea mai multe opţiuni în a-ţi alege armamentul pentru majoritatea avioanelor.
 
Întrebarea 26
 
Colonel_Panic: Ki-61 are o rată de urcare foarte scăzută. Ar trebui îmbunătăţită?
Trojan: FM-urile vor fi îmbunătaţite în curând.
 
Întrebarea 27
 
SilencerBF: Am putea avea bombe care ar exploda în aer, adica dacă timer-ul s-ar termina iar bomba ar exploda în zbor?
Alex Polyakov: Plănuim să introducem posibilitatea aceasta pe Dorniere, dar nu ştim exact când aceasta ar putea fi implementată.
 
Întrebarea 28:
 
SilencerBF: Dar cum rămâne cu fragmentele ce zboară din bombe dacă zbori prea jos? Momentan pagubele bombelor ce explodează sub tine sunt prea mici. Eram urmărit odată de către cineva şi am lansat bomba cu timer ca aceasta să explodeze exact când inamicul ar trece deasupra ei, dar el n-a păţit nimic. (50 de metri deasupra solului, cu bombă de 500kg)
BVV_d: Pagubele ar fi trebuit să apară, deci e posibil să fi fost un bug. Am dori să faceţi o declaraţie pe forum cu clog.-ul ataşat.
 
Întrebarea 29:
 
Spogooter: E posibil să lăsaţi audio-ul să meargă atunci când am dat alt-tab din joc încât să aud beep-ul începerii jocului? Eu îmi petrec timpul cât mi se încarcă un joc de FRB pe reddit sau pe forumul WT.
Alex Polyakov: Am putea adăuga o animaţie ca butonul din taskbar să îţi strălucească pe Windows 7, dar momentan nu este o prioritate.
 
Întrebarea 30:
 
kampfgarten: Cum se calculează preţul de reparaţii, mai ales pe diferenţe de tipuri de joc? De exemplu FW 190 A5 costă 17.000 în HB şi 24k în FRB, pe când F8-ul de tier 12 costă 16k de lions atât în HB cât şi în FRB?
Alex Polyakov: Costurile de reparaţie sunt bazate pe performanţele avionului şi eficienţa statistică a jucătorilor. FW 190-ul este mai eficient în HB, de aceea este mai scump să îl zbori acolo.
 
Întrebarea 31:
 
King Hrothgar: Când vine vorba de forţele G, nu cred că un om poate suporta forţe negative de 7G aşa de uşor cum o face în joc, de fapt acestea l-ar putea chiar omorâ. Aveţi planuri să puteţi face din forţele G un factor determinant în felul în care iţi zbori avionul?
Alex Polyakov: Modelăm forţele G din datele medicale a piloţilor din Al Doilea Război Mondial, pentru începători cât şi pentru aşi. Vom mai umbla oricum şi la forţele G.
 
Întrebarea 32:
 
Wallace: Care este perioada în timp în care un trasor îşi pierde arderea.
BVV_d: Trasoarele din gloanţe depind de durata de viaţă a glonţului în sine. Momentan acestea sunt conectate la motorul grafic al jocului şi nu au caracteristici istorice.
 
Întrebarea 33:
 
Sajonez: Salut, îmi pare rău că pun întrebarea pe chat dar nu-mi merge microfonul. Deci, întrebarea mea este: Veţi putea schimba vitalitatea/sănătatea pilotului şi a mitraliorilor din bombardiere? Joc FRB şi-mi este foarte greu să omor mitraliori sau piloţi. Este prea greu şi irealist. Este o chestiune de muniţie, de modelul 3D al echipajului sau aşa credeţi că ar trebui să fie?
Alex Polyakov: Vom modifica situaţia în următorul patch şi va fi mai uşor să omori atât mitraliori cât şi piloţi.
 
Întrebarea 34:
 
Solty: Comparat cu alte metode de control, unui jucator îi este imposibil să intre în vrie atâta vreme cât foloseşte mouse-aim, în plus poate efectua manevre imposibile cum ar fi mişcarea de cârmă rapid în stânga şi dreapta, ceva ce unui jucător de joystick îi este imposibil. De ce?
Alex Polyakov: Vom verifica situaţia. E posibil să modificăm eficienţa mouse-aimului în HB.
 
Întrebarea 35:
 
Rage33: Există planuri de a localiza vocile piloţilor bazate pe naţionalitatea lor?
Borisych: Da, lucrăm la asta.
 
Întrebarea 36:
 
Johnny_G93: Există un exploit în arcade în care bombardiere cu încărcături mari de bombe vin şi distrug aeroportul echipei adverse foarte rapid. Veţi rezolva problema aceasta?
Borisych: Ca şi echipa, ţelul vostru e să vă apăraţi de asemenea aeroportul. Noi nu zicem că ce se întâmplă este corect, dar trebuie să colaboraţi cu membrii echipei voastre ca să puteţi preveni o asemenea situaţie. Vom mai reveni la chestiunea bombardierelor când vom lansa sistemul de clanuri.
 
Întrebarea 37:
 
CY6_dingo: Există un zvon că jucătorii îşi pot plasa mitraliorii pe avion...
Trojan: Este vorba de o traducere incorectă, nu îţi poţi plasa mitraliorii pe avion de catre tine ca jucător.
 
Întrebarea 38:
 
wotertool: Va exista posibilitatea în viitor ca jucătorii prieteni să poată intra în acelaşi joc dar în echipe diferite?
Borisych: Momentan nu.
 
Întrebarea 39:
 
Roflseal: Veţi putea adăuga la un moment dat radare pe avionanele care le aveau în mod istoric, încât jucătorii sa poată detecta mai bine avioanele inamice
Alex Polyakov: Nu vă putem răspunde momentan la întrebare, dar ne gândim la asta.
 
Întrebarea 40:
 
Hiromachi: Ca soluţie la ajustarea balansului între mouse-aim şi joystick, cum plănuiţi să faceţi asta?
Alex Polyakov: Nu putem face schimbări drastice pe loc, e o chestiune ce trebuie testată şi revizuită.
Trojan: Următorul update va aduce multe FM-uri pentru o serie întreagă de avioane, la fel ca multe îmbunătăţiri pentru joystick, incluzând repararea efectului de "wobble".
Borisych: De asemenea vom avea mai multe setări pentru joystick în viitor, cum ar fi implementarea de curbe a sensibilităţii pentru fiecare ax.
 
Întrebarea 41:
 
CY6_dingo: Când încerc să iau un anumit skin pentru P-40 care este valabil doar pentru Malta, pot sa îl iau dacă îl joc în custom battles?
Alex Polyakov: Nu cred că vei putea să îl iei incă în custom battles, dar cu cât vom updata UI-ul şi vei avea opţiuni să alegi pe ce hartă vrei să joci, vei putea de asemena să îţi iei skin-ul pe care îl vrei şi în custom battles de vreme ce joci pe serverele noastre.
 
Întrebarea 42:
 
Fryingtiger: Am o întrebare pentru încărcăturile de bombe pentru avioanele premium. Oare acestea îşi au armamentul şi încărcăturile din ţara de origine sau din ţara care le-a capturat?
Alex Polyakov: Momentan cred că sunt din ţara de origine .
 
Întrebarea 43
 
FivebyFive: Am observat că există diferite "puncte de bombardament" în misiunile din HB. Credeţi că aţi putea adauga aceleaşi puncte şi în arcade (hangare de exemplu)? În felul acesta bombardierele ar putea distruge bucăţi din ţintă fără ca să fie distrusă complet din prima, aşa am putea căpăta răsplăţi pentru distrugeri modulare şi nu doar pe "lovituri".
Borisych: Ţinte modulare ar putea fi introduse mai târziu pentru aeropoarte.
 
Întrebarea 44:
 
King Hrothgar: Momentan armele mitraliorilor din bombardiere au aşa zisa "ţintă laser". Plănuiţi s-o schimbaţi?
Alex Polyakov: Dorim să implementăm o traiectorie mai realistă şi efecte de împrăştiere a gloanţelor astfel încât acestea să nu se ducă toate pe ţintă.
 
Întrebarea 45:
 
SilencerBF: Momentan avem un număr mic de AAA care apără aeropoartele, ce par să fie ineficiente. Plănuiţi să adăugaţi mai multă apărare lângă aeropoarte astfel încât să nu mai fie cazul unui B-17 să aterizeze pe aeroportul inamic şi să distrugă toate avioanele ce încearcă să aterizeze.
Alex Polyakov: Vom aduce această chestiune in atenţia creatorilor de hărţi. Este într-adevăr o problemă cu apărarea ineficientă din jurul aeropoartelor.
 
Întrebarea 46:
 
ausgehende: Când zbori într-un meci în FRB, se întâmplă adesea să fi pus într-un joc în care are loc o furtună, sau într-o furtună noaptea, ce rezultă în abandonarea meciului de către toţi jucătorii, făcând imposibilă finalizarea obiectivelor pe harta respectivă, chiar şi cu icoane. E posibil ca în viitor să avem astfel de situaţii mai rar sau deloc?
Alex Polyakov: Tocmai am discutat recent această situaţie cu echipa de developeri. E într-adevăr imposibil să zbori pe o asemenea vreme, mai ales noaptea. Soluţia e să facem vremea specifică hărţii, cu opţiunea să scoatem complet posibilitatea să vă cadă vremea de furtună pe noapte.
 
Întrebarea 47:
 
MoAmmoFoJamo: Oamenii cu plăci grafice nvidia spun că au unele freezuri din când în când. Credeţi că puteţi rezolva problema?
Alex Polyakov: Te rog postează un log cu jocul tău pe forum. Cautăm în continuare aceste micro freez-uri ca să le putem rectifica. Cu cât mai multe log-uri avem de la voi cu atât putem să ne dăm seama care este sursa problemei.
 
Întrebarea 48:
 
Hans J Marseille: Legat de balansul dintre Mouse-Aim şi Joystick, credeţi că aţi putea să limitaţi jucătorii cu mouse doar la vederea din cockpit?
Alex Polyakov: Nu, nu există astfel de planuri.
 
Întrebarea 49:
 
voodoo7vin: E posibil ca atunci când cineva te acroşează în zbor să îi interzici în joc să mai zboare cu avionul respectiv pentru o zi?
Alex Polyakov: Este foarte greu să îţi dai seama când cineva de acroşează în zbor din greşeală sau intenţionat. Nu putem să pedepsim jucătorii pentru aceasta.
Senio: De asemenea e foarte greu să implementezi un sistem care să detecteze astfel de diferenţe, între acroşatul intenţionat şi cel accidental. Un astfel de sistem ar putea pedepsi jucătorii care nu au facut nimic rău.
 
Întrebarea 50:
 
Dagann: Cum tancurile au fost anunţate că vor veni curând, credeţi că aţi putea implementa cratere 3D în pamant, de la obuze de artilerie sau bombe, cratere pe care tancurile mici le-ar putea folosi ca şi acoperire?
Borisych: Până când tancurile vor fi introduse în joc, nu putem da un raspuns definitiv.
 
Întrebarea 51:
 
Hethwill: Pe parcursul dezvoltării jocului, vom avea şansa să vedem efectele de vreme cum afecteaza performanţele avionului?
Alex Polyakov: Da, vom lua acest lucru în considerare.
 
Question 52:
 
Scott [-Mobius_Zen-]: Jucătorii de PS4 vor juca pe un server diferit decat cei de pe PC?
Borisych: Dorim să facem jocul 100% crossplatform (adică jucătorii de pe PC să îl poată juca cu cei de pe PS4).
 
 
 
 
------------- Întrebările Sub-Forumurilor Naţionale -------------
 
 
 
---------  Polonia (editat de Bajtek)
 
1. Vă putem aştepta la E3 în Iunie?
Borisych: War Thunder nu va avea un stand dedicat la E3, dar vor fi câteva trimiteri la joc de catre partenerii noştri ce vor participa la E3.
 
2. Cum rămâne cu situaţia din Historical Battles, când după ce aterizezi la aeroport (aterizare forţată), nu-ţi poţi repara avionul pentru că este considerat "doborât" şi încuiat în meniul de selecţie a avioanelor. Este acesta un bug, sau o acţiune dorită?
Alex Polyakov: Depinde de cât de afectat este avionul tău. Dacă ţi-ai rupt trenul de aterizare, vei putea să te repari la aeroport.
 
3. Veţi introduce avionul Do-335 în lista de avioane germane?
Borisych: Probabil că da. Dar listele de avioane organizate pe ţări sunt momentan definitive.
 
 
 
 
---------  Spania (editat de Chaos)
 
1. Veţi mai adăuga embleme, abţibilde şi achievements noi pentru avioane?
Borisych: Nu încă, decât dacă anunţăm în mod oficial.
 
2. Veţi putea adăuga posibilitatea ca să putem vedea în hangar câte ore am stat conectaţi continuu în joc şi câte zile mai avem până la următoarea răsplată?
Borisych: Puteţi adăuga această idee ca şi sugestie pe forum.
 
3. Vom putea câştiga Golden Eagles în turnamentele şi concursurile dintre clanuri?
Borisych: Da, bineînţeles.
 
 
 
 
---------  Ungaria (editat de Kollati)
 
1. Ne putem aştepta la dâre de condensare în următorul patch?
Borisych: Nu în viitorul apropiat, dar da.
 
2. Credeţi că vom avea bătălii în HB care să se continue şi după ce toate avioanele au fost doborâte iar câştigătorii să fie decişi de forţele de la sol?
Borisych: Probabil că nu, de vreme ce ar lua prea mult ca astfel de bătălii să se termine.
 
3. Când vom avea un MM (matchmaker) mai bun?
Borisych: Curand (Soon™)
 
 
 
---------  Cehia (editat by Thulle)
 
1. Mitraliorii AI din bombardiere nu trag în ţintele de la sol momentan, atunci când zbori la mică altitudine, puteţi schimba aceasta? Nu este foarte corect din punct de vedere istoric.
Borisych: Ne concentrăm să facem ca mitraliorii să tragă corect în ţintele din aer. Până când nu vor fi introduse tancurile, chestiunea aceasta nu este prioritara.
 
2. Tunurile Bofors de 40/37mm nu aveau proiectile cu declanşatoare de proximitate, dar momentan în joc au. Puteţi schimba aceasta? De asemena să adăugaţi şi texturile pentru clădiri? Antiaerienele pot trage prin ele.
Borisych: Vom verifica situaţia şi vom avea grijă ca totul să fie corect din punct de vedere istoric.
 
3. Credeţi că ati putea adăuga un reticul pentru bombe mai realist? Am vrea să setăm viteza, înălţimea etc. cel puţin în FRB.
Alex Polyakov: Va fi posibil în viitor.
 
 
 
---------  China (editat de GDI1)
 
1. Multă lume crede că jocurile din HB momentan nu sunt corecte pentru Aliaţi, pentru că atunci când cineva zboară cu un avion de tier mic cum ar fi P-40 sau P-39, se vor întâlni cu avioane ca FW D-13. Aceştia consideră că este incorectă o asemenea inegalitate. Pe de altă parte jucătorii germani consideră că este nedrept ca aceştia să zboare împotriva unor avioane cu reacţie ca F-86 sau MiG-15, pe motiv că nu au servit în război. Întrebarea mea este, dacă Gaijin ar putea dezvolta un sistem de distribuţie ce va fi perfecţionat în timp. Acesta va funcţiona pe modelul: Rurh să aibă următoarele perioade: 1939-1941, 1941-1943, 1943-1945 iar jucătorii să aleagă cu ce avioane din perioadele respective vor să zboare, fiind limitaţi strict de perioada aleasa. De exemplu, când ai vrea să zbori în Ruhr în perioada 1939-1941 sa poţi alege între Bf 109E şi Hurricane Mk1. Cred că este o idee bună.
Borisych: Am răspuns deja la întrebarea aceasta. Numărul curent de jucători în HB este piedica principală.
 
2. Plănuiţi să creşteţi cantitatea de combustibil pentru Me 163 şi Ki 200 în arcade? 6 minute nu este de ajuns.
Borisych: Avioanele cu motoare-rachetă vor fi schimbate în unul din update-urile ce vor urma. Cantitatea de combustibil este de asemenea luată în considerare (pentru arcade).
 
3.Plănuiţi să updataţi interfaţa fiecărui avion încât să ofere mai multă informaţie despre caracteristicile de zbor a fiecărui avion, şi când?
Borisych: Nu am un răspuns la această întrebare.
 
 
 
---------  Turcia (editat de Elnaen)
 
1. Veţi putea introduce un sistem în care să putem semnaliza diferite puncte de interes pe hartă?
Borisych: Probabil că da, dar va trebui să aşteptăm introducerea sistemului de clanuri.
 
2. Aţi putea introduce o modalitate de chat între jucători după terminarea meciului, probabil la ecranul de rezultate?
Borisych: Treaba asta ar trebui introdusă la secţiunea sugestii, e o idee foarte bună.
 
3. Jucatul în escadrile sau în grup ar trebui încurajat! Am putea lua nişte mini-răsplăţi pentru jucatul în grup, sau poate şi nişte mini-questuri? (Cum ar fi "bombardaţi doar cazemate" pentru bombardierele grele, sau pentru avioanele de vânătoare "nu permiteţi doborârea a mai mult de 5 bombardiere din echipa voastră")
Alex Polyakov: Nu, momentan nu.
 
 
 
---------  Franţa (editat de Clostermann_Chan)
 
1. Odată cu introducerea tancurilor vă gândiţi la o posibilă modelare a craterelor în 3D?
Borisych: Cratere deja există dar nu afectează vehiculele momentan. Sugestia ta este în lucru acum, dar nu este prioritară.
 
2. Veţi introduce bombe ghidate germane anti-nave?
Borisych: Poate că nu ghidate dar cu siguranţă vom mai introduce tipuri şi modele de bombe în viitor.
 
3. Veţi putea permite ca avioanele de marină să îşi poată strange aripile?
Alex Polyakov: Nu avem această posibilitate inclusă în modelele grafice încă dar o putem lua în considerare. Aceasta ar trebui să fie valabilă în viitor.
 
 
 
---------  Germania (editat de Rote7)
 
1. Credeţi că aţi putea introduce diferte cerinţe de rang pentru AR 234? Pare să fie cam sus în rang.
Borisych: Da probabil că da, dar nu în update-ul ce urmează.
 
2. Multora din jucători nu le place "x"-ul de pe coada avioanelor germane. Puteţi s-o înlocuiţi cu un Balkenkreuz (crucea prusacă)?
Borisych: Semnul X ar putea fi scos la un moment dat.
 
3. În interviul dat de către Pavel Kulikov la conferinţa KRI nu aţi zis nimic de economie. Dar, orice ar zice comunitatea: nişte schimbări în economie ar fi necesare cumva, mai ales în distanţa mare dintre XP şi lions. Credeţi că veţi putea introduce nişte schimbări în economie bazate pe date statistice şi pe feedback-ul jucătorilor?
Borisych: Vom avea un update al economiei imediat după patchul mare ce urmează, sau poate chiar înaintea lui. Va balansa modelul din 1.29, şi va fi probabil bine receptat de comunitate.
 
 
 
Vă reamintesc că şi noi ca subforum suntem invitaţi să oferim întrebările noastre la Q&A-urile ce urmează!
 
 Aşa că vă aştept!  :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ImClaux, on 04 Jun 2013 - 19:34, said:

ImClaux, on 04 Jun 2013 - 19:34, said:

Wow, respect maxim pentru munca celui sau poate echipei ce a stat sa traduca tot textul! :)

 One dude man, one dude. Ms oricum :Ps

Bineinteles, va voi traduce si stenogramele sesiunilor viitoare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Linx6, on 04 Jun 2013 - 22:13, said:

Cum se face cu cei care nu stiu engleza dar vor sa puna intrebari?

 

Toti cei care vor sa puna intrebari imi pot da un PM cu ele si eu le sortez si le traduc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.