Jump to content

Denerwująca gra v 2.0

Shub_Niggurath
 Share

Best answer

Proszę, aby nie umieszczać tutaj politycznych komentarzy, bo nie jest to odpowiednie miejsce.

"1.1.21. Any form of political or religious discussion liable to cause dissent."

"1.1.2. Start or participate in flame wars, intentionally derail a topic, or post useless spam messages in moderated areas."

On 20/03/2023 at 21:30, SuperBuster11_PL said:

Tym razem "coś z zupełnie innej beczki"

gaijin_rekompensata_1.png.43fc60b1829a37

Czyli zgodnie z Twoim życzeniem - nie był to booster.:crazy:

Tak przy okazji, wypisuj do tego supportu częściej, zgłaszaj bugi, a za jakiś czas Gaijin będzie publikował nie tylko listy zbanowanych kont, ale też listę pt. "Tych klientów nie obsługujemy" (posiłkując się zasadą z "Misia": "klient w krawacie jest mniej awanturujący się" :DD) i Ty na niej będziesz.:lol2:

• Like 1
  • Haha 2
medal medal medal

Ja chyba już jestem na takiej liście, bo żaden mój raport, żadna odpowiedź w raporcie innego użytkownika, ani wiadomości prywatne od moderatorów tych raportów, nie są chyba w ogóle odczytywane. A na pewno wiadomości prywatne nie są odczytywane. A wysłałem już kilka wiadomości do modów którzy zamknęli moje bądź kogoś innego raporty.

medal medal medal medal

Eh, czasem jednak nie ogarniam tej gry. Typowa misja bombienia - przeciwnik stracił wszystkie bazy, prawie wszystkie samoloty i prawie wszystkie działa/bunkry; zostały jakieś pojedyncze sztuki, bodajże jeden aktywny gracz + lotnisko do rozwalenia. My wciąż mamy dwie bazy (albo dwie i pół nawet), przewagę na ziemi oraz w powietrzu. Ale... przegrywamy. :facepalm:

medal medal

26 minutes ago, eljot20 said:

Eh, czasem jednak nie ogarniam tej gry. Typowa misja bombienia - przeciwnik stracił wszystkie bazy, prawie wszystkie samoloty i prawie wszystkie działa/bunkry; zostały jakieś pojedyncze sztuki, bodajże jeden aktywny gracz + lotnisko do rozwalenia. My wciąż mamy dwie bazy (albo dwie i pół nawet), przewagę na ziemi oraz w powietrzu. Ale... przegrywamy. :facepalm:

Chłopie, ja jakiś czas temu miałem misję dzienną za dwa punkty pt. zniszcz jedną bazę w bitwach zręcznościowych. Myślę sobie "banalna sprawa, zaraz zrobię, w końcu właśnie po to mam ten setup 4x Do 217", co nie?

Pierwsza bitwa: brak baz - 3 lądowiska do zajęcia.

Druga bitwa: brak baz - 2 lądowiska do zajęcia.

Trzecia bitwa bazy były, ale mapa była mała i mnie ciągle przechwytywali - ostatecznie skończyło się spawn kampą ze strony wroga.

Czwarta bitwa: brak baz - znowu 3 lądowiska do zajęcia.

Piąta bitwa: brak baz - kolejny raz 3 lądowiska do zajęcia...

Szósta bitwa: mapa Irlandia, wreszcie 4 bazy! O dziwo zniszczyłem samodzielnie w bitwie TRZY bazy. . . W ogóle ludzi w bitwie było mało i nisko latali.

Cytując klasyka: "Culwa, no nie, no po plostu culwa no nie, Bosze czy ty to widzisz!?"

Edited by henryk5pio
  • Haha 1
medal medal

20 hours ago, SuperBuster11_PL said:

Ja chyba już jestem na takiej liście, bo żaden mój raport, żadna odpowiedź w raporcie innego użytkownika, ani wiadomości prywatne od moderatorów tych raportów, nie są chyba w ogóle odczytywane. A na pewno wiadomości prywatne nie są odczytywane. A wysłałem już kilka wiadomości do modów którzy zamknęli moje bądź kogoś innego raporty.

Niestety, na to wygląda.
Cóż, nie zdziałasz wiele, gdy druga strona niekiedy ma wręcz olewczy stosunek do komunikacji czy naprawiania błędów. Także chyba lepiej dbać o siebie i za mocno się nie angażować w raportowanie bugów, bo w takich okolicznościach to grozi wypaleniem i frustracją. A jaki sens jest kopania się z koniem?:dntknw:

18 hours ago, henryk5pio said:

Chłopie, ja jakiś czas temu miałem misję dzienną za dwa punkty pt. zniszcz jedną bazę w bitwach zręcznościowych. Myślę sobie "banalna sprawa, zaraz zrobię, w końcu właśnie po to mam ten setup 4x Do 217", co nie?

Pierwsza bitwa: brak baz - 3 lądowiska do zajęcia.

Druga bitwa: brak baz - 2 lądowiska do zajęcia.

Trzecia bitwa bazy były, ale mapa była mała i mnie ciągle przechwytywali - ostatecznie skończyło się spawn kampą ze strony wroga.

Czwarta bitwa: brak baz - znowu 3 lądowiska do zajęcia.

Piąta bitwa: brak baz - kolejny raz 3 lądowiska do zajęcia...

Szósta bitwa: mapa Irlandia, wreszcie 4 bazy! O dziwo zniszczyłem samodzielnie w bitwie TRZY bazy. . . W ogóle ludzi w bitwie było mało i nisko latali.

Cytując klasyka: "Culwa, no nie, no po plostu culwa no nie, Bosze czy ty to widzisz!?"

Skąd ja to znam.;) Przykładowe zadanie: zestrzel szturmowce. A szturmowce jeśli w bitwie w ogóle są, to jako sojusznicy... i tak kilka bitew pod rząd.:crazy:

medal medal medal

@EuroDoragon2

Jak to jest, że dzień czy dwa dni temu poszedł raport na temat celownika w niemieckim F-4F i już błąd naprawiono, a w przypadku gdy kilka osób w tym ja zgłaszaliśmy błąd celownika w A-6E, ostatnio zgłosiłem błąd na temat celownika bombowego w MiG-29 to nikogo to nie interesuje? Na dodatek jeden z raportów o A-6E został zamknięty. 

A pisanie do moderatorów na PW też nie ma sensu, bo oni na forum zaglądają bardzo rzadko. Ten od raportu o celowniku w F-4F to na forum logował się ostatnio w 2022 roku.

Edited by SuperBuster11_PL
medal medal medal medal

16 hours ago, SuperBuster11_PL said:

@EuroDoragon2

Jak to jest, że dzień czy dwa dni temu poszedł raport na temat celownika w niemieckim F-4F i już błąd naprawiono, a w przypadku gdy kilka osób w tym ja zgłaszaliśmy błąd celownika w A-6E, ostatnio zgłosiłem błąd na temat celownika bombowego w MiG-29 to nikogo to nie interesuje? Na dodatek jeden z raportów o A-6E został zamknięty. 

A pisanie do moderatorów na PW też nie ma sensu, bo oni na forum zaglądają bardzo rzadko. Ten od raportu o celowniku w F-4F to na forum logował się ostatnio w 2022 roku.

A-6E również został naprawiony w ostatniej łatce

Ok, ale jak nie mam zamontowanych działek, to celownik się nie wyświetla. Trochę to dziwne.

No i zostaje celownik bombowy w MiGu-29. Ten nadal nie działa w kokpicie dla trybu CCRP.

Edited by SuperBuster11_PL
medal medal medal medal

Będzie robione coś z tymi bezużytecznymi rozkazami i zakładami?
Mam tego zawalone pół ekwipunku, nie korzystam z tego, bo to syf i nikt z rozumem i godnością człowieka nawet tego nie aktywuje.
Chcę się tego pozbyć bo mnie drażni.

I proszę dodać możliwość zamykania burt w pojazdach typu Breda 501 czy Flak 37, które uniemożliwiają normalną grę tymi pojazdami, albo po prostu usunąć te pojazdy z gry.

Edited by MakoReizei666
medal medal medal medal medal

1 hour ago, eljot20 said:

Jak aktywujesz, to każdy kolejny zakład wejdzie na miejsce poprzedniego, więc koniec końców powinieneś zostać tylko z jednym - najlepiej zatem wybrać na koniec ten najłatwiejszy, zawsze to jakaś kaska wpadnie.

Niby też fakt, ale fajnie by było gdyby można było to chociaż na 10 obligacji wymienić. Strasznie bezużyteczne te rozkazy i zakłady, z tego co widzę nikt tego nie używa, a mnożą się w ekwipunku jak jakiś grzyb czy inny pasożyt. Samych rozkazów mam ponad 120 sztuk i poza tym, że wkurzają w ekwipunku to nie nadają się do niczego.

Edited by MakoReizei666

4 hours ago, MakoReizei666 said:

Samych rozkazów mam ponad 120 sztuk i poza tym, że wkurzają w ekwipunku to nie nadają się do niczego.

To zależy od rozkazu - większość jest faktycznie z dupy i trudno je wypełnić. Ale jest też kilka prostych, typu "wygraj bitwę". Włączasz taki i sobie leży - wygrasz te bitwy, to masz kaskę, nie wygrasz, to samo zniknie i nic się nie stanie.

• Like 1
medal medal

7 hours ago, adamL555 said:

odpalona karta bonusowe 100% do kasy

Zauważyłem, że jak się odpala te karty to dobiera ludzi o ilorazie inteligencji typowej małpy, żeby tylko przegrać.
Swoją drogą, system zarabiania jest w tej grze tak upośledzony, że nawet mając parę fragów na koncie się traci kasę.

A no tak, pay 2 win.

Fizyka jest tragiczna - potrafi wyrzucić M18 kilkanaście metrów w górę  po najechaniu na mały kamyk, a schody są tu niezniszczalne. Przecież rozpędzone do kilkudziesięciu kilemtrów na godzinę 50 ton stali absolutnie nie naruszy dobudowanych do budynku schodków. Pomijam już fakt, że pociski z ładunkiem wybuchowym nie ranią papierowych szrotów, które powinny wyparować w starciu z takowym.

A, zapomniałem wspomnieć o bydle, które zamiast grać woli utrudniać grę innym - blokować, taranować jak małpa, spychać do wody, bombardować swoich - gdzie są perm bany dla takich "graczy"?

Mapy to jakieś nieporozumienie - albo się losuje na stronę, gdzie jest pełno miejscówek dla kamperów, albo się jest free fragiem. Dziecko na kolanie by lepsze mapy projektowało.

A, i żeby nie było zbyt kolorowo - może wsadzę jednego z drugim "twórcą" do czołgu, i wyślę do akcji bez żadnej gaśnicy, narzędzi etc, żebyście sobie przypadkiem "zbadali" uchwyt na gaśnicę w cholernym czołgu - ustrzelicie pięć załóg, to dostaniecie gaśnicę, w innym wypadku umieracie i nara Wam :)

Czekam też, aż w końcu ktoś pomyśli i zrobi jak w WoT - skoro gracze czekają kilka minut na bitwę, to może po prostu niech system tworzy mniejsze składy, lub wypcha je botami po równo? Wolę grać, niż czekać aż łaskawie 30 osób będzie w poczekalni. A i to nie oznacza, że bitwa się rozpocznie.

No i najważniejsze - nie rozumiem jakim prawem ktoś wepchnął na AB samoloty? Przecież to nie ma żadnego sensu ze względu na mechanikę tego trybu. Bombardowanie graczy na AB to jest majtanie myszką i klikanie spacji jak krzyżyk znajdzie się na czołgu gracza, który miał czelność zabić takiego "pr0 plejera".

Aktualnie gra jest w fazie nawet nie wczesnej alphy i nadaje się do kosza.

Edited by MakoReizei666
  • Like 2
  • Haha 2

Tak, GJ swoim "węgierskim" zwyczajem puścił cichcem cuchnącego bąka i udaje że nic takiego nie miało miejsca. Część zadań otrzymała zwiększony poziom trudności (tzn. robi się je teraz dłużej), kilka zmniejszony - głównie takie, których i tak nikt nie robi. I robić pewnie i tak nie będzie. Przy czym po diabła zwiększać ilość wymaganych asyst (w większości trybów asysta jest dużo trudniejsza do zrobienia od fraga) to ja nie mam pojęcia - pewnie znowu statystyki z tego samego miejsca co i ten bąk. 

• Like 3
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

19 hours ago, HaTe78 said:

Tak, GJ swoim "węgierskim" zwyczajem puścił cichcem cuchnącego bąka i udaje że nic takiego nie miało miejsca. Część zadań otrzymała zwiększony poziom trudności (tzn. robi się je teraz dłużej), kilka zmniejszony - głównie takie, których i tak nikt nie robi. I robić pewnie i tak nie będzie. Przy czym po diabła zwiększać ilość wymaganych asyst (w większości trybów asysta jest dużo trudniejsza do zrobienia od fraga) to ja nie mam pojęcia - pewnie znowu statystyki z tego samego miejsca co i ten bąk. 

Było info, ale trochę zakamuflowane, łatka 2.25.0.45 ;)

medal medal medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...