Jump to content

Denerwująca gra v 2.0

Shub_Niggurath
 Share

Best answer

Proszę, aby nie umieszczać tutaj politycznych komentarzy, bo nie jest to odpowiednie miejsce.

"1.1.21. Any form of political or religious discussion liable to cause dissent."

"1.1.2. Start or participate in flame wars, intentionally derail a topic, or post useless spam messages in moderated areas."

3 minutes ago, drstrach said:

Owszem, ale nie wylewam takiej ilości jadu na forum, ani nie bluźnię (za bardzo) podczas grania.

BTW moja gra ostatnio jest bardzo sporadyczna, za często WT mnie usypia, czekam na jakieś zmiany ale pewnie się nie doczekam.

No i się nie doczekasz bo gajdziny już zapomniały skąd się wywodzą i mają w dupie lotników. Gra bardzo sporadyczna a mimo wszystko jeszcze na forum możesz się udzielać?

Jak Wt Cię usypia to strach pomyśleć co by było w Il 2 sturmovik COD gdzie dolot nad pole bitwy trwa czasami 20 min. Musisz wybrać jakieś szybsze gry typu Bf1 albo wot tam jest więcej akcji i na pewno

nie uśniesz.

medal medal

26 minutes ago, Rainer_1 said:

Jak Wt Cię usypia to strach pomyśleć co by było w Il 2 sturmovik COD gdzie dolot nad pole bitwy trwa czasami 20 min. Musisz wybrać jakieś szybsze gry typu Bf1 albo wot tam jest więcej akcji i na pewno nie uśniesz.

Wystarczy mi FSX, wybieram sobie Hawaje i mogę polatać do bólu bez zasypiania. Nuda WT to powtarzalność, czego np. w FSX-ie nie ma (bo ma duże mapy :p: ).

28 minutes ago, Rainer_1 said:

Gra bardzo sporadyczna a mimo wszystko jeszcze na forum możesz się udzielać?

Raz na 2 tygodnie starcza.

• Upvote 1
medal

1 minute ago, drstrach said:

Wystarczy mi FSX, wybieram sobie Hawaje i mogę polatać do bólu bez zasypiania. Nuda WT to powtarzalność, czego np. w FSX-ie nie ma (bo ma duże mapy :p: ).

Ok przyjąłem. Duże mapy to jest argument jeśli chodzi o WT;). Masz plusa ode mnie, sam nie ogarniam wprowadzenia do gry mapy Moskwa która jest świetna (ogromna i ładnie wykonana) natomiast jest wykorzystywana raz na rok do jakiegoś weekendowego eventu. 

Ale nie był bym sobą gdybym się nie przypieprzył do czegoś, bo rozumiem graczy którzy hejtują grę. Mają do tego prawo, ale nie rozumiem  graczy którzy tylko obserwują dają dwuznaczne komentarze,a gdyby gra upadła to najchętniej napisali by że to oni mieli rację. Żeby nie było zgadzam się że lotnicze WT RB i SB umiera.

medal medal

2 hours ago, Rainer_1 said:

Ale nie był bym sobą gdybym się nie przypieprzył do czegoś, bo rozumiem graczy którzy hejtują grę. Mają do tego prawo, ale nie rozumiem  graczy którzy tylko obserwują dają dwuznaczne komentarze,a gdyby gra upadła to najchętniej napisali by że to oni mieli rację.

Widzisz, siedzę tu od początku (od otwarcia bety) i po prostu szlag mnie trafia jak ślimaki spartoliły robotę, zostało mi jedynie trollowanie na forum.

55 minutes ago, wisielec said:

podziurawiony jak ser szwajcarski... powinien być.

Strzelałeś laserami, a Ił-2 włączył tarczę anty-laserową ;)

A tak na serio, to słynna warthunderowa detekcja trafień, jest, a jakby jej nie było.

• Upvote 2
medal

Master, wyjatkowo to zestrezle cos tak jak w zeszlym roku (znaczy srednia 2-3 fragi na bitwe)

najwieksza beka z dzis to jak lecialem jakiem h2h na g2 z podwieszkami..

sparkfest, ram skrzydlo w skrzydlo i lecim obaj dalej o_o

urwal, jak..

32 minutes ago, drstrach said:

A tak na serio, to słynna warthunderowa detekcja trafień, jest, a jakby jej nie było.

no i zrypany model dmg, gumowe latadla )))

nic tylko czekac az ktos zrobi nowy model dla 109ki w postaci gumowej kaczki, albo jeszcze lepiej, kurczaka

medal medal medal medal medal medal medal

4 hours ago, drstrach said:

Hmm, tak patrząc na ilość postów od miłośników konserw tak się zastanawiam po co wy dalej turlacie te konserwy? Jeśli mnie wkurza jakiś tytuł, to sobie go odpuszczam, szkoda nerwów na jakieś popierdółki.

Hmmm... Jeśli o mnie chodzi, to owszem, narzekam, ale to nie oznacza, że uważam grę za jakąś totalną porażkę. Bądź, co bądź, to tylko gra, a moje oczekiwania mogą odbiegać mocno od oczekiwań mainstreamu - a to te oczekiwania (obok założonej polityki developera) kreują rozwój gry. Poza tym, na dobrą sprawę nie ma zbyt dużego wyboru. Jest jeszcze WoT. Nie grałem, więc nie chcę się wypowiadać zbyt pochopnie, ale na pewno ma mniej przekonujący dla mnie model zniszczeń. Jest jeszcze tytuł, którego nie pamiętam, ale obejmujący maszyny współczesne. Sama współczesność mi nie przeszkadza, ale twórcy sami twierdzą, że proponują rozgrywkę raczej zręcznościową, a nie realistyczną. O ile WT odszedł od realizmu i historyczności, to chyba wciąż prezentuje się nieźle na tle konkurencji.

No i o ile ten wątek nosi tytuł "denerwująca gra", to etap na którym naprawdę mnie denerwowała mam już chyba za sobą. Raczej wypisuję tutaj to, co dla mnie osobiście mogłoby wyglądać inaczej, albo (znowu - tylko z subiektywnego punktu widzenia) wymaga poprawy.

• Upvote 1

5 hours ago, Rainer_1 said:

Ja tak trochę polecę inną bajką już mi się nie chce się gadać o ulq i kto jakiego czołgu nie mógł zniszczyć.

Chodzi mi mianowicie o mapkę Karpaty, która jest jedną z lepszych w WT. Mam porządny sprzęt i mimo tego na tej mapie mam spadek Fps-ów do 45-50 co już znacznie utrudnia grę. 

Nie tylko ja mam ten problem, zarówno moi kumple jak i spora ilość graczy WT co widzę na czacie. To wszystko jest wina botów i teraz takie pytanie do moderatorów czy jest zamiar usunięcia czołgów Al z tej mapy?

Ostatnio usunięto boty z paru map (Dżungla, Ash River, chyba też Hurtgen) i wszystkie wsadzono na Karpaty. Dlatego tak muli, bo jest ich znacznie wiecej niż kiedyś, a nawet walczą ze sobą. W sumie to trochę szkoda, bo boty bardzo się przydają przy robieniu obligacji - asysty i trafienia krytyczne, a tak ...

próbuję Niemcami wbić się na kroniki SB... a gra mi mówi że ta nacja nie jest dostępna w tym trybie gry XD

O k%$^@... coraz lepiej... nie zalicza mi w ogóle zadań, w ostatniej SB zniszczyłem 5 pojazdów a tu nic :D

3 minutes ago, wisielec said:

próbuję Niemcami wbić się na kroniki SB... a gra mi mówi że ta nacja nie jest dostępna w tym trybie gry XD

O k%$^@... coraz lepiej... nie zalicza mi w ogóle zadań, w ostatniej SB zniszczyłem 5 pojazdów a tu nic :D

To spoko, napisz ticketa, ja bez problemu dołączam F2 i zalicza mi wszystko jak większości

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

2 hours ago, janosiqq said:

Tylko ja tak mam, że cisnę panienkami i męskimi narządami jak mi coś nie pójdzie? 

Człowieku to Ty chyba nigdy Naszego kochanego Stony nie słyszałeś jak gra w GF :D

medal medal medal medal

Guest

Stona powinien zostać florystą w studiu nagraniowym. Nigdy nie słyszałem tak pięknych wiązanek.

3 hours ago, janosiqq said:

Tylko ja tak mam, że cisnę panienkami i męskimi narządami jak mi coś nie pójdzie? 

Moje "brzydkie wyrazy" w grach online nalezy liczyć w dziesiątkach tysięcy. Jak nie idzie po mojej myśli, przegrywam nie z własnej winy, wróg gra jak ostatnia menda to hurtowo sypię na czacie brzydkimi wyrazami.    Ostatnio pogrywam w BF1 i jak ta gra mnie denerwuje to głowa mała.  Takie wiązanki lecą czasem, że aż mi wstyd.  

Poprostu gry online działają na mnie jak płachta na byka jak mi nie idzie lub jak przeciwnik nie chce "współpracować" 

medal

12 hours ago, wisielec said:

To już się robi maksymalnie W>>>>>>>JĄCE!

Ja kiedyś takiego Iła spizgałem w ogóle nie trafiając, szczena mi opadła jak ostrzelałem powietrze za jego ogonem a on wybuchł jakbym trafił jednym pociskiem prosto w zapalnik bomby. Sprawdzałem potem powtórkę i tam to samo... Sparki są już bardziej realistyczne. Ogólnie radzę patrzeć na PL, u mnie jeśli wynosi już 1-2 to detekcja trafień spada często o 2/3. Jak widzę, że przeciwnik robi dziwne uniki jakby gra gubiła klatki to wolę odpuścić, zając od nowa pozycję i wtedy próbować jeszcze raz, albo zmienić cel.

Se pograłem w Kroniki. Za dobrze mi szło. No to co? Odłączamy profil gracza? Ano odłączamy, nie będzie nam tu Niemcami wygrywał....

Ręklody opadają.

Chciałem zobaczyć jak mi pójdzie w tym evencie i się okazało, że dałbym radę bez większej spinki... ale co tam, WT miał inny pomysł. No bo po co mu te premki czołgacze i samuloty. Na stokach niech jeździ, albo jeszcze lepiej, w ogóle!

[wklej 42 wyrazowy epitet pod wiadomym adresem]

• Upvote 1

10 hours ago, LuftMaus said:

nie tylko )))

ale juz od dawna (od czasow jak jeszcze myszy byly kulkowe) nie rozwalilem zadnej mychy 

Myszki nie rozwaliłem, ale kiedyś jak z kumplem na zakrapianej posiadówce graliśmy w fifę, to pad (Bogu ducha winny), wyładował na ścianie. Nie było co zbierać. 

• Upvote 1
medal medal medal

))) w zasadzie kij z myszka, zwichniete lapsko (taa o ta metalowa kulke..) skutecznie oduczylo wyzywania sie na sprzecie :P

co do wiazanek, teraz znaczaco mniej, ale jak daaawno temu udalo mi sie utluc konkurecyjna plage serwera w innej gierce to w bloku na przeciw sasiedzi wiedzieli ;)

• Upvote 2
medal medal medal medal medal medal medal

Wiedziałem żeście nerwusy. ;)

Ja raczej nie rozmawiam z komputerem, tym bardziej nie bije sprzętu, a do rozładowania napięcia służą tutejsze tematy jak ten czy o piekle lotniczym.

Na czacie też staram się nie produkować.

Jedyna taka regularna reakcja w grze, to ta po odpowiednim nagromadzeniu urozmaicenia lotniczego w przeciągu kilku rozgrywek, czy w skrajnych przypadkach nawet jednej. Klikam wtedy 'wyjście z gry' i nagromadzone powietrze powoli się ulatnia. ;)

medal medal

Post o GF.

Panowie po co przeklinać, w Gf rotacja graczy jest taka jak w mojej starej pracy. Czasami przychodząc z pracy po 3,4 piwach gram japońcami (CHI-NU I/2) i mam zawsze po 4,5 fragów w bitwie.

Nowi gracze sami pchają się pod celownik, aby wygrać bitwę wystarczy znać chociaż trochę mapy. Nawet nie trzeba flankować, wystarczy cały czas jechać przed siebie i mieć otwarte oczy:Bayan:.

Wygrywam bitwy nawet na mapach których nienawidzę:D.  Gajdziny są jak takie wielkie korpo, jeden odejdzie przyjdzie dwóch następnych. 

• Upvote 1
medal medal

Share

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...