Jump to content

Denerwująca gra v 2.0

Shub_Niggurath
 Share

Best answer

Proszę, aby nie umieszczać tutaj politycznych komentarzy, bo nie jest to odpowiednie miejsce.

"1.1.21. Any form of political or religious discussion liable to cause dissent."

"1.1.2. Start or participate in flame wars, intentionally derail a topic, or post useless spam messages in moderated areas."

21 hours ago, EvilBambus said:

Jakbyś chociaż mógł zacytować :/, ale to chyba zbyt trudne, bo wtedy mógłbym się odnieść do tego co napisałem.

A ja wielokrotnie tłumaczyłem jak do niego strzelać, widać nie dokładnie czytasz to co do Ciebie piszę ;) 58f75da490dcc_shot2017_04_1514_21_36.thu58f75da6445b3_shot2017_04_1514_21_40.thu

Jak patrzę na to ULQ to od razu przypomina się gra z .... uwaga 1999 roku.

22639-panzer-elite-special-edition-windows-screenshot-looking-through.jpg

• Upvote 2
medal medal medal medal medal

4 minutes ago, LuftMaus said:

Ty to ULQ nazywasz?

bo zaraz ja zrobie screena i zobaczysz jak prawdziwe ULQ wyglada:016:

A potem łatwowierny człowiek wyjeżdża na pole bitwy z normalnymi ustawieniami, kitra się w krzakach a tu łuup i garaż :crying:

• Upvote 1
medal medal medal medal medal

1 minute ago, cebulowy_rycerz said:

Czyli tylko o rok się pomyliłem. Ok, to od dzisiaj WT 2k17 i War Thunder 99.

Wiecie co najlepiej kontrastuje z tą tosterową grafiką? Że gro pojazdów jeżdżących po randomach, to premki za 200 stówki sztuka.

2 minutes ago, b7a said:

Panzer Elite <3 Przełęcz Kasserine.
Gdyby nie ta dziś kłująca w oczy grafika, to pewnie wciąż bym w nią grywał.

Kiedyś grafikę zastępowała wyobraźnia. Wielu graczy War Thundera bierze sobie tą myśl bardzo mocno do serca.

• Upvote 1
medal medal

28 minutes ago, zomeer said:

A zadania w sumie proste. 30 40 fragów to przecież 5-6 gier (dla bambusa 1 może 2)

10 fragów w 1 bitwie to banał samolotami szczególnie.

Rozumiem, że mowa tu o graczach z doświadczeniem, więc mnie to nie dotyczy, jednakże dla mnie 5-6 gier oznacza raczej 15-24 fragów i to pod warunkiem, że wszystkie poszły dla mnie w miarę dobrze. ;P Co do samolotów, to korzystając z Waszych (celowe uogólnienie) rad zacząłem z nich korzystać, ale nie przynosi mi to raczej żadnej korzyści (jak i mojej drużynie) - i tak - zwłaszcza bombkami, nie trafiam w nic za bardzo, a jednak pociski km (którymi jako tako trafiam) nie wszystko przebijają. Bombowcami jakoś chyba nie umiem latać na RB - kamera mi gdzieś ucieka i nie wiem co się dzieje. Jedyne co, to może zaznaczę swoim paru tango, ale fragów tak nie zgarnę. ;P

Edited by Sherab86

7 minutes ago, kowan69 said:

Kiedyś grafikę zastępowała wyobraźnia. Wielu graczy War Thundera bierze sobie tą myśl bardzo mocno do serca.

Heh. Trochę off-topując, ale z grafiką też jest chyba tak, że to zależy kiedy się pierwszy raz doświadczyło danej gry. Osobiście nie mam problemów z wracaniem do starych tytułów, jeśli grałem w nie kiedy były w miarę świeże. Jednak kiedy mam się z nimi zmierzyć po raz pierwszy, wtedy jakoś ta grafika zaczyna mi przeszkadzać.

Może dzisiaj po południu pojeżdżę trochę na tych ULQ żeby się przekonać, czy to robi aż taką różnicę względem moich "normalnych" ustawień. ;) 

Sherab... namiar na Discorda masz, więc jeśli potrzebujesz pomocy przy Kronikach to nie krępuj się i wbijaj ;)

A i nie próbuj się wykręcić brakiem mikro bo to nie problem ^^

medal medal medal medal

Just now, Talbot_pl said:

Sherab... namiar na Discorda masz, więc jeśli potrzebujesz pomocy przy Kronikach to nie krępuj się i wbijaj ;)

Aaaa... wczoraj już się zaanonsowałem na discordzie, że mikro już mam, więc uwaga nie aktualna. Eventy mnie trochę odstraszają ze względu na ich "inność", kiedy jeszcze nie czuję się dobrze w "normalności", ale chętnie w grupie pojeżdżę. :)

29 minutes ago, cebulowy_rycerz said:

No ładne cacko - Panzer Elite Special Edition - zrzut z misji nr 3 dla Niemieckich pojazdów - EAST OF MEDJEZ EL-BAB a jesli to jest M3 Lee - to jest to pierwszy scenariusz bitwy o przełecz Kesserine.

Edited by _Hegemon_
medal medal

4 minutes ago, Talbot_pl said:

A mnie to nie dali discorda :v

medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

@Sherab86 - no to już prawie jesteś Wiadrownikiem :D

@_Hegemon_ - aż strach myśleć ile godzin spędziłeś spoglądając przez ten pięknie odwzorowany celownik :3

@EvilBambus - a pytałeś się kogoś ?

• Upvote 2
medal medal medal medal

42 minutes ago, arkula said:

A ja czekam na kontrę np. Kowana z filmami jak ginie od bomb i jak jego posicki się od wszystkiego odbijają. Bo twoje filmy bambus są nudne.

:D:D:D

W tle powinna lecieć Kalinka, albo inne słynne Radzieckie utwory. Kowan, no nie każ się prosić

• Upvote 2

33 minutes ago, Sherab86 said:

Może dzisiaj po południu pojeżdżę trochę na tych ULQ żeby się przekonać, czy to robi aż taką różnicę względem moich "normalnych" ustawień. ;) 

32 minutes ago, LuftMaus said:

tani bomber i ladowanie sie z bomba na kamikaze w grupke 2+ czolgunow pomaga )))

4ZDJ0LI.gif

18 minutes ago, ChemitrailsMaker said:

:D:D:D

W tle powinna lecieć Kalinka, albo inne słynne Radzieckie utwory. Kowan, no nie każ się prosić

Nie wiem o co chodzi z tymi pociskami, a piekła lotniczego na kronikach masz tyle, że każdy może sam sobie je przetestować na własnej skórze.

Edited by kowan69
  • Upvote 1
medal medal

30 minutes ago, Talbot_pl said:

@Sherab86 - no to już prawie jesteś Wiadrownikiem :D

@_Hegemon_ - aż strach myśleć ile godzin spędziłeś spoglądając przez ten pięknie odwzorowany celownik :3

@EvilBambus - a pytałeś się kogoś ?

W Panzer Elite ...hmmmm...Tą grę przeszedłem chyba z 10 razy Niemcami w Długiej Kampanii ,2 razy Amerykanami oraz Anglikami , i Rosjanami -  wraz z wszystkim scenariuszami OST PACK na poziomach od 10% realizmu do chyba 120% albo 150% realizmu i poziomie trudności po stronie wroga ustawionego na ACE, oraz modach poprawiajcych grafikę.  

Tam od samego początku były celowniki TZF...Tu - po dwóch latach, w oryginalnym produkcie - nie zrobiono poprawnego dzwieku MG-42 , o silnikach nie wspominając - tym bardziej zawstydzajce jest to -  ze gość który miał do dyspozycji tylko sample z YT - Boriss - zrobił moda dzwiękowego, który zjada na sniadanie Gaijinowskie "efekty specjalne".

Po raz kolejny okazuje się że amatorzy - robiacy za free - sa bardziej kreatywni od leniwych producentów gry :). Identycznie było w WoT..

Jedni producenci pracują w Białoruskim studio, inni w Rosji - łaczy ich to samo zamiłowanie do tworzenia bugów, korygowania rzeczy które działaja sprawnie  i ich późniejszego naprawiania :D (by mieć co robić :P - ach ten bohaterski socjalizm walczący z problemami nie istniejącymi w innych ustrojach ). W kwestii kreatywnosci -  pod tym wzgledem -  biją wszystkich na głowe :P. 

Czemu mnie to nie dziwi :). 

Na War Thunder Live - leży sobie fantastyczny, zrobiony przez gracza - od poczatku do konca w CDK - projekt lekkiego pojazdu zwiadowczego VK 1602 Leopard.

http://live.warthunder.com/user/RUS_Rainbow_Dash/

Czolg jeździ, strzela, ma stefy zniszczen, ma wszystko co kazdy pojazd w WT mieć powinien  - ogólnie gotowy projekt do wrzucenia do gry ??

I co ??

ten obrazek mówi wszystko:

memes.png

i lezy dalej :D jako ciekawostka :D

Edited by _Hegemon_
  • Upvote 4
medal medal

4 hours ago, kowan69 said:

Tylko Bambus też ma problemy ze zniszczeniem tego ISa, tak jak każdy inny jego przeciwnik. Znajomość weakspotów to jedno, a ich wielkość to druga sprawa. To że wie jak go zniszczyć, nie jest równoznaczne z tym że jest to łatwe.

@EvilBambus cierpi na takie niedopowiedzenia. Pisał wcześniej że ULQ nie daje przewagi na randomie i wraz rodziło to wymianę zdań. Później między wierszami wyłapałem, że on tak twierdzi, bo większość grających na randomach to kiepscy grajkowie ( co nie jest żadnym zaskoczeniem, a wręcz oczywistością, bo to nie żadna proliga, tylko random w grze f2p) i nie potrafi wykorzystać przewagi trybu ULQ.

Mimo że w ogólnym rozrachunku zdanie jest podobne, to i tak rodzi dyskusję, przez te jego niedopowiedzenia.

Problemów nie mam ;) 

• Upvote 1
medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal medal

Ja tak trochę polecę inną bajką już mi się nie chce się gadać o ulq i kto jakiego czołgu nie mógł zniszczyć.

Chodzi mi mianowicie o mapkę Karpaty, która jest jedną z lepszych w WT. Mam porządny sprzęt i mimo tego na tej mapie mam spadek Fps-ów do 45-50 co już znacznie utrudnia grę. 

Nie tylko ja mam ten problem, zarówno moi kumple jak i spora ilość graczy WT co widzę na czacie. To wszystko jest wina botów i teraz takie pytanie do moderatorów czy jest zamiar usunięcia czołgów Al z tej mapy?

medal medal

5 minutes ago, drstrach said:

Hmm, tak patrząc na ilość postów od miłośników konserw tak się zastanawiam po co wy dalej turlacie te konserwy? Jeśli mnie wkurza jakiś tytuł, to sobie go odpuszczam, szkoda nerwów na jakieś popierdółki.

To mówi osoba która sama często narzeka i mimo wszystko cały czas gra w tą grę. Ja nie narzekam WT na weekendowe granie jest całkiem spoko i czasami zdarzają się eventy (Tj. 1 kwietnia) które przebijają dwie albo trzy aktualizację na raz. W/g mnie sprawa jest prosta kto wymaga czegoś więcej od samolotów idzie do IŁ-a Sturmovika, jak ktoś chce czegoś więcej od czołgów to gra w Wt albo nic.  

• Upvote 1
medal medal

1 minute ago, Rainer_1 said:

To mówi osoba która sama często narzeka i mimo wszystko cały czas gra w tą grę.

Owszem, ale nie wylewam takiej ilości jadu na forum, ani nie bluźnię (za bardzo) podczas grania.

BTW moja gra ostatnio jest bardzo sporadyczna, za często WT mnie usypia, czekam na jakieś zmiany ale pewnie się nie doczekam.

medal

Share

• Recently Browsing   1 member

• Create New...