Posted February 24, 2022 Proszę, aby nie umieszczać tutaj politycznych komentarzy, bo nie jest to odpowiednie miejsce. "1.1.21. Any form of political or religious discussion liable to cause dissent." "1.1.2. Start or participate in flame wars, intentionally derail a topic, or post useless spam messages in moderated areas." Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 3 hours ago, wisielec said: Jezu Niemiłosierny, Bambus narzeka na samoloty? A co to Ty mi ostatnio radziłeś kolego? BIERZ PLOTY! XD aaa-hahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa... nie mogę. Jakbyś chociaż mógł zacytować :/, ale to chyba zbyt trudne, bo wtedy mógłbym się odnieść do tego co napisałem. 3 hours ago, wisielec said: Po takiej nieobecności taka sytuacja - IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek. A ja wielokrotnie tłumaczyłem jak do niego strzelać, widać nie dokładnie czytasz to co do Ciebie piszę 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... kowan69 2,456 Report post Posted April 19, 2017 To nie to samo zdjęcie co ostatnio? Wygląda to na wydarzenie na miarę jakbyś zastrzelił ostatniego bossa w grze, a potem to już tylko napisy końcowe. 5 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 29 minutes ago, kowan69 said: To nie to samo zdjęcie co ostatnio? Wygląda to na wydarzenie na miarę jakbyś zastrzelił ostatniego bossa w grze, a potem to już tylko napisy końcowe. Bo jakbyś wiedział nie często jest symka Tygrysem II H, aktualnie nie mam czasu na grę a dodatkowo IS-6 na SB nie są tak popularne 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... wisielec 141 Report post Posted April 19, 2017 6 hours ago, EvilBambus said: Jakbyś chociaż mógł zacytować :/, ale to chyba zbyt trudne, bo wtedy mógłbym się odnieść do tego co napisałem. A ja wielokrotnie tłumaczyłem jak do niego strzelać, widać nie dokładnie czytasz to co do Ciebie piszę A Ty najwidoczniej nadal nie potrafisz zrozumieć do czego się odnoszę. Pociski wchodzą, owszem ale tylko jeśli nie trafią w wizjer czy w km. Oba elementy POCHŁANIAJĄ CAŁĄ SIŁĘ UDERZENIA. Kropka. Jeśli pocisk trafi centymetr obok, to wchodzi do środka, nawet nie pyta o pozwolenie i nie puka. Ergo - popsuty model zniszczenia/hitbox. Jeżeli nadal będziesz pisał że to normalne,nie jest błędem, albo że trzeba nauczyć się strzelać to z Tobą więcej nie dyskutuję. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 9 minutes ago, wisielec said: A Ty najwidoczniej nadal nie potrafisz zrozumieć do czego się odnoszę. Pociski wchodzą, owszem ale tylko jeśli nie trafią w wizjer czy w km. Oba elementy POCHŁANIAJĄ CAŁĄ SIŁĘ UDERZENIA. Kropka. Jeśli pocisk trafi centymetr obok, to wchodzi do środka, nawet nie pyta o pozwolenie i nie puka. Ergo - popsuty model zniszczenia/hitbox. Jeżeli nadal będziesz pisał że to normalne,nie jest błędem, albo że trzeba nauczyć się strzelać to z Tobą więcej nie dyskutuję. . . . "IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek." Chyba najważniejsze słowa tej wypowiedzi zaznaczyłem. Skoro uważasz, że są ze "stalinium" to po co tam strzelasz :v. Jeśli coś nie wjedzie z około 3 razy to już praktycznie nigdy tam nie wejdzie więc nie opłaca się tam strzelać, chyba tak podpowiada logika i szukamy innych weakspotów, póki co najbardziej zauważalnym są te 2 włazy a zwłaszcza lewy który załatwia is-6 na hita. Nie obchodzi mnie co jest zepsute na polu walki czy hitbox czy model zniszczeń, jeśli mam z czymś walczyć to znajduję jego słabe punkty tam go zawsze strzelam - zabijam i nie przejmuję się resztą. 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 11 hours ago, EvilBambus said: . . . "IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek." Chyba najważniejsze słowa tej wypowiedzi zaznaczyłem. Skoro uważasz, że są ze "stalinium" to po co tam strzelasz :v. Jeśli coś nie wjedzie z około 3 razy to już praktycznie nigdy tam nie wejdzie więc nie opłaca się tam strzelać, chyba tak podpowiada logika i szukamy innych weakspotów, póki co najbardziej zauważalnym są te 2 włazy a zwłaszcza lewy który załatwia is-6 na hita. Nie obchodzi mnie co jest zepsute na polu walki czy hitbox czy model zniszczeń, jeśli mam z czymś walczyć to znajduję jego słabe punkty tam go zawsze strzelam - zabijam i nie przejmuję się resztą. A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... sir_Samuel_Vimes 53 Report post Posted April 20, 2017 12 minutes ago, wisielec said: A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... Sprawia przyjemność - właścicielom IS-6 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 Z innej bajki.. dlaczego Mig15bis w wersji niemieckiej, na marginesie-ruski jest tylko innego koloru, kosztuje SZEŚĆ I PÓŁ RAZY WIĘCEJ podczas naprawy?! No RU bias, co? To samo z SPA, cała linia RU kosztuje mniej niż tier 4-5 szkopów. Plus znerfili ammo do tychże pojazdów! Co oni, z ch.... się na głowy pozamieniali? To ma być balans? Natomiast ZSU nadal ma się świetnie i na strzał zdejmuje Leo1. Piknie, przecudnie. Dochodzi do takiej paranoi, że najlepszym niszczycielem Leopardów jest ZSU, nawet od przodu go serią kasują. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... sir_Samuel_Vimes 53 Report post Posted April 20, 2017 2 minutes ago, wisielec said: Z innej bajki.. dlaczego Mig15bis w wersji niemieckiej, na marginesie-ruski jest tylko innego koloru, kosztuje SZEŚĆ I PÓŁ RAZY WIĘCEJ podczas naprawy?! No RU bias, co? To samo z SPA, cała linia RU kosztuje mniej niż tier 4-5 szkopów. Plus znerfili ammo do tychże pojazdów! Co oni, z ch.... się na głowy pozamieniali? To ma być balans? Natomiast ZSU nadal ma się świetnie i na strzał zdejmuje Leo1. Piknie, przecudnie. Dochodzi do takiej paranoi, że najlepszym niszczycielem Leopardów jest ZSU, nawet od przodu go serią kasują. Za wikipedią: Gaijin Entertainment – rosyjskie studio produkujące gry komputerowe, założone w 2002 roku w Moskwie. A teraz jeszcze raz zadaj to pytanie.... 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... Guest Report post Posted April 20, 2017 12 hours ago, EvilBambus said: szukamy innych weakspotów Po prawo od działa patrząc na IS-6 wchodzi aż miło. Tylko trzeba najpierw w hangarze prześwietlić, bo są miejsca z podwójnym pancerzem. Już nie jednego pewniaka w IS-6 zniszczyłem jednym strzałem w to miejsce i to z APCBC. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 25 minutes ago, wisielec said: A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... Tylko Bambus też ma problemy ze zniszczeniem tego ISa, tak jak każdy inny jego przeciwnik. Znajomość weakspotów to jedno, a ich wielkość to druga sprawa. To że wie jak go zniszczyć, nie jest równoznaczne z tym że jest to łatwe. @EvilBambus cierpi na takie niedopowiedzenia. Pisał wcześniej że ULQ nie daje przewagi na randomie i wraz rodziło to wymianę zdań. Później między wierszami wyłapałem, że on tak twierdzi, bo większość grających na randomach to kiepscy grajkowie ( co nie jest żadnym zaskoczeniem, a wręcz oczywistością, bo to nie żadna proliga, tylko random w grze f2p) i nie potrafi wykorzystać przewagi trybu ULQ. Mimo że w ogólnym rozrachunku zdanie jest podobne, to i tak rodzi dyskusję, przez te jego niedopowiedzenia. Edited April 20, 2017 by kowan69 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 5 minutes ago, kowan69 said: Tylko Bambus też ma problemy ze zniszczeniem tego ISa, tak jak każdy inny jego przeciwnik. Znajomość weakspotów to jedno, a ich wielkość to druga sprawa. To że wie jak go zniszczyć, nie jest równoznaczne z tym że jest to łatwe. Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. 3 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 7 minutes ago, galakty said: Po prawo od działa patrząc na IS-6 wchodzi aż miło. Tylko trzeba najpierw w hangarze prześwietlić, bo są miejsca z podwójnym pancerzem. Już nie jednego pewniaka w IS-6 zniszczyłem jednym strzałem w to miejsce i to z APCBC. Chyba, że trafisz w wizjer, wtedy dupa. Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Czy oni nie kumają, że robią wszystko aby zniechęcić graczy? takie nachalne pchanie w kierunku premium tylko szkodzi. #russianlogic 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 6 minutes ago, b7a said: Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. np taki BAMBULANCE ))) wrzucilbym ale znalezc nie moge.. moze ktos cos .. :P @wisielec pewno sporo ludkow bedzie mialo te gifty.. ja sie tylko czaje na tego latawca za 6x zadanie :p no wiesz nie musisz miec tych samolotow/czolgow.. nie sa obowiazkowe do gry.. a jak chcesz to trza zapracowac(przynerdzic) tylko ze ich ceny we wronach to juz troszku przesada :p Edited April 20, 2017 by LuftMaus Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 3 minutes ago, wisielec said: Chyba, że trafisz w wizjer, wtedy dupa. Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Czy oni nie kumają, że robią wszystko aby zniechęcić graczy? takie nachalne pchanie w kierunku premium tylko szkodzi. #russianlogic Kroniki i w ogóle wszelkiej maści eventy to osobny temat i do tego akurat nie mieszałbym dystrybucji czołgów premium. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 zdenerwowac potrafi? potrafi wiec do tematu pasuje))) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 12 minutes ago, wisielec said: Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Odpuściłem sobie Kroniki - wg mnie te konkretne nagrody są nieadekwatne do poniesionego wysiłku i irytacji. Może gdyby Gaijin dał więcej możliwości, np.: "w czasie tego eventu macie szansę zdobyć te 4 wehikuły lub 1-2 z poprzednich eventów", to bym się przemógł i je robił. Edited April 20, 2017 by b7a 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 Oczywiście. Sposób na realizację tych eventów potrafi być denerwujący i jak najbardziej w kanon denerwującej gry się wpisuje. Ja bym tylko nie mieszał w to czołgów premium, bo ani T29, ani Isa-6, czy nawet Ru-251 tam w ogóle nie ma. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 premki to nie tylko wyzsze ery... ja tam lubie lolki i inne niskoerowe zabawki bo po prostu sa fajne))) wczoraj byla okazja zeby sobie fabryke potrenowac (naogladalem sie jej z powietrza :p zadania zrobilem na RB (lotniczym) a pozniej popykalo sie troche teciakami na symce) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 Wg mnie istnieje związek między eventami a sprzedażą premium wehikułów. Tylko ten związek nie jest "bezpośredni": "jeśli rozgrywka tak bardzo <<daje w kość>> przy eventach, to jaki sens jest kupować cokolwiek do tej gry?". I w tym sensie eventy podkopują sprzedaż premium itemów / waluty. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 20, 2017 1 hour ago, b7a said: Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. Jak wróce to wrzucę bo mam ;P 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... ni66asKILLER 895 Report post Posted April 20, 2017 8 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 inb4 v3.0 ))) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... arkula 875 Report post Posted April 20, 2017 47 minutes ago, EvilBambus said: Jak wróce to wrzucę bo mam ;P A ja czekam na kontrę np. Kowana z filmami jak ginie od bomb i jak jego posicki się od wszystkiego odbijają. Bo twoje filmy bambus są nudne. 6 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... zomeer 819 Report post Posted April 20, 2017 1 hour ago, b7a said: Odpuściłem sobie Kroniki - wg mnie te konkretne nagrody są nieadekwatne do poniesionego wysiłku i irytacji. Może gdyby Gaijin dał więcej możliwości, np.: "w czasie tego eventu macie szansę zdobyć te 4 wehikuły lub 1-2 z poprzednich eventów", to bym się przemógł i je robił. Przecież możesz zdobyć te 4 maszyny więc o co chodzi? :P A zadania w sumie proste. 30 40 fragów to przecież 5-6 gier (dla bambusa 1 może 2) 10 fragów w 1 bitwie to banał samolotami szczególnie. Dalej zostaje Ci wybranie 1 z 3 wariantów. Masz z kim to robisz SP. Nie masz nikogo to robisz win'y albo top 1. Jak ogarniesz mechanikę eventu to 11 gier i masz 10 wygranych 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options... Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next Page 5 of 732 Share More sharing options... Followers 9
ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 3 hours ago, wisielec said: Jezu Niemiłosierny, Bambus narzeka na samoloty? A co to Ty mi ostatnio radziłeś kolego? BIERZ PLOTY! XD aaa-hahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaa... nie mogę. Jakbyś chociaż mógł zacytować :/, ale to chyba zbyt trudne, bo wtedy mógłbym się odnieść do tego co napisałem. 3 hours ago, wisielec said: Po takiej nieobecności taka sytuacja - IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek. A ja wielokrotnie tłumaczyłem jak do niego strzelać, widać nie dokładnie czytasz to co do Ciebie piszę 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kowan69 2,456 Report post Posted April 19, 2017 To nie to samo zdjęcie co ostatnio? Wygląda to na wydarzenie na miarę jakbyś zastrzelił ostatniego bossa w grze, a potem to już tylko napisy końcowe. 5 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 29 minutes ago, kowan69 said: To nie to samo zdjęcie co ostatnio? Wygląda to na wydarzenie na miarę jakbyś zastrzelił ostatniego bossa w grze, a potem to już tylko napisy końcowe. Bo jakbyś wiedział nie często jest symka Tygrysem II H, aktualnie nie mam czasu na grę a dodatkowo IS-6 na SB nie są tak popularne 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wisielec 141 Report post Posted April 19, 2017 6 hours ago, EvilBambus said: Jakbyś chociaż mógł zacytować :/, ale to chyba zbyt trudne, bo wtedy mógłbym się odnieść do tego co napisałem. A ja wielokrotnie tłumaczyłem jak do niego strzelać, widać nie dokładnie czytasz to co do Ciebie piszę A Ty najwidoczniej nadal nie potrafisz zrozumieć do czego się odnoszę. Pociski wchodzą, owszem ale tylko jeśli nie trafią w wizjer czy w km. Oba elementy POCHŁANIAJĄ CAŁĄ SIŁĘ UDERZENIA. Kropka. Jeśli pocisk trafi centymetr obok, to wchodzi do środka, nawet nie pyta o pozwolenie i nie puka. Ergo - popsuty model zniszczenia/hitbox. Jeżeli nadal będziesz pisał że to normalne,nie jest błędem, albo że trzeba nauczyć się strzelać to z Tobą więcej nie dyskutuję. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 19, 2017 9 minutes ago, wisielec said: A Ty najwidoczniej nadal nie potrafisz zrozumieć do czego się odnoszę. Pociski wchodzą, owszem ale tylko jeśli nie trafią w wizjer czy w km. Oba elementy POCHŁANIAJĄ CAŁĄ SIŁĘ UDERZENIA. Kropka. Jeśli pocisk trafi centymetr obok, to wchodzi do środka, nawet nie pyta o pozwolenie i nie puka. Ergo - popsuty model zniszczenia/hitbox. Jeżeli nadal będziesz pisał że to normalne,nie jest błędem, albo że trzeba nauczyć się strzelać to z Tobą więcej nie dyskutuję. . . . "IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek." Chyba najważniejsze słowa tej wypowiedzi zaznaczyłem. Skoro uważasz, że są ze "stalinium" to po co tam strzelasz :v. Jeśli coś nie wjedzie z około 3 razy to już praktycznie nigdy tam nie wejdzie więc nie opłaca się tam strzelać, chyba tak podpowiada logika i szukamy innych weakspotów, póki co najbardziej zauważalnym są te 2 włazy a zwłaszcza lewy który załatwia is-6 na hita. Nie obchodzi mnie co jest zepsute na polu walki czy hitbox czy model zniszczeń, jeśli mam z czymś walczyć to znajduję jego słabe punkty tam go zawsze strzelam - zabijam i nie przejmuję się resztą. 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 11 hours ago, EvilBambus said: . . . "IS6 is broken. Dlaczemu spytacie? Ano coś mi się widzi, że ma km i wizjer ze stalinium. Wielokrotnie próbowałem ubić to cudo techniki. Na nic. Pociski pochłaniane są przez wizjer lub km, dzięki czemu powierzchnia wrażliwa na strzały jest jeszcze mniejsza... ot, takie jaja Wielkanocne i Lany Poniedziałek." Chyba najważniejsze słowa tej wypowiedzi zaznaczyłem. Skoro uważasz, że są ze "stalinium" to po co tam strzelasz :v. Jeśli coś nie wjedzie z około 3 razy to już praktycznie nigdy tam nie wejdzie więc nie opłaca się tam strzelać, chyba tak podpowiada logika i szukamy innych weakspotów, póki co najbardziej zauważalnym są te 2 włazy a zwłaszcza lewy który załatwia is-6 na hita. Nie obchodzi mnie co jest zepsute na polu walki czy hitbox czy model zniszczeń, jeśli mam z czymś walczyć to znajduję jego słabe punkty tam go zawsze strzelam - zabijam i nie przejmuję się resztą. A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sir_Samuel_Vimes 53 Report post Posted April 20, 2017 12 minutes ago, wisielec said: A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... Sprawia przyjemność - właścicielom IS-6 4 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 Z innej bajki.. dlaczego Mig15bis w wersji niemieckiej, na marginesie-ruski jest tylko innego koloru, kosztuje SZEŚĆ I PÓŁ RAZY WIĘCEJ podczas naprawy?! No RU bias, co? To samo z SPA, cała linia RU kosztuje mniej niż tier 4-5 szkopów. Plus znerfili ammo do tychże pojazdów! Co oni, z ch.... się na głowy pozamieniali? To ma być balans? Natomiast ZSU nadal ma się świetnie i na strzał zdejmuje Leo1. Piknie, przecudnie. Dochodzi do takiej paranoi, że najlepszym niszczycielem Leopardów jest ZSU, nawet od przodu go serią kasują. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
sir_Samuel_Vimes 53 Report post Posted April 20, 2017 2 minutes ago, wisielec said: Z innej bajki.. dlaczego Mig15bis w wersji niemieckiej, na marginesie-ruski jest tylko innego koloru, kosztuje SZEŚĆ I PÓŁ RAZY WIĘCEJ podczas naprawy?! No RU bias, co? To samo z SPA, cała linia RU kosztuje mniej niż tier 4-5 szkopów. Plus znerfili ammo do tychże pojazdów! Co oni, z ch.... się na głowy pozamieniali? To ma być balans? Natomiast ZSU nadal ma się świetnie i na strzał zdejmuje Leo1. Piknie, przecudnie. Dochodzi do takiej paranoi, że najlepszym niszczycielem Leopardów jest ZSU, nawet od przodu go serią kasują. Za wikipedią: Gaijin Entertainment – rosyjskie studio produkujące gry komputerowe, założone w 2002 roku w Moskwie. A teraz jeszcze raz zadaj to pytanie.... 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Report post Posted April 20, 2017 12 hours ago, EvilBambus said: szukamy innych weakspotów Po prawo od działa patrząc na IS-6 wchodzi aż miło. Tylko trzeba najpierw w hangarze prześwietlić, bo są miejsca z podwójnym pancerzem. Już nie jednego pewniaka w IS-6 zniszczyłem jednym strzałem w to miejsce i to z APCBC. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 25 minutes ago, wisielec said: A teraz weź poprawkę na zwykłego gracza i powiedz ile razy na 10 udaje mu się w te włazy trafić w czasie walki albo jak na takiego ISa wyjedzie... a może jednak gra jest dedykowana takim pro-expertom jak Ty? Rozumy pozjadałeś. Nie twierdzę, że się go zniszczyć nie da i że Ty problemów z tym nie masz, ale jak już wspominałem w poprzednim wątku, jesteś promilem społeczności, a gra ma sprawiać przyjemność a nie upodobnić się do wakacji Prometeusza na skale.... Tylko Bambus też ma problemy ze zniszczeniem tego ISa, tak jak każdy inny jego przeciwnik. Znajomość weakspotów to jedno, a ich wielkość to druga sprawa. To że wie jak go zniszczyć, nie jest równoznaczne z tym że jest to łatwe. @EvilBambus cierpi na takie niedopowiedzenia. Pisał wcześniej że ULQ nie daje przewagi na randomie i wraz rodziło to wymianę zdań. Później między wierszami wyłapałem, że on tak twierdzi, bo większość grających na randomach to kiepscy grajkowie ( co nie jest żadnym zaskoczeniem, a wręcz oczywistością, bo to nie żadna proliga, tylko random w grze f2p) i nie potrafi wykorzystać przewagi trybu ULQ. Mimo że w ogólnym rozrachunku zdanie jest podobne, to i tak rodzi dyskusję, przez te jego niedopowiedzenia. Edited April 20, 2017 by kowan69 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 5 minutes ago, kowan69 said: Tylko Bambus też ma problemy ze zniszczeniem tego ISa, tak jak każdy inny jego przeciwnik. Znajomość weakspotów to jedno, a ich wielkość to druga sprawa. To że wie jak go zniszczyć, nie jest równoznaczne z tym że jest to łatwe. Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. 3 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
wisielec 141 Report post Posted April 20, 2017 7 minutes ago, galakty said: Po prawo od działa patrząc na IS-6 wchodzi aż miło. Tylko trzeba najpierw w hangarze prześwietlić, bo są miejsca z podwójnym pancerzem. Już nie jednego pewniaka w IS-6 zniszczyłem jednym strzałem w to miejsce i to z APCBC. Chyba, że trafisz w wizjer, wtedy dupa. Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Czy oni nie kumają, że robią wszystko aby zniechęcić graczy? takie nachalne pchanie w kierunku premium tylko szkodzi. #russianlogic 2 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 6 minutes ago, b7a said: Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. np taki BAMBULANCE ))) wrzucilbym ale znalezc nie moge.. moze ktos cos .. :P @wisielec pewno sporo ludkow bedzie mialo te gifty.. ja sie tylko czaje na tego latawca za 6x zadanie :p no wiesz nie musisz miec tych samolotow/czolgow.. nie sa obowiazkowe do gry.. a jak chcesz to trza zapracowac(przynerdzic) tylko ze ich ceny we wronach to juz troszku przesada :p Edited April 20, 2017 by LuftMaus Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 3 minutes ago, wisielec said: Chyba, że trafisz w wizjer, wtedy dupa. Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Czy oni nie kumają, że robią wszystko aby zniechęcić graczy? takie nachalne pchanie w kierunku premium tylko szkodzi. #russianlogic Kroniki i w ogóle wszelkiej maści eventy to osobny temat i do tego akurat nie mieszałbym dystrybucji czołgów premium. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 zdenerwowac potrafi? potrafi wiec do tematu pasuje))) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 (edited) 12 minutes ago, wisielec said: Ktoś z was robi zadania Kroniki Wojennej? Ja odpuszczam, trzeba być chyba zombie, żeby to zrobić. Naprawdę #gaijin chyba nie widzą jak prowadzić model gry F2P. Ostatnio namęczyłem się przy Sturmvogel i nie zamierzam powtarzać. Jestm naprawdę ciekaw jaki odsetek ludzi to wyfarmi. Odpuściłem sobie Kroniki - wg mnie te konkretne nagrody są nieadekwatne do poniesionego wysiłku i irytacji. Może gdyby Gaijin dał więcej możliwości, np.: "w czasie tego eventu macie szansę zdobyć te 4 wehikuły lub 1-2 z poprzednich eventów", to bym się przemógł i je robił. Edited April 20, 2017 by b7a 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kowan69 2,456 Report post Posted April 20, 2017 Oczywiście. Sposób na realizację tych eventów potrafi być denerwujący i jak najbardziej w kanon denerwującej gry się wpisuje. Ja bym tylko nie mieszał w to czołgów premium, bo ani T29, ani Isa-6, czy nawet Ru-251 tam w ogóle nie ma. Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 premki to nie tylko wyzsze ery... ja tam lubie lolki i inne niskoerowe zabawki bo po prostu sa fajne))) wczoraj byla okazja zeby sobie fabryke potrenowac (naogladalem sie jej z powietrza :p zadania zrobilem na RB (lotniczym) a pozniej popykalo sie troche teciakami na symce) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
b7a 2,564 Report post Posted April 20, 2017 Wg mnie istnieje związek między eventami a sprzedażą premium wehikułów. Tylko ten związek nie jest "bezpośredni": "jeśli rozgrywka tak bardzo <<daje w kość>> przy eventach, to jaki sens jest kupować cokolwiek do tej gry?". I w tym sensie eventy podkopują sprzedaż premium itemów / waluty. 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ULQ_LOVER 6,212 Report post Posted April 20, 2017 1 hour ago, b7a said: Proszę, nie wypisuj takich rzeczy bo jako odpowiedź pojawi się filmik, screen lub jakiś mem. Jak wróce to wrzucę bo mam ;P 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
ni66asKILLER 895 Report post Posted April 20, 2017 8 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
LuftMaus 6,165 Report post Posted April 20, 2017 inb4 v3.0 ))) Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
arkula 875 Report post Posted April 20, 2017 47 minutes ago, EvilBambus said: Jak wróce to wrzucę bo mam ;P A ja czekam na kontrę np. Kowana z filmami jak ginie od bomb i jak jego posicki się od wszystkiego odbijają. Bo twoje filmy bambus są nudne. 6 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
zomeer 819 Report post Posted April 20, 2017 1 hour ago, b7a said: Odpuściłem sobie Kroniki - wg mnie te konkretne nagrody są nieadekwatne do poniesionego wysiłku i irytacji. Może gdyby Gaijin dał więcej możliwości, np.: "w czasie tego eventu macie szansę zdobyć te 4 wehikuły lub 1-2 z poprzednich eventów", to bym się przemógł i je robił. Przecież możesz zdobyć te 4 maszyny więc o co chodzi? :P A zadania w sumie proste. 30 40 fragów to przecież 5-6 gier (dla bambusa 1 może 2) 10 fragów w 1 bitwie to banał samolotami szczególnie. Dalej zostaje Ci wybranie 1 z 3 wariantów. Masz z kim to robisz SP. Nie masz nikogo to robisz win'y albo top 1. Jak ogarniesz mechanikę eventu to 11 gier i masz 10 wygranych 1 Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Best answer
Posted
Proszę, aby nie umieszczać tutaj politycznych komentarzy, bo nie jest to odpowiednie miejsce.
"1.1.21. Any form of political or religious discussion liable to cause dissent."
"1.1.2. Start or participate in flame wars, intentionally derail a topic, or post useless spam messages in moderated areas."
Recently Browsing 1 member