Sign in to follow this  
HelIblazer

Primele imagini cu MiG-3 din următorul update.

War Thunder vă prezintă primele imagini cu Mig-3 - avion sovietic de înaltă altitudine - unul dintre avioanele ce vor fi introduse în următorul update.

 

MiG-3

 

MiG-3 a fost un avion rusesc conceput ca și interceptor de înaltă altitudine.

 

Primele teste ale avionului au fost începute in 1940. Deși MiG-3-ul era un avion greu pentru vremea aceea (3 tone) putea ajunge la o viteză de 640 Km/ora, fiind la aceea vreme cel mai rapid avion care să fie fabricat în masă. În 1940/41 părea un avion extrem de promițător.

 

La începerea verii lui 1941 multe escadrile rusești au primit noul avion, dar foarte puțini piloți aveau experiență în a-l zbura, cu atât mai mult cu cât aceștia fiind obișnuiți să zboare în biplane trebuiau practic să învețe să zboare din nou, iar vremea din păcate nu le-a permis să întrunească orele necesare de zbor pentru a deveni eficienți pe el. În primele zile ale Operațiunii Barbarossa peste 1000 de MiG-uri au fost distruse pe aeropoartele sovietice, majoritatea în urma bombardamentelor de artilerie.

 

                                                                                               [attachment=11523:2.jpg][attachment=11524:3.jpg][attachment=11525:5.jpg]

 

Din păcate MiG-3 nu avea manevrabilitatea necesară de a fi un avion eficient la altitudine medie și joasă, altitudinea tipică de lupta a frontului de est. Totuși, acesta și-a dovedit valoarea incă din primele zile ale războiului. Pe 23 iunie 1941 locotenentul major Leonid Ivanov a atacat 8 avioane Me 109 ce îi atacau aerodromul. Acesta a reușit să doboare 3 avioane germane și să-l acroșeze pe al patrulea, pierzându-și viața în proces.

 

Cunoscutul pilot sovietic Alexander Pokryshkin  a zburat pe un MiG-3 la începutul războiului (până să treacă pe Airacobra). În prima săptămână de lupta acesta a doborât trei avioane Me 109, două Hs 126 și un Ju 88.

 

Producția de MiG-3-uri s-a oprit în Decembrie 1941. Principalul motiv din spatele deciziei era că fabrica care producea motoarele AM-35A producea de asemenea motoare AM-38 nevoite pentru IL-2, iar prioritatea avioanelor de atac era mai mare.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.