Kulcsos12

Knight of the Sea
 • Content count

  2,141
 • Joined

 • Last visited

medal medal medal medal medal

Community Reputation

731 Excellent

About Kulcsos12

 • Rank
  Air commodore

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Monor, Hungary

Recent Profile Visitors

5,679 profile views
 1. Én ma a Chi-Nu II-vel mentem pár kört RB-n. Disneyland-en 3 foglalás, 7 kill, prémium tank, prium fiók, győzelem... 9000RP. Eleve prémium fiók nélkül csak 4500 lenne, ami elég nevetséges ikyen teljesítményért... Ezen kívül majdnem minden meccset nyertem 3-5 killel. Átlagolva 4-5000RP-t kapok a Rank4-es tank kifejlesztésébe. Még jó, hogy jó a winrate BR 4.0 környékén. (Type5 cannon)
 2. Háh! Lehet, hogy már holnap jön a frissítés. Az összesítő hírt csak a frissítés előtt 1-2 nappal szokták kirakni. Szóval...
 3. Majd meglátjuk mennyire "Kulcsosbarát" lesz a gép festés közben. Ha viszonylag könnyen festhető, akkor lehet, hogy több variánst is lefestek. Csak előbb még pár gépet be kell fejeznem, amit külön kértek. (Feltörtem, mint a talajvíz. )
 4. És felmerül a kérdés, hogy ha a T32-nek vastagabb, de kisebb felületű a páncélja, akkor miért nem láttam egyet sem IDÉN?!?! Nem kicsit jobb a T29/T34 a T32-nél, minden adat ellenére....
 5. Én csak egy bővítményt telepítettem, így minden youtube videó alatt ott van a download gomb. Csak ki kell választanom, milyen formátumban akarom letölteni.
 6. A jelenlegi RB-nek a spawn rendszere a legnagyobb hibája. Ha valakit a csata elején kilőnek, nem valószínű, hogy vissza tud jönni, vagy legjobb esetben is csak légvédelemmel. A csata végén létszik is a statisztikán, hogy a csapat fele 0 killt szerzett, míg a top5 meg messze elhúzott, de vesztett közben vagy 3-4 járművet is. És mivel a csata elején nem nagyon van mozgás a spawn pont és a front között, így a spawnkillerek is könnyedén el tudják érni a spawn pontokat, aminek megint csak nem kellene így lennie. Ha egy EC-hez hasonlóan nem pontokat kellene gyűjteni a tankok behozásához, hanem időlimitesek lennének, de végtelen darabszámmal, az sok mindent megoldana. Egyrészt folyamatos lenne az utánpótlás a front és a spawn pontok között. Így a spawnkillerek is nehezebben fészkelik be magukat, de még ha sikerül is, 2-3 respawn alatt ki lehetne iktatni őket. Másrészt a játékélményen is sokat dob, ha nem egyfolytában csatára vársz, hanem rögtön vissza tudsz lépni a csatába.
 7. Köszönöm! Akkor a felső képhez hasonló mintájú lesz.
 8. Információra van szükségem a magyar BR.20-szal kapcsolatban. Annyit tudok, hogy 2db volt a miénk (B.451, B.452), de azok is BR.20M-ek voltak DR helyett. A kinézetükről eddig csak csak rajzokat találtam, fotót nem. @Hebime, van valami a galériádban?
 9. Igen, és valószínűleg egy microlag miatt volt az egész. Nem véletlenül megy vissza a lövedék oda, ahonnan bement a tankba, és onnantól számítva robban fel helyesen. Ha valóban így röpködött volna a lövedék, akkor már a lőszerrekesznél berobbantotta volna az egész tankot.
 10. CDK-ból már kimentettem a fájlokat
 11. Khm... G.91 R/1-nek van egy amcsi festése is a CDK-ban. Azt nem tudni, hogy külön amcsi gép lesz-e, vagy csak egy unlockolható skin.
 12. Ezt a mapot is úgy alakítják, hogy az oroszoknál legyen az előny? Következőnek hova tesznek be "flank rivert"? Kurszkra?
 13. Pedig a Sheridan alatt lenne a helye. Semmi köze a TD-khez, sem feladatkör, sem fejlesztés terén. Gaijin logic.
 14. Persze ilyenkor megy éjszakás műszakba az ember... -.-'
 15. Ha jól emlékszem javaslat is volt róluk, amit át is tettek a "Passed" topikba.
 16. Köszöm, hogy leírtad helyettem. Azt hittem, hogy csak én spekulok. Elöször M56-nál tűnt fel pár hónapja. Minden találat begyújtott valamit. Még a géppuska-tűz is. De miután meglett ,csak a legénység elhullása volt végzetes. STA-1-nél szintén. Minden vacaktól leégett, de ez már a múlté.
 17. Nem is kellünk mi ide. Tök jól elbeszélgetsz magaddal.
 18. Kb én is így vagyok ezzel. Sanszos hogy az olasz ágat a bombázókkal fog feloldni. SB-n. A vadászokat meg TankRB-n. Már csak a magyar nyelv megjelenése hiányzik.
 19. Nem kell. Bőven elég ha a pályán lévő bokrokat használod. Már ha vannak. Sunyizni kell vele, mint a T92-vel. Akármilyen jó pozíciót is találsz magadnak, ha észrevesznek el kell tűnni onnan. Árkádba nyilván értelmetlen bevinni.
 20. És mégis mi a popsinak? Töltsék le a kedves playerek a német patton festéseket WTLive-ról és használják azokat. Semmi értelme össze-vissza kopizni a tankokat. Vagy akkor kapcsolják ki a TK büntetéseket. Nehogymár én szívjak, mert nem látom 1km-ről, milyen színűre van festve az a szerencsétlen. Így is szopatnak a tigrisek, mert összekeverik egy ST-A1-et... valamivel.
 21. És ez miért is baj? (Hülye vagyok a technikai dolgokhoz, szóval ez nekem nem mond semmit...)
 22. A jelenlegi világháborús arzenálon már nem nagyon van mit foltozni. Egy-két tank még hiányzik, de a legtöbbje már bent van. Csak nézd meg az utóbbi frissítések és eventek tankjait. Ami nem tier5-ös, az mind prototípus, vagy csatát nem látott nullszériás példány. Azt sem tehetik meg, hogy csak és kizárólag az új olasz vagy francia ágra fókuszálnak, mert sokakat meg az nem érdekel. A modern tankokban van Gaijin jövője. Ez látszódott is az áprilisi eventen, ráadásul sok játékost fog átcsábítani WoT2-ből. Én meg merném kockáztatni, hogy még idén lesz Tier6.
 23. A G.91Y is 2x30mm-es DEFA gépágyúval volt szerelve, ami viszont olasz használatban volt, az R/3-mal ellentétben.
 24. Átlagosan mekkora IQ-ja van egy átlagos szimesnek? Miért kell külön diploma ahhoz, hogy egy német tankkal játszó szimes rájöjjön, hogy ha egy német-japán csapatban meglát egy "ismeretlen" tankot, aminek az oldalán ott virít a japán zászló, ráadásul még csata kezdete után 2-3 percen belül meglátja, amint háttal áll neki, és pont arra megy, mint amerre ő akarna menni, akkor az valószínűleg csapattárs? És hiába írom be chatbe, hogy "Don't shot me", "Don't shot the ST-A1", stb. csak lő tovább. Még akkor sem esik le nekik, mikor rádión megadom a pozícióm, mert akkor meg elkapja őket a hős védelmező láz, és gyorsan kilőnek, mert "ott valahol mellette egy csapattárs". Tényleg ennyire hülyék a német szimesek?
 25. Nem is tudtam, hogy a Ranján a pálya szélét határoló vaskerítések átlőhetetlenek. Egy idióta Centurio valahogy átmászott egy ilyenen, de fennakadt rajta. Olyan szépen látszódott a hasa, de az istennek se tudtam meglőni, mert megvédte az amúgy igencsak hézagos kerítés. Persze míg én a prédámmal játszottam, hogy ő legyen a 6. áldozat, egy IS-6 kilőtt. Fene se gondolta, hogy én vagyok az utolsó tank a csapatban. Az ellenfélnek már csak egy háromszög méretű tickete volt, és vesztettünk.
 26. Én majd arra leszek kíváncsi, hogy a WW módban mekkora szerepet fognak kapni a századok, illetve egy magányos játékos egyáltalán be tud-e majd lépni a csatába. Egyelőre eléggé "Század Csata 2.0" szaga van a dolognak...
 27. Nem véletlenül ugyanaz a kezdőbetűje Gaijinnak is és a Gonosznak is.
 28. Nem kívülálló program, és nem futtatja magát rejtve. A Kliensed beállításai között alapértelmezetten be van pipálva, így a GAgent figyeli a frissítéseket, és automatikusan letölti, amíg te mással foglalkozol a gépeden. Ha nem tetszik, akkor kapcsold ki a kliensben. Ennyi. Amúgy a WarGaming is használ ilyen programot, csak az Game Updaternek nevezte el. Ugyanazt csinálja mindkét program.
 29. He 111 B.701 1940, Magyarország 1940-ben 12db He 111-et kaptunk a németektől a 3/II. bombázórepülő-osztály (3/4. "Sárkány" és 3/5. "Hüvelyk Matyi" bombázószázadok) feltöltésére. A gépek megkapták a "magyar tarka" festést, az akkor használatban lévő ék alakú felségjelzést, illetve a B.701 - B.712 lajstromszámot. Míg a legénység átképzésben volt, a légierőt 1941-ben átszervezték, így a gépek végül a távolfelderítő osztályokhoz kerültek, ahol megkapták az F.7+01 - F.7+12 lajstromszámot. A lent letölthető csomagban megtaláljátok mindhárom He 111-re elkészített festést (egy mappában), így a festést mindhárom gépen használhatjátok. Link: http://live.warthunder.com/post/606590/en/ Köszönet @Hebime-nek a helyes színárnyalatok megtalálásáért, illetve a háttérinformációkért!
 30. esemény

  Hát nem tudom. Az én Katyusámnak van egy 4mm-es páncéllemeze a szélvédő előtt. Azt kis kaliberű géppuskával nem nagyon lövöd át messziről.
 31. Ez kb olyan, mint mikor én a Panther II-t maxoltam. Ha az oroszok ellen mentünk, akkor csupa T54, IS-3, ha meg velünk voltak, akkor csak IS-2 és T-34/85 volt.
 32. 10 csata ST-A1-gyel kb 1 óra alatt RB-n. Csak a mihez tartás végett: Ez összesen 7948 RP a modulokba, ami kb 11k RP a Type 61-be.
 33. Az, hogy én mire mennyit költök az az én magánügyem, ahogy az meg a Tiéd, hogy Te mennyit költesz játékokra. Nem zavar és nem is érdekel, hogy ki mennyit költ egy játékra, már ha költ rá egyáltalán. Ami viszont bicskanyitogató tud lenni, mikor ilyen megjegyzéseket teszel, holott Te vagy az első ember, aki elkezd hőbörögni, ha nem kap meg valamit ingyen, vagy olyasmit osztogatnak, ami neked már megvan, de nem kapod meg az árát GE-ben.
 34. Kelet-Európán a farönk-rakások ugyanúgy eltűnnek, mint a kerítések. Hozzájuk érsz, és leviszi őket a lift.
 35. Nem az előrehaladásodra értettem...
 36. Nincs egy kicsit sok kép a spoilerben?
 37. Nagy dicsőség...
 38. Épp ideje a kliensstabilizálásnak. Napok óta lefagy, mikor kilépnék.
 39. Szerintem teljeseb jó a mostani megfogalmazás. Vannak esetek, amikor meg kell tanulni egy új magyar szó jelentését, hogy értelmezhetővé váljon a magyar mondat. Ez most pont az az eset egyeseknek.
 40. Kb. mint mikor én TankRB-n szedtem le egy Yak-3-at valamelyik agyonpakolt SB2C-vel.
 41. Ja hogy csak ennyi. Én azt hittem hogy az egész gépet átteszik úgy ahogy van az olasz ágra. Mint mikor modulokat vesznek le a gépekről.
 42. A Retrain csak annyi lesz, hogy visszaadják a kiképzés, a gépvásárlás és a modulok árát, illetve kitörlik a német legénység képzéséből azt a pár gépet. Nem fogják az egész német legénységedet resetelni.
 43. Szép, szép, de hol lehet letölteni? Tessék feltenni WT Live-ra!
 44. Sajnos én is egyre kevésbé élvezem a játékot, pusztán csak a rendszere miatt. A grafikája jó, a hangeffektek rendben vannak, van is miből válogatni járművek terén. Mégis a hétvégén egy rejtett tárgy-keresős játékot nyomtam végig, és nagyobb élmény volt megtalálni a fokhagymát a spájzban, mint itt szenvedni az eventeken. Sajnos egyre kevésbé látom a világháborút a játékban, csak a 10 perces arénaharcokat. Semmi többet. Az árkád, legyen az a repülős vagy a tankos, önmagában is egy vicc. Tigrissel is olyat lehet driftelni a betonon, hogy azt hittem felborul. Repülős RB-re meg már vagy egy éve nem mentem be. Egyszerűen nem látom értelmét. 15km-ről szpotolnak!. Nem is látnak belőlem egy fekete pixelt sem, de a nevem már messziről virít. Stock járművel aztán biztos fel lehet így venni a versenyt az ellenféllel szemben. Persze, biztos ott is vannak alap gépek, de nem is azok fognak elérni hozzám elsőként, hanem a kimaxoltak. Bombázóval meg eleve öngyilkosság az RB. (Itt persze nem a Tu-4, B-29 és egyéb szövi gunshipre gondolok, hanem a tényleges bombázókra. S.M.79, He-111, DB-7, Pe-2, stb) A fegyverzetük eleve kevés az önvédelemre, főleg ha már 15km-ről látnak és tudják mi vagy. De még ha el is jutok valamelyikkel a földi célokig, kapom a második csomag szopatást. A tankok, autók irreálisan gyorsan mozognak, főleg mikor megrántják őket a gumikötéllel: megy, megy, megy, aztán zsupsz, 5x akkora távot tesz meg ugyanannyi idő alatt (laggolás nélkül). És akkor erre a random sebességre még számold rá a detonációs időt, a bomba zuhanási idejét, és persze előtte nyisd ki a bombázó hasán az ajtót is, mert ha elfelejted már nem lesz lehetőséged visszafordulni, mert már négyen lihegnek a nyakadban. És mindez csak a markerek miatt zavaró. Emlékszem 2-3 évvel ezelőtt, az S.M.79-cel bedobott az "orosz-német Krimszk" pályára (nem tudom mi a neve, de ugyanaz mint az orosz-amcsi csak felcserélve). Az én csapatom egyenesen ment az öbölhöz meghalni, míg én szépen kerülve elmentem a faluba bombázni. Visszatértem a reptérre, és mikor felszálltam, már csak én voltam életben a csapatomban, míg az oroszok fele megvolt. Ugyanazon az útvonalon indultam vissza a faluhoz, mikor észrevettem, hogy 3-4 fekete pötty hasít a repterünk felé. Nem piros névtáblák! Fekete pöttyök! Szépen leereszkedtem a fák fölé és a domborzat takarásában eljutottam a faluig. Kidobtam 2-3 tankot, ami elég volt a győzelemhez. Megnyertem egy csatát egy S.M.79-cel a fél orosz csapat ellen! Miért? Mert nem volt rajtam 10km-es spotolás! Ma már odáig árkádosították az RB-t, hogy ha a csapattársam lát valakit, akkor azt én is látom. Meg az 5km-rel mögöttem kullogó is, mert ugye én is látom az ellent. Mi ez ha nem baromság? Tank RB még úgy-ahogy elmegy, de már ott is nagyon unom ezt az All-Star gálát. Év elején írtam egy javaslatot, hogy szedjék szét a nemzeteket Tank RB-n úgy, mint repülősön. Törölték. Megírtam még egyszer. Megint törölték. Ettől függetlenül itt legalább lehet normálisan küzdeni a levegőben. Van értelme a pilóta skilljeit felnyomni, mert nem tud lockolni az illető, így ha egy éles fordulóban beájul és elveszít szem elől, nem tud egy gombnyomással előkeríteni. Arról nem is beszélve, hogy itt legalább meg lehet lepni az ellenfelet. Csak hát odáig is el kell jutni, hogy be tudj vinni egy repülőt. Mert ha elsőként pukkan a tankod, akkor mehetsz vissza a hangárba és várakozhatsz. Megint. Aztán 3-4 perc múlva bedob egy BR+1-be, aztán vagy sikerül érvényesülni, vagy nem. Lutri. De legjobb esetben is csak 2x mehetsz be ugyanazzal a tankkal. Többször nincs is értelme, mert 15percesek a csaták. Aztán eredményhirdetés és újabb várakozás. ZZZzzz... Ezért vártam már nagyon ezt a WW módot. Hátha végre kapunk egy játékmódot, ahol nem a statisztikát és a menürendszert bámuljuk, hanem hagynak játszani. Kilőnek, sebaj, respawn. Erre elcseszik az egészet a markerekkel... A másik, ami egyre inkább zavar, az a fejlesztési rendszer. -60%-os büntetés, ha Rank3-as géppel fejlesztek Rank5-öst. Miért? Miért nem hagynak a fejlesztők azzal játszani, amivel szeretnék. Bocsánat, játszani játszhatok vele, csak előrébb nem fogok jutni. Ezzel is szinte rákényszerít a Rank4-re. Mire föl? Miért bántja a fejlesztőket, ha egy Rank1-3-as gép a kedvencem az egyik Rank5-ös mellett. (Gondolok itt most a Chi-To-ra és a Type 74-re például.) Ezért nincs is értelme Rank1-3-as prémium gépre pénzt költeni... Ahelyett, hogy hagyná a játékosokat játszani és élvezni a játékot, inkább lopva rákényszerít a saját szabályaira. És ezt már nagyon unom.