Kulcsos12

Knight of the Sea
 • Content count

  2,059
 • Joined

 • Last visited

medal medal medal medal medal

Community Reputation

716 Excellent

About Kulcsos12

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Monor, Hungary

Recent Profile Visitors

5,575 profile views
 1. esemény

  Nekem ezt adta az 5. repülősért: (Tankosból még csak 4 van)
 2. esemény

  Óóó, hogy én hogy imádom az SB-t. 9vs7 teljes méretű El-Alamein-en. 20percig kóvályogtam a térkép közepén Pz.4-gyel mire találkoztam egy shermannal... Tiszta időpocsékolás ez a játékmód.
 3. esemény

  Az ugye megvan, hogy ez csak egy játék. Történelemhűségről meg inkább ne is beszéljünk, amíg csak piros nevek alatt keressük a zöld keresztet...
 4. Most sem lehet repülővel kezdeni, csak a tegnapihoz képest, most csak 240pont kell a rekétás Hurrikánhoz, míg tegnap kb 400 kellett a Bf-hez... Balansz...
 5. Igen, a HEAT, HEAT-FS, HESH tuti elakad benne. Ezek a vackok még egy fában is eladaknak... Érdekes. Tegnap már nem lehetett repülővel kezdeni TankRB-n. Előbb tankkal kellett elegendő pontot összeszedni, hogy repülőt lehessen bevinni.
 6. esemény

  Ch... Most olvasom, hogy a gépeket csak a következő frissítésben kapjuk meg...
 7. esemény

  Ezen a mapon mindig ez van. Krónikás eventen félre kell tenni, mit szeretsz és mit nem. Szó szerint gaszi szabályai szerint kell játszani, ha kellenek a prémiumok. "Mert játssz az élményért", ahogy Glo szokta mondani.
 8. NASA-tól akarsz gépet venni?
 9. Próbálj meg valami normális telepítős verziót, ne a portable-lel szórakozz. Hátha. ui.: A link valóban rossz lett. Ezt akartam: http://live.warthunder.com/feed/camouflages/?q=%23template
 10. Sablonok alatt ezeket értem. Ezek olyan PDS fájlok, amikben előre el vannak készítve a gépek nyers festései. Szegecselések, kopások, motorfüstök, stb. mind el vannak készítve külön rétegeken. Nekünk csak ezek alá kell betenni egy saját réteget, amin lefestjük a kívánt részeket. CmdNomad persze külön kategória. Ő nem a photoshopban pepecsel a kiterített ketxtúrákkal, hanem a 3DsMax-ban fest közvetlenül a tank 3D-s modelljére, majd azt rendereli le képfájlba. Míg ő ezzel a módszerrel rögtön látja az eredményt, addig én minden vonalnál menthetek és mehetek a hangárba ellenőrizni. Aztán jön a felismerés, hogy még egy pár pixelnyit kell jobbra bővíteni az íven, hogy szépen illeszkedjenek a vonalak a különböző panellapok találkozásánál. DDS plugint innen tudod letölteni: https://developer.nvidia.com/nvidia-texture-tools-adobe-photoshop Lap tetején írja, hogy melyik PS verziókkal működik.
 11. Attól függ, hogy van-e hozzá rendes sablon, illetve hogy mennyire régi a modell. Egy régebbi modell viszonylag egyszerűen van megoldva, míg az újak olyan szinten fel vannak darabolva, hogy néha igazi kihívás megtalálni az adott részeket, főleg ha még a festés mintáját is össze kell illeszteni rajta. (Csak egy példa: a He 111-eket most modellezték újra. A régi modellen a farok csak 2 alsó 2 felső részből állt. Most, az újakon a magassági lapátokat rögzítő kis darab is szét van szedve 4 részre (alsó, felső, bal és jobb oldal). És ezekből van vagy 4-4. Mire megtaláltam hogy melyiket kell pirosra, fehérre, illetve zöldre festeni a trikolor miatt... A hajam is kihullott, de a végeredmény kárpótolt.) Meg persze hangulatfüggő is. Ez a Ki-45 elég egyszerű festés volt. Szerintem pár óránál nem volt több. Csak ugye hétköznap nem érek rá, hétvégén meg akkor festek, miközben az MM-re várok.
 12. Hát, idén sem veszek Rank4-es gépet...
 13. esemény

  Úgy fest lecsökkentették az "ölj meg 10 játékos által irányított járművet repülővel" feladatot, mert Tank RB-n 1 repülő és 2 tank kilövéséért megadta, ami a 2x-es szorzóval is csak 6. Közben rájöttem a turpisságra: A játékon belül van rosszul kiírva a feladat. Nincs semmilyen szorzó RB, SB módokon. A főoldalon csak azt írják, hogy 10/3/2 killt kell egy csatában összeszedni.
 14. Congratulation to the winners! Next time the last S.M79 will be mine!
 15. esemény

  Azért megnézném a fejlesztőket, hogyan teljesítik ezeket a feladatokat. 5 csatából csak 2x ad mellém random csapattársat a MM, az is vagy végig repülőzik, vagy légvédelemmel próbálkozik, vagy rohan előre meghalni. Support fire feladat kb esélytelen így RB-n. 12killes feladat megint nem jön össze, mivel a kevés német játékos miatt kb 8v8 meccsek vannak. Szedj össze 6 killt RB-n! 5-ig jutottam el, nem is egyszer. SB-n meg olyan nagy a pálya ilyen kevés játékosnak, hogy nem találjuk egymást... Legyél az 1. 4x is, megint csak vicc. Mintha nem ezt pofáznánk 1-2 éve gazsinak, hogy élményromboló és frusztráló. Erre most már nem csak 1x, hanem egyből 4x legyél első. Nagy taps, Csigusz, szép volt. A 10 győzelem és a 40 kill teljesíthető, de önmagában ez kevés az eventhez. Részemről ennyi volt. Nem fogok én meló után még órákat itt ülni és azon idegeskedni, hogy sikerül-e az event vagy sem. Nagyon nem ért gazsi az eventekhez. Nagyon nem.
 16. Köszi! @Gelesztaa kérésére: 101. Kommunikációs csapat Ki-45 KAI Ko-ja Link: http://live.warthunder.com/post/595676/en/
 17. esemény

  Én az event utáni random ládákból kaptam eddig 3 leárazást (-50% I-16 type 28, -30% Ki-44, -10% orosz rakétás taliga), illetve a kondor talizmán, meg pár backup. A feladatok amúgy megint elég idióta módon lettek összeválogatva. A 40 és 12 killes feladat még könnyű, de a többi már élményromboló. A 10 győzelemhez csak idő kell, ami egyre inkább frusztráló. (Főleg mikor nekünk van 5000 pontunk, az ellennek meg csak 128 és megnyerik, mert mindenki az ellen spawnját campeli, miközben végignézi,ahogy elfoglalják a pontjainkat... ) A legyél az első 4x(!!!) egy vicc, a support fire úgyszintén. Főleg repülősöknél. Tegnap pl sikerült kigyújtanom egy Bf109-et, erre random squadtárs hirtelen bevág elém, belelő egyet majd ott hagy. Én megkaptam a killt, ő meg a support fire-t. De persze azzal már nem foglalkozott, hogy 2-en is vannak még mögöttem...
 18. Köszi! 8-ból 5-en nyernek. Jók voltak az arányok.
 19. esemény

  Egyet értek. Játszhatatlan az event, pedig mindhárom módba bementem. Árkád egy vicc. RB szintén, de csak a repülők miatt. Nyugodtan vissza lehet nézni a csatát, aki KV-1-gyel vagy T-34-gyel jön, az előtte tuti földhöz csapott 1-2 gépet. Jutalmat nekik!. SB-n meg a szokásos 6v6 megy. És ebből 5-en a levegőben vannak, a maradék 7 játékos meg egymást keresi. Hiába lenne jó az SB, ha egyszer olyan kevesen jönnek be, hogy elveszik a csata feeling. Bent rejtőzök az erdőben, keresem az ellenséget a távcsővel, majd azon kapok magam, hogy a fákon keresem a madárcsicsergés forrását.
 20. esemény

  10x2+14-30=?
 21. esemény

  Igazából az lenne a megoldás, ha a tankoknak és a repülőknek külön spawn pontja lenne. Tehát ha egy Il-2 beléd csapódik miután lenyomta a space-t és sikerül felrobbantania, akkor ne kapjon pontokat, hogy behozhassa a KV-1-et vagy a T-34-et, hanem csak a fejlettebb repülő behozatalához kapjon pontot (feltéve ha az adott eventen van ilyen egyáltalán). Ha T-34-et akar, akkor produkáljon valamit a T-28-akkal is. Akkor azt mondanám, hogy igen, megérdemelte azt a T-34-et. De így, hogy csak 2 repülőt belever a földbe, nehogy már jutalmat kapjon... De nem panaszkodom.
 22. esemény

  Tank RB event: Il-2, Yak-1, majd mire 3x is bejöttem egy Bt-7 kilőtt hátulról.
 23. esemény

  Nyisd ki a szemed, nézz rá a naptárra, amit Gelesztaa linkelt és SZÁMOLJ!
 24. esemény

  Mondjuk azt én sem értem, hogy ha ~400m-ről meglövöm a T28 tornyát oldalról a Pz.IV F1 HEAT lőszerével, akkor miért nem megy át... Nem pattan le, de megáll a titánnal ötvözött karbonszálas festésben, vagy nem tudom...
 25. esemény

  Prémiumok, mivel nincs köztük gonosz. Amúgy egész jó az arány. 4-ből 3 csak egydarabos prototípus. Biztos nincs már mit lemodellezni a tömeggyártott cuccokból...
 26. esemény

 27. esemény

  Oké, és a japán prémium gépet hány feladatért kapjuk meg?
 28. esemény

  Lehet Gagarin is felszopta magát a ranglétrán?
 29. kliens

  Már megérte regisztrálni!
 30. Hungarian IL-2 Historical skin http://live.warthunder.com/post/536833/en/
 31. A tököm tele van a japán lőszerekkel. Mi a frászt kell betölteni a 20mm-esekbe, hogy legalább olyan jó legyen, mint a hispano? Ki-84 Otsuval megsorozok egy P-400-at(!!!), orrától a farkáig végig csillog a 4x20mm találataitól, de semmi nem történik, "csak" kigyullad. Oké, végül leégett, de közben jött egy Spitfire és a 2x20mm-vel egyszer eltalált és ennyi volt. És nem egyszeri eset b@szott fel, hanem hetek óta ez megy. N1K2, Ki-84 csillog, mint Salamon töke, de sebzés az nincs mellé. Ezek meg egy kóbor találattól azonnal szétesnek. Az N1K2. Ami van olyan nagy és masszív, mint a P-47... Az már mellékes, hogy az STA-1 APCBC-je megáll a KV-1 oldalán lévő üzemanyagtartályban robbanás, kigyújtás vagy bármi más hatás nélkül. Csak lett egy nyílás a görgők között, hogy legyen hol távoznia a vodkagőznek. Ellenben az Iron Duke APDS-e meg úgy robbant be mindent, amihez hozzáér abban a kacatban, hogy már azt se tudom, sírjak vagy nevessek.
 32. Én még emlékszem mikor még csak németeknek meg az oroszoknak voltak tankjaik, KV-1et Tigrisek között maxoltam ki Kurszkon. Ha megláttam egyet majd besz@rtam. Lőhettem én azt akármivel, semmit sem ért. Mostmeg kimaxoltam az M56-ot és nem egy vagy két Tiger H1 van csak a számláján. Szinte már zavaró volt kóreai "tankkal" kilőni szerencsétleneket. Az biztos hogy ez így már minden, csak nem csata. BR rulett már hamarabb.
 33. esemény

  Mint ahogy máshol sem.
 34. Pár nap alatt kiszámíthatóvá válna az AI mozgása, legyen az tank vagy repülő, és onnantól kezdve hamar unalmassá válna az egész. Nem is értem miért öltek bele ennyi energiát. Kell a PvP, hogy változatosak legyenek a csaták, de nem úgy, ahogyan a mostani játékmódokban van.
 35. A szimnek alapvetően 2 hibája van: korlátozott spawn lehetőség (mind területileg, mind mennyiségileg) 1 használható jármű Hétvégén bementem szimre STA-1-gyel. Rajnára tett be (mert hova máshova...), a csapat felét kirakétázta 2 spitfire. Én szerencsére megúsztam, de a többiek anyáztak rendesen. A Tigrisek mehettek vissza a hangárba, hogy várakozzanak újabb 5-10 percet, a Párducok meg imádkoztak, nehogy kilője őket egy spawncamper T-44, vagy hogy ne kapjanak a nyakukba újabb rakétákat. És mit tudtunk ellenük tenni? Semmit. Mert jobb esetben 2 életed van, de akkor sem válthatsz járművet, hogy Kugellel vagy Ostwinddel gyere vissza. Nem. Gyere vissza még egyszer a Párducoddal. RB-n legalább van lehetőséged reagálni az ellenfél csapatának felállására, de szimen nem. Nem a tankokkal vagy a repülőkkel van a baj, hanem a játékmóddal, illetve annak szabályaival.
 36. Azért néha nekem is megfordul a fejemben, hogy kéne valami extra szorzó az RP-re, mert valami siralmas, amit rank4-5 környékén ad. Prémiummal, boosterrel, az STA-1-gyel kaptam egy 7 killes győztes meccs után 3000RP-t a Type61-be. És az benne a szomorú, hogy hiába veszek prémium gépet mellé, ha nem rank4-es, akkor cseszhetem, mert büntetésből levonják a 40%-át 60%-át. Rank1-3-as prémium gépet NEM ÉRI MEG MEGVENNI! Tévedtem. Rank3-as gépre -60%-os büntetés van, ha Rank5-öt próbálsz fejleszteni!
 37. Ahogy egy infós haverom mondta:
 38. Olcsóbb, és kifejezetten légvédelmi szempontból előnyösebb, ha látod az eget. A német légvélemi egységek viszont tankelhárítóként is funkcionáltak (mint a mi Nomródunk), tehát hamarabb kerültek harcba, így célszerű ha van rajtuk némi védelem.
 39. Csak a szokásos 20mm-s csillogás. N1K2-vel 3 criteltem egy Yak9-et, majd végül egy találattal lelőtt.
 40. Sajnos el tudom képzelni, hogy az IS-6 lőszere valamiért nagyobb hitboxot kapott a kelleténél, amit még nem vett észre senki. Míg a többi tank lőszere pár centivel is képes elsüvíteni a gépem szárnya alatt, felett, addig az IS-6-é tuti viszi magával.
 41. A kitéríthetőség még furább. Mintha valami mágneses pajzzsal el lehetne téríteni az ellenfél lövegét, vagy ilyesmi. Akkor inkább legyen "Függőleges célzás". Szerk.: Most vettem csak észre, frissült a nyelvi fájl. Nincs több "Áyú acél" meg ilyesmi.
 42. Ma MEGINT lelőtte a gépemet egy IS-6 Tank RB-n.