Hebime

Community Helper
 • Content count

  2,285
 • Joined

 • Last visited

medal medal medal

Community Reputation

1,546 Outstanding

About Hebime

 • Rank
  The stealthy and mute tanker
 • Birthday 12/02/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hungary
 • Interests
  Ancient Rome, Medieval ages, WW1, WW2, strategic games (PC and tabletop), Warhammer 40k

Contact Methods

 • Skype
  Hebime_WT

Recent Profile Visitors

16,066 profile views
 1. Nekem ez inkább tűnik repeszromboló lőszer nyomának, mint kumulatív hatásúnak... Azért arra kíváncsi vagyok, hogy pl. a Pz.38(t) Ausf. F-nek és egyes Pz.IV modelleknek mikor lesz ködgránátja. Ezeknek a járműveknek a hátsó páncélzatán helyezkedett el a ködgránát, nem a tornyon és maga alá ejtette a ködgránátot, nem előre lőtte. Ugyanúgy, mint a Turán és Zrínyi tankjaink.
 2. Seriously? When was the USA in a situation during WW2 when it needed desperate measures? Also, you have to IMMOBILIZE the tank before you can call in an effectice artillery support, that's true but a heavy artillery barrage on the coordinates where a tank WILL be in a few seconds is also very effective. Ok, what evidences do you need? 1. You have two - a german and an american - archive video footages that says that using molotov cocktails against tanks is effective. 2. You have the German field manual from 1942, translated to english by the Americans where every infantry anti-tank tactics are written down - which were ALSO showed in the "propaganda" movie INCLUDING the usage of molotov cocktails and jerrycans. 3. You have pictures where US soldiers are actually PRACTICING with molotov cocktails - because it's so useless... 4. You have the Russian CAMD RF 500-12480-24 document where it states: "It's necessary to prove the limited amount of visibility, and therefore precise fire, on the move from a tank. Every soldier must sit in a tank at least once." (Yeah, because you can see sooooo much from inside a WW2 era tank.) 5. You have the Russian anti-tank manual where it says to use molotov cocktails (incendiary bottles) against tanks. 6. You have the Russian anti-Tiger manual where it says to use molotov cocktails against the Tiger. 7. You have THIS WW2 era video where the Malayan troops are training to use molotov cocktails against tanks (dummies in this case). 8. You have THIS British training video footage from 1957 where the soldiers are training to use molotov cocktails against tanks (let's forget the tank's type, it's the training method that matters now). 9. You have the US Field Manual 21-75 from 1984 where it also says to use molotov cocktails against tanks. 10. You can find a video on youtube where a BTR is destroyed with ONLY molotov cokctails in Kiev. WHAT further evidences do you need? Also, where are YOUR evidences that this method was/is completly ineffective?
 3. Na, akkor lehetne IGAZI paleo-fogyókúrát tartani. Múltkor is bementem a henteshez és kértem 2 kiló mamutot, de az csak bámult rám értetlenül én meg: "Ne nézzé'! Akkor is paleo-fogyókúrázni fogok, ha a fene fenét eszik is!"
 4. Szerintem ugyanezt csinálják már Amerikában is. Amennyi fegyver-őrült van ebben a két országban tuti, hogy nem csak pletyka szinten létezik ilyen cég.
 5. Acording to some sources the US Marine Corps used them on the Pacific. The Army was at the very least familiar with them. Even in the Cold War era US Army soldiers were taught - or at least had a manual - to use Molotov cocktails against Russian tanks.
 6. Also, here's something a found a little while ago. A US training movie, made in 1943 as part of the "Fighting Men" series, CRACK THAT TANK explains the tactics an infantryman can use to disable or destroy an enemy tank. Let's just forget the the thing that what type of tanks are in the film. Take a look at the date: 1943. It's the middle of the war, a lot of modifications were made to tanks and in the US they still teach infantrymen to use Molotiv cocktails against tanks. It's not just propaganda to make the soldiers believe they stand a chance - no nation is foolish enough to make that (except for Stalin's USSR) because that will cause a tremendous amount of casualties -, it's an actual battle training method. So in 1943 a Molotov cocktail was still an effective weapon against tanks.
 7. Hm... Érdekes. A sebzést tekintve semmivel nem jobb, vagy rosszabb, a különbség egyszerűen csak a fényjelzőben van (ami elvileg nem kéne, hogy benne legyen, mert a tüzérségi repeszromboló lövedékek nem használtak olyat). A különböző nemzetek különböző színű nyomjelzőt használnak a játékban a légvédelmi lövegeknél, az amerikaiak vörös színűt, a britek fehéret, a németek kalibertől függően vöröset-fehéret (20 mm-es gépágyúnál fehéret, annál feljebb vöröset). A japánokat és az oroszokat nem néztem meg őszintén szólva. Szerintem itt is csak ennyi lehet a különbség, hogy milyen nemzetű tank hívta a tüzérséget.
 8. Ó, bakker... Én meg azt hittem, hogy tankokról beszélsz, ezért nem is értettem, hogy miért van ott egy repülőről kép. Ez most melyik japán gép? Vagy azok elvileg légvédelmi tüzérségi lövedékek? Mert ahhoz túl sűrűn vannak egymás után, hogy azok legyenek. Vagy valaki önjáró légvédelemmel lőtt rád?
 9. Fehér és piros? Hol látsz te ilyet?
 10. Én egész eddig azt hittem, hogy sci-fi.
 11. Some of you guys are forgetting some really important things. First of all Molotov cocktails were meant to be used to immobilise the tank, not to burn it down. Second, even if a late war tank has "well protected" air intakes it still had holes above the engine compartment where the engine can get some air through its air filters to burn the petrol/diesel. No air means no working engine. Well protected doesn't mean that it was fully covered but that the place where a flammable liquid can get in got narrowed and thus a person had to aim to throw a Molotov cocktail and not just aimlessly throw it. On a battlefield such things can hardly be done especially against a constantly moving vehicle with a limited amount of flammable liquid. But if you're using a jerrycan there is enough petrol which can run down the engine compartment and find its way to the air filters and into the engine. Third. One burst of a flamethrower emits 1000°C (1832°F). I'm a firefighter and trust me you don't want to get anywhere near that heat. It won't melt the metal instantly but the inside of the tank will heat up quickly and the crew will feel like they're in a cooking pot so they will leave the vehicle as quickly as they can - it's a natural human reaction and only a few people have enough willpower to stay and fight inside a burning tank. Also if the crew left the air filters open - since they need fresh air to survive and black powder gas is made with each shell being shot - the fire of a flamethrower will find its way in. So yes, a flamethrower can be used to force the crew to leave the tank or to immobilize it and that may be considered as "destroying a tank" in some way.
 12. Egyébként ha kell itt van "pár" magyar használatban lévő német harckocsiról készült archív fotó. http://imgur.com/a/dOCzM
 13. Ezt meg az Andorra-Magyarország meccs szép emlékeire.
 14. Szép, de az elejéről szedd le a csapatjelet. Az általam megtalált fotókon és filmhíradó felvételeken max. 1-2 harckocsinak volt felfestve ez a jel, akkor is csak ezred szinten (se a zászlóaljakat jelző pöttyök, se a századot jelző arab számok nem voltak ott). Furcsa módon a Pz.IV-ekre nem festették fel előre a csapatjelet, de hátra igen, míg a T-38-aknál ez fordítva volt.
 15. Hábel Pál hadapród őrmester és harckocsi legénysége A jászberényi magyar királyi "Kiss Ernő altábornagy" 9. honvéd kerékpáros zászlóalj páncélos átképzése javában tartott, amikor elrendelték a gyorshadtest mozgósítását 1941-ben. A zászlóalj 1-2. százada kerékpáros maradt, míg a zászlóaljtörzs, a 3. és a 4. század 39 darab 1938 M. Toldi (A20 és B20) könnyűharckocsit kapott. A zászlóalj hadinaplójából kiderül, hogy "a harckocsik fele már a többszörösét lefutotta annak a kilométerszámnak, melynél hivatalosan generáljavításba kellett adni a harckocsit (…) a másik fele viszont vadonatúj. Ezeknél a régiekkel szemben a gyártásnál több változtatást eszközlöttek. Minthogy ezeket a harckocsikat néhány nappal az elindulás előtt vette át a zászlóalj, tartalék alkatrészekkel, ezen változtatásoknak megfelelően nem rendelkezünk. Ezek hiányában az­után egész csekély műszaki hiba miatt, mely egyébként a századoknál hamar kijavítható lenne, harckocsikat vagyunk kénytelenek hátrahagyni, mint üzemképteleneket. Egyébként maga a harckocsi anyag igen jó, kísérő feladatok megoldására kiválóan alkalmas, gyors, mozgékony és páncélzatához mérten tűzerős." A jászberényi páncélosok 1941. július 13-án estek át a tűzkeresztségen Anto­nowka-Filjanowka térségében, ahol kilenc hősi halottat, két sebesültet és hat Toldi könnyűharckocsit veszítettek. A német alárendeltségben lévő 9/3. harckocsiszázad és a 9/4. század egy szakasza erőszakos felderítést hajtott végre. A hátráló szovjetek a faluba vezető út mentén és a faluban bújtak meg. Az élszakasz páncélosai 18 óra körül érték el a falut, ahol a szovjetek páncéltörő ágyúval két Toldit kilőttek. A századparancsnoki harckocsi és szakasza rádióösszeköttetés hiányában – a gyári új harckocsik többségébe ekkor még nem voltak beszerelve az R/5 rádió adó-vevők – nem tudta, mi történt, így követte Dorsan Alfonz hadnagy szakaszát. A helység bejáratánál aztán a századparancsnoki harckocsit is kilőtték. A parancsnok, vitéz Kárpáthy Tibor százados súlyosan megsebesült, míg kezelőit széttépte a robbanás. A zászlóalj hadinaplója szerint "a páncéltörő löveg újból kocsiját választja célpontul, mint ez várható volt. Nincs kiút. Ekkor Hábel Pál hadapród őrmester villámgyorsan felismerve a súlyos helyzetet, hősi elszántsággal kocsijával a kilőtt, önmagával tehetetlen parancsnoki harckocsi elé kanyarodik és saját testével fogja fel a neki szánt lövést. A hősi önfeláldozásban Hábel Pál hadapród őrmester és mindkét kezelője életét veszti és ezzel örökérvényű példáját adja a magyar katonai erényeknek és önfeláldozó készségnek (…)" Hábel Pál hadapród őrmester és legénysége önfeláldozásának köszönhetően a 9/3. könnyűharckocsi-század parancsnokát, vitéz Kárpáthy Tibor századost sikerült kimenteni a roncsokból. A július 13-i támadás során kilőtt Toldi könnyűharckocsik rendszámai a következők: H-306, -314, -315, -316, -397, -399. Forrás: http://magyarhirlap.hu/cikk/66270/Jaszvitezekrajtaelore Haditechnika 2017/3.
 16. Úgy gondoltam, hogy miután a Dühöngőbe írtam egy ilyennek számító tettet, össze kéne gyűjteni az ilyeneket, mert véleményem szerint kevesen tudunk róla és ha már egy olyan játékkal játszunk, amelyiknek a (fő)témája a II. Világháború, akkor illene megemlékeznünk a hőseinkről is. Ide írjátok le kérlek azoknak az embereknek a nevét és cselekedeteiket, amik hősiesnek számítanak. Kezdem én.   Csizmadia János őrmester   1942. szeptember 9-én, a harmadik uriv-sztorozsevojei hídfőharc során, a Don mentén, a késő délutáni órákban Csizmadia János őrmester, a 30. harckocsiezred elhivatott katonája, a Sztorozsevoje faluban kialakult utcai harcok során egy német gyalogsági egység hátába került, és őket támadó szovjet T-34-est hátulról közvetlen közelről több lövéssel megsemmisített PzKpfw 38(t) típusú harckocsijával. Ez egyike volt azon nagyon ritka eseteknek (összesen kettőről tudunk), amikor a 3,7 cm-es harckocsiágyúkkal sikerült kilőni egy T-34-est. Csizmadia őrmester ezután a harcjárművét elhagyva kézigránátokkal megsemmisített további két szovjet földerődöt és 30 foglyot ejtett. Tettéért megkapta a Magyar Nagy Ezüst Vitézségi érmet.   Forrás: Becze Csaba: "A pokol tornácán..." A magyar királyi 2. honvéd hadsereg hídfőcsatái a Donnál (1942. Július-Szeptember), 2006., 81. oldal   Ehhez még hozzáfűzném, hogy teszteljétek le nyugodtan játékban, hogy milyen kilőni egy Pz. 38 (t)-vel egy T-34-est. Én kipróbáltam.   Oldalról 400 méteres távolságban már lehet sebezni APCR lőszerrel, 100 méterről pedig APCBC lőszerrel is, de a tuti az 50 méter. és akkor is a kerekek között kikandikáló hasi rész alsó pontját kell célozni, mert a lánctalp feletti oldalpáncél még ilyen távolságból sem átlőhető, csak kb. 10 méterről. Hátulról  ugyanezek a távolságok, de ott is sokszor kell rálőni és akkor is csak kigyullad a gép. Ott is vagy a feneke alsó felének egy bizonyos pontját kell célozni, és akkor a kardántengely sérül, vagy fentebb van egy kis lámpának kinéző valami a tetején, ott pedig a motort sebzed közvetlenül. Szemből már 250 méterről is lehet sebezni mindkét lőszerrel (tovább nem tudtam mérni a domborzat miatt), de APCBC lőszerrel a vezető prizmáját kell célozni, ami igen kicsi célpont ekkora távolságból, APCR lőszerrel meg a hasa domborulatát, ahol a lőszer van, de ott is kb. 90 fokos szögben kell érkeznie a lövedéknek. Talán a lövegcső az egyetlen, amit már messziről is tudsz sebezni, de ha azt kilövöd, akkor van egy kis időd közelebb menni. Ha a T-34-nek nincsenek társai.   Szóval baromira nem egyszerű, mert minden egyes lövésnél bizonyos pontokat kell célozni, ha el akarsz érni valamit és akkor is kb. minden 10 lövésből 1-2 betalál. Tehát a játékban is igen közel kell menned egy biztos találathoz, most gondoljatok bele élesben, harci körülmények között. Mindezt figyelembe véve iszonyatosan nagy teljesítmény volt kilőni azt a T-34-est.